Výkyvy teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.2.20 17:53

Specifický dotaz - někdo zkušenost?

Zdravím všechny. :mavam:

Dcera 3,5 roku od středy od odpoledne horečky.. nejvíce měla 39,5 v noci ze čtvrtka na pátek, kdy u toho u zvracela.. jinak ošklivý kašel a rýma.. ve čtvrtek ráno u dr, průdušky čistý.
Jde mi o to, že horečka rychle stoupne a rychle klesne… dnes už byla bez.. měla 36,4.. pak se probrala s 37,7 a během půl hodiny měla 38,7 a po podání léku po půl hodině to kleslo na 36,7.. před tím to také vždy klesalo rychle.. má s tímto někdo zkušenosti? Do nemocnice nebo vyčkat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64968
8.2.20 17:56

Tak do nemocnice bych určitě nešla, ta teplota není taková, aby se to muselo akutně řešit. Bude to viroza, chvíli trvá, než je člověk bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.20 17:57

Vyčkat. Teplota 38,7 není nic hrozného. Celkově tam je zlepšující se tendence. Jsou to ty příšerné chřipky, kterou letos dostal snad každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 17:58

@vokishka jde mi o to rychle stoupání a klesání teploty… :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.20 17:59

@jessikka dcera nikdy na horečky netrpěla, max měla jeden den vzdycky kolem 38-38,5 a najednou takových dni… :nevim: tak jsem z toho nesva.. hlavně z toho rychlého stoupání a klesání…

• Citovat
  • Upravit
30691
8.2.20 18:00

Do nemocnice (pokud tim myslis pohotovost) bych jela, pokud by lezela jak mrtvolka, mela treba nejakou vyrazku… Syn miva k virozam tri dny vysoke horecky 39-40, ctvrty den mu to treba jeste vyjede, ale vetsinou uz ani nesrazim a pak uz to byva dobre. Ale treba dcera mela pred dvema lety chripku a pod 38 se nedostala 13 dnu :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 18:02

@Hobitka No já měla radost, ze dneska už nic a pak to zase vyjelo… hlavně to vzdycky vyletí hrozne rychle a hrozne rychle klesne… tělo dostává šoky :( jinak 13 dni u chřipky? Ty blaho!!!

• Citovat
  • Upravit
30691
8.2.20 18:03

Rychle stoupani a klesani samozrejme idealni neni. Ale to je leky na srazeni horecky, to neni telem… Bud chladit nejak zabaly, nebo to proste bude takhle. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
8.2.20 18:08
@Anonymní píše:
@Hobitka No já měla radost, ze dneska už nic a pak to zase vyjelo… hlavně to vzdycky vyletí hrozne rychle a hrozne rychle klesne… tělo dostává šoky :( jinak 13 dni u chřipky? Ty blaho!!!

Tak proc ji srazis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
8.2.20 18:19
@Anonymní píše:
@vokishka jde mi o to rychle stoupání a klesání teploty… :think:

Tak ono to rychle klesá, protože dáš léky na snížení. Stoupání je taky normální. Pokud jste byli u lékaře a průdušky jsou čisté, je to viróza a pár dní to trvá.
Máme přesně totéž, dnes jsme byli u lékaře. Za mě je zbytečné neustále tu teplotu měřit, akorát vás všechny stresuješ. Teplota kolem 38 je prospěšná tím, že ty viry pomáhá ničit, takže já snižuji jen na noc, aby spal, případně tehdy, když vidím, že je mu hodně zle, bolí ho hlava atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 18:55

@Ann-Sylvie jenže malá už při 38 je na tom docela špatně… každý to snáší jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12651
8.2.20 19:11
@Anonymní píše:
@vokishka jde mi o to rychle stoupání a klesání teploty… :think:

U dětí je to úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.20 19:12
@Anonymní píše:
@jessikka dcera nikdy na horečky netrpěla, max měla jeden den vzdycky kolem 38-38,5 a najednou takových dni… :nevim: tak jsem z toho nesva.. hlavně z toho rychlého stoupání a klesání…

Moje děti podobně. Letošní nemoci dělají ale tohle. Zákon budeš pro příště vědět, že i to, co u vás není běžné, může být úplně normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.20 19:14
@Anonymní píše:
@Ann-Sylvie jenže malá už při 38 je na tom docela špatně… každý to snáší jinak :nevim:

Tak srážek jinak než leky.
A co to znamená, že je na tom docela špatně? Že je protivná, nechce jíst, nebo je spavá a apatická? Tak ať. Chvíli jí nech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
8.2.20 19:32
@Anonymní píše:
@Ann-Sylvie jenže malá už při 38 je na tom docela špatně… každý to snáší jinak :nevim:

Co to je, že je na tom špatně? Je normální, že dítě s horečkou leží a je unavené. Nebo jak špatně? Hystericky brečí? Mlátí hlavou do zdi? Pak ano, při tomhle snižuj, jinak je lepší nechat tělo chvíli bojovat. Horečka je vlastně obranný mechanismus, pokud ji hned srážíš, vlastně bojkotuješ tu snahu o uzdravení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí