Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminy,
jelikož se nedokážu rozhodnout, tak jsem si říkala, že zkusím zjistit zkušenosti maminek z praxe. Původně jsem měla vybraný Speedi, ale manžela vůbec nenadchl a naopak se mu líbil Urbanrider a jeho zatáčecí systém a tak se teď rozhoduji, který z nich bude lepší
Speedi je určitě prostornější sporťák, to mi Mutsy přijde hrozně malý ta sportovní část. Lůžka nevím a navíc bude prcek v září, takže na zimu
a pořád se nějak nemůžu rozhodnout. Poradíte?
Mala je taky v zari, mela jsem Mutsy (3rider na hlubokac a UR na sportak) a bylo to v pohode, pres zimu az do jara cca do 7M byla v korbe i s fusakem, vesla se v pohode a pak ve sportaku jsme jezdily do dvou let. Mala je teda dle tabulek naprosto prumerny dite vyskou i vahou, nevim jak to maji kluci a zvlast vetsi, ale myslim, ze to nebude zadna tragedie.
Pak uz se tam teda nevesla, ale to mame golfky a vetsinou uz jede na odrazedle nebo tape sama, od toho zari jsem je vytahla tak 3× (je fakt ze od zari je v jeslich a ja v praci, tak vlasnte nikde nechodime, jen o vikendu).
Kdybych se ted mela znovu rozhodovat, volim stejne ![]()
Mám právě strach kvůli lůžku a nevím, jestli jsou Mutsy a Quinny lůžka stejná nebo je nějaké větší?? A fusak jste měla origoš Mutsy? Co jsem tak četla, tak psali, že maminám přijde slabý…
A ve sporťáku měla malá dost místa nebyla tam na těsno? Přijde mi oproti Speedi ten sporťák o dost užší právě a teď jsem četla, že některým maminkám se tam před 2 rokem už děti nevejdou a vadí jim tam stříška
chjo, já už fakt nevím, který ![]()
Jinak děkuji ![]()
ahoj ![]()
postupne jsem mela kocarky oba, vanicku teda jen u Mutsyny..ale rekla bych ze velikostne jsou srovnatelne, ju Mutsy mi mozna prijde hranatejsi a tim pro mimco prostornejsi, ale rikam u speediho jsem ji nemela, tak treba je to jen o opticky klam.
Myslim, ze ty velikost korbicky nemusis resit vubec..muj syn byl nadprumerny, narozeny v cervnu a v korbicce jsme vydrzeli vic jak 8 mesicu..pak uz mchce prcek stejne videt ven. U zarijovyho mimca, kterymu bude pul roku na jare to mas myslim s timhle v pohode ![]()
U me jako prvni kocar zvitezila Mutsyna kvuli moznosti otoceni sedacky smerem k rodici a vazne se mi to oplatilo, jezdili jsme tak vetsinou vice nez do roka prcka ![]()
Jinak ovladani u kazdyho trochu jiny, ale lehoucce to jde u obou. Speedi ma o neco lehci konstrukci, coz uvitas, pokud potrebujes kocarek nekam nosit, MHD, i do kufru auta je to znat, pokud je to casto…Mutsyna je tezsi…
To je ted vsechno, co me v rychlosti napadlo. Pokud chces vedet jeste neco klidne se ptej, ale budu az zitra ![]()
fusaky jsem mela oba, ale pouzivala jsem Emitex, prave ze Mutsy mi pripadal slaby.
Ve sportaku v poho, mala mi v kocaru kazdy den spala po obede, s boudou ani tak problem nebyl, tam by se mozna vesla i ted, ani na sirku, ale ke druhemu roku ji zacaly padat nohy, musela jsem kocarek podkladat zidli
no a pak si jeste vymyslela, ze nutne musi spat na brise
a to jaksi taky neslo, takze v te dobe kolem druheho roku skoncilo odpoledni spani.
Včera mě ještě dostal kolega tím, že prý košík u toho Urbanrider je dost nízko, takže to není na žádný velký terénní jízdy, že se to ze spoda oškrábe nebo to prostě bude vadit, jaké máte zkušenosti?? ![]()
Plus poruchovost? Ono je to asi stejně o štěstí. Buď člověk narazí na dobrý kus nebo ne.
