Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, jsem už zoufalá, jdu si pro radu, mám 8tydenni holčičku, od 3tydne plně na UM, už jsem měnila, z počátku jsme dávali HIPP COMBIOTIK HA( to už jsme dokrmovali v porodnici) pak jsem přešla ani nevim proč na Bebu HA(radili kamaradky, ze jsou spoko a i prdiky ze jsou potom lepší) což teda bylo dle mého ještě horsi
tak jsem se vrátila po dvou týdnech k HIPP ale COMFORT, přímo na nadýmání, zacpu a koliky, ale od te doby máme v plence špenát a dokonce bych řekla, ze vidím i hleny
nemáte některá zkusenost? Posílám foto… omlouvám se za nechutnosti. Dáváme od narozeni espumisan a biogaiu, ale ty prdiky jsou teda desny
. Nevím zda zase nezměnil mlicko, máme ji týden a někdo říká ze třeba nesedí někdo ze zelena je na UM normální, ale já už si nevím rady
jsem zoufalá…
A co na to říká doktorka (místo těch kamarádek), ABKM třeba?
Zahrávat si s UM, když sedí, tak je ale strašná blbost, zvlášť když jedna kamarádka povídala…
Každopádně pokud je to UM Comfort, tak tam bude částečně naštěpená bílkovina (koukni na obal) a kvůli ní může být zelená stolice. Má to tak i dcera, je na UM proti kolikám a zácpě.
Proč jsi nepřešla zpátky na ten HIPP Combiotik, když seděl a zbytečně zase zatěžuješ žaludek dalším UM? Obecně platí, že při změně UM se má čekat alespoň 3 týdny.
Příště se radši pořád s pediatrem.
@Paní.Norrisová no tak úplně bezdůvodně to nebylo, malá má opravdu velké problémy s briskem
a je strašně plactiva, neklidna, place v kocarku, doma, v autě proste pořad
nejdříve radily ať zkusíme bebu ze pomohla na bříško, ale přišlo mi to horší, neustále se prohyba do luku, cvičení nepomáhá, masírovat briska nepomáhá
vím ze možná prehanim a některá miminka placou ještě víc, ta nase zase spinka krasne v noci. Možná je jen příště plactiva no… ale toto jsem dala prave kvůli bříško a teď mě zarazila ta hovinka
vypadají opravdu ošklive a má je pořad taková ne jen někdy 😓 doktorka dle fotky poslala recept na nutrilon alergy digestive care, ze pokud se to zlepšil tak máme jasnou diagnózu, je fakt ze malá měla i těžké novorozenecké akné a teď má seboreu v hlavičce a supinky na ockach, ale ze by měla ekzem se mi taky nezdá a i mamce protože já jsem ekzematik a měla jsem to mnohem horší a po tele je skoro čistá. Tak nevím no, zkusíme teď dávat tento UM a uvidíme. Opravdu má tvoje holcicka takto zelenou a stolici normálně? A i takovouto konzistenci? Já mám první mimco a před ni jsme o mimi přišli v 6mesici tak jsem taková precitlivelejsi no ![]()
@Makulenka11
Psala jsi v příspěvku, že jsi přešla „ani nevíš proč na Bebu“, takže to fakt zní jako bezdůvodná změna UM.
Má je neustále tmavě zelené, ale trochu víc tekutější konzistenci.
Pokud se ti stav dcery nezdá, máš trvat na testech nebo stěrech, pokud jí tohle UM vyhovuje, abys věděla, že je to ok.
Dcera měla taky šílený břichaboly a první 3 měsíce jen řvala. Pak se to samo uklidnilo. Neseděly jí ani žádná probiotika a nepomáhalo žádné cvičení, ani nahřívaní.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi
tak jsme na Nutrilonu(alergy digestive care) hovinka už sice nejsou s hlenem, tmavě zelena pořad a konzistence jednotnejsi, tekutá. Nicméně skoro u každého krmeni se mi kroutí jako blázen, evidentně ji to nechutna
rozhodne nevypije dávku kterou by na svou váhu cca 4800g měla, to už hsem ale vzdala, každé dite proste nejede podle tabulek… a hlavně přibírá, ikdyz ne moc, ale ano. veškeré testy jsme podstoupily, stolicka věž bakterii, krev v pořádku i dokonce sono střev a zaludku, alergie se tedy nepotvrdila, muj doraz ni-dávám toto mléko už skoro měsíc a prdiky se teď začali zase objevovat, kakani jednou denne a to ji ještě musíme i pomoct hadickou někdy jinak by nekadila snad vůbec 🙄 nejvíce mě trápí ten jeji pláč a nespokojenost při jídle a bekdy i po nem
myslíte ze to je mlickem? Nechci ji ta střeva zatěžovat a zase to měnit, ale takhle rozhodne spokojene miminko nevypadá
samozřejmě ze to proberu s pediatrickou, jdeme z2tydny na 3mesicni KO, ale rada bych znala Vás nazor.
Moc děkuji ![]()