Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chtěla jsem se zeptat, manžel má jít na vyšetření spermiogramu,dají se přivést spermie i do centra z domu?Nebo to může nějak zkreslit výsledek? ![]()
Lindo dá se to, dr. mi řekla, že bych je musela přinést do hodiny a při tělesné teplotě. Ale radši jsou když se to odebere u nich. Zeptej se dr. a uvidíš.
My je vezli z domova,museli jsme to stihnout do 30 minut,dr. mi doporucil dat si skumavku mezi prsa kvuli telesne teplote.
Lindi, nam taky rekli, ze se da prinest z domu, ale do 30 minut. Jinak to zkresli vysledky. O telesne teplote nic nerikali. Manza byl nakonec v kabince (nevim proc se tomu rika kabinka kdyz je to spis takovej malej pokojik). Neni to tak hrozny tak ten tvuj by se mohl prekonat.
Taky jsem je vezla. mezi prsama mi ale nic nedrzi, tak jsem je mela na brise za kalhotama.
Tak mi je vezli taky z domova,ale měli jsme na odvoz dvě hodiny. V autě je měl manžel ve slipech a pak já v podprsence a výsledek byl dobrej.
Ahoj holky, máme si s partnerem zajít na spermiogram, můj gynekolog řekl, ať si najdeme na netu kde to dělají a jdeme tam. Poraďte kam zajít v Praze? Děkuju
Najdi si nejaky centrum asistovane reprodukce a zeptej se tam. Praha je siroky pojem.
Zajet kamkoliv po Praze není problém, spíš jsem chtěla doporučit něco konkrétního na základě zkušeností.
Ahojte, stretli ste sa s pojmom spermie 10/2 v zornom poli? Uz som si nieco precitala, malo by to znamenat, ze 1 zornom poli pri vysetreni pod mikroskopom sa naslo 5 spermii…
Sprava zo spermiogramu je dost strucna, celovy objem ejakulatu 2ml, spermie zive, pohyblive, s normalnym tvarom bicika a hlavicky. Zaver oligospermia.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.