A teď si nevybavuji u Mutsy to jde úplně do lehu?? U Speedi nikoliv měla jste s tím problém? Dále dát do sedu a na boudičku si stěžovali, že jim na dítě fouká?
Ach jo, by člověk fakt nevěřil, jaká fuška je vybrat i blbý kočár ![]()
Jinak děkuji za infa.
andyV píše:
Včera mě ještě dostal kolega tím, že prý košík u toho Urbanrider je dost nízko, takže to není na žádný velký terénní jízdy, že se to ze spoda oškrábe nebo to prostě bude vadit, jaké máte zkušenosti??![]()
Plus poruchovost? Ono je to asi stejně o štěstí. Buď člověk narazí na dobrý kus nebo ne.
A teď si nevybavuji u Mutsy to jde úplně do lehu?? U Speedi nikoliv měla jste s tím problém? Dále dát do sedu a na boudičku si stěžovali, že jim na dítě fouká?
Ach jo, by člověk fakt nevěřil, jaká fuška je vybrat i blbý kočár
Jinak děkuji za infa.
nevim zda kolega myslel opravdu urbanrider…spis vim, ze tenhle problem byl u 3rideru nebo 4rideru, tam ten kosik opravdu muze prijit do kontaktu se zemi…u UR si to nejak nedokazu predstavit, protoze tam je ten kosik zvrchu na podvozku, takze to se driv odre podvozek zespodu nez by doslo na kosik…ale chce to urcite obejit obchody a kouknout na zivo…
teren jsme zvladli ledajaky a skrabnuto nemame nic ![]()
poruchovost neumim posoudit…Mutsy jsme meli novy, problem nebyl, ale je pravda, ze my tyhle veci docela setrime, nebo jak to rict…Speediho mam z druhe ruky a v podstate je taky jako novy…ja problem nemela a myslim ze oboji jeste na jedno nebo i dve deti vydrzi (UR prave prodavam, kdyby byl nahodou zajem, ale pocitam, ze u prvniho pujdete asi do novyho
)…chce to promazavat, nejak vylozene nerasit a krome toho ze se da asi pichnout kolo, coz opravi sikovny manzel nebo cykloservis, tak zadny problem u obou podvozku nevidim..to by muselo byt nejaky vylozene hruby nasili nebo tak neco…
pevnejsi konstrukci a vetsi drzak bude asi Mutsyna, ale jen o neco malo, a asi to vychazi z materialu (coz se odrazi na ty vaze…
leh je u Mutsy asi vetsi, 180st. tam jde jen velmi tezce, za cenu naklonene roviny…ale pokud jde ditko do sportaku kolem toho pul roku…my sli kolem 8 mesice, tak ten leh je naprosto dostatecny u obou…pro speedi ted prodavaji i nejakou vlozku do sportaku pro mala mimca ![]()
S boudickou mate pravdu, u speediho daleko vice otevrena, takze moc nekryje ani proti slunku ani proti vetru, to mi u nej docela vadi, tim spis, ze se ditko veze smerem od rodice…u Mutsyny je ten uhel strisky lepsi a kryje daleko lepe.
Jj vybrat kocar je fuska obzvlast u prvniho ditka, kdy clovek tape a uplne presne si nedokaze predstavit co mu bude/nebude vadit nebo treba chybet. Preju stastnou ruku ![]()
ahoj,
já měla/mám Quinny, od počátku.
korbička je malá, a je pravda že je kromě délky i úzká… řekla bych ale že mutsy a quinny jsou v tomto naprosto srovnatelné.. prostě malé. do korbičky jednoznačně doporučuju nějaký fusak, který je na pohled tenčí.. třeba quinny nebo tak, on je srovnatelně teplý s emitexem, ale emitex hrozně vyplní korbu a na miminko nezbývá pak tolik místo..
quinny není do úplného lehu, to není ani mutsy, ale u mytsyny je ten leh větší. nicméně u nás leh speediho nevadil, trochu se to dá upravit, s vložkou je to zase lepší.. otočná sedačka může být příjemná, pro někoho nutná, ale mně osobně nikdy nevadila a netrvala bych na ní ani teď.
za mě, z mojí zkušenosti, volila bych zase stejně..