Spermiogram a odber krve

155
16.10.15 16:23

Spermiogram a odběr krve

Ahoj holky :) chtěla bych se Vás zeptat jak napovídá název tématu ohledně spermiogramu. Zda-li je nutné odebírat krev před spermiogramem? Nejde to vynechat? Děkuji za odpovědi.

Příspěvek upraven 16.10.15 v 23:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6437
16.10.15 16:35

@Vitalion Přítel byl jen na spermiogramu, na krev pro něj mi dr. ani žádanku nedal, prý chlapi chodí jen na spermiogram, že to stačí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.10.15 16:59

@kanka80
Dekuji za odpoved. Ja jsem se prave divila jak jsem manzela objednavala na spermiogram ze pani v telefonu mi rikala ze tam musi prijit na odber krve a manzelovi je obtizne odebrat krev protoze mu tezko jdou najit zily. Se spermiogramem souhlasil ze ho udelame z domova ze to neni problem a ja to tam zanesu ale na tu krev nechce jit tak aby to prave nebyl problem ale kdyz ty pises ze manzelovi ci priteli jenom chteli spermie tak to snad nebude problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
16.10.15 17:14

Muj pritel taky na zadnem odberu krve nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
16.10.15 17:29

Holky a trošku takový blbý dotaz. Přítel je schopen odběru pouze po sexu. Jinak to nejde. Neumí to. Je to velký problém pro vyšetření samotné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
16.10.15 18:22

@Noisette Musí to být masturbací :oops: a vše hygienicky čisté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.10.15 19:50

@JayLee
No tak se nakonec manžel rozmyslel že půjde na ten odběr krve tak jsem si oddechla že to už půjde hladce už jsme i objednání na spermiogram a odběr krve příští týden. Takže tvůj názor je ze je lepší s tou krvi udělat testy?
@Noisette
Odběr spermii nesmí být po sexu ale čistě masturbaci bez slin apod… at je vše hygienické. A musíte mít 2-3 denní pohlavní abstinenci. A potom odebírat spermie do sterilní nádobky kterou zakoupíte v lékárně. A potom je na Vás zdali odebírat spermie z pohodlí domova a do hodinky přinesete pani do ordinace či v ordinaci to provedete v kabince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
16.10.15 21:28

@JayLee
Právě jsem do laboratoře volala a paní mi říkala že jak přijdeme s manželem ohledně toho spermiogramu že i odebere krev manželovi řekla to rovnou co a jak. Bude to alespoň jedním vrzem. No jasné je dobré vědět jak na tom člověk je. No mi zatím hormonální profil paní gynekoložka nedělala těďkom mi první cyklus sledovala vajíčko na ultrazvuku a řekla mi kdy budu mít ovulaci. Jo a ještě jsem se te chtěla zeptat předtím nežli jste šli s partnerem či manželem na odběr krve jedl něco před odběrem nebo pil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
16.10.15 21:38

Dobře, ale co když prostě partner není schopný vyvrcholení masturbací? Jak se to řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
17.10.15 21:10

@JayLee
Děkuji za radu ohledně jídla. No manžel je objednaný v dopoledních hodinách takže něco zobne do té doby lehkého. Ano to vím, že je pohlavní absence 2-7 dní. My jsme se právě s manželem delší dobu už bavili ohledně spermiogramu zda-li by byl ochotny spermiogram podstoupit kdyby to bylo zapotřebí říkal mi ze v tom nevidí problém jenom jak jsem mu říkala ohledně ještě té krve tak se zalekl a dělal caviky ale za pár hodin jak jsem se ho ještě jednou zeptala jestli půjde na ten odběr krve tak říkal ze si dělal srandu a ze v tom nevidí problém ale sestřičky s nim to budou mít hodně těžké ohledně té krve špatně mu jdou vidět žíly takže to bude příští týden zajímavé. Ano folikulometrii mám už za sebou bála jsem se ze to bude bolet a byla jsem mile překvapena že to probíhalo jako běžná prohlídka, neměla jsem právě dobré zkušenosti s bývalým gynekologem od něho jsem pokaždé odcházela s brekem jak mi byla prohlídka nepříjemná a bolestivá. Takže jsem velice spokojena že jsem si našla výbornou paní gynekoložku kousek od domova a po 2 návštěvě u paní gynekoložky jsem v ní našla důvěru a za to jsem moc vděčná. A děkuji ti za podporu a za rady;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
17.10.15 21:52

@JayLee
No jasně a budeme to mít z krku alespoň budeme vědět na čem jsme. To si piš že to miminko stoji za to. Těďkom jsem pár dni po ovulaci takže uvidíme jak se to vyvrbí tento měsíc už po 15 měsících by se mohlo zadařit :) Jo a ještě jsem se te chtěla zeptat nevíš náhodou kolik stoji sterilní nádobka na spermie? Mám jí totiž koupit v lékárně ale na internetu ji vůbec nemůžu najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.