Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky zakládám novou aktuální diskusi o ET.
Byly jsme s přítelem v úterý na transferu embryí vše proběhlo v pořádku akorát mě zarazilo proč nebyl před tím utrazvuk a pan doktor to zvládl za 2 min bez jakéhokoliv dalšího zařízení. Celkem mám strach jestli to pichl v pořádku.
A děvčata máte nějaké příznaky pobolívání podbřiškem nebo nějaké jiné příznaky?? Bylo by to naše první miminko a máme strach aby vše bylo v pořádku. Děkuji všem za odpovědi a doufám že si tu příjemně popovídáme a prohodíme pár rad k budoucím maminkám
![]()
Mě tedy na ET před zavedením ultrazvuk dělali. Doktor se díval, na kterou stranu to bude lepší dát, asi kde je lepé narostlá sliznice
Jinak to taky trvalo asi dvě minutky a hotovo. Asi ještě týden po jsem měla břicho hrozně nafouklé, ale pak přišly pocity jako před MS a embryjko se nakonec nechytlo..
Ta mně UTZ před nikdy nedělali, ale dělá se UTZ během transferu (přes břišní stěnu). Jinak rychlé to je, z toho bych nervózní nebyla, jen se tekutina s embryem vstříkne do dělohy a konec ![]()
Ahoj
taky jsem byla v úterý na ET, tedy vlastně KET (anonym, protože to nikdo neví). Ultrazvuk by ti měli dělat v průběhu vložení, ale dělá se ten přes břicho, ne ten vnitřní.. tobě nedělali utz přes břicho? Nekoukali při vkládání na monitor?
Jinak příznaky zatím žádné.. mám sice pocit, že mě malinko v podbřišku tlačí, ale myslím, že je to nejspíš sugesce
kde jste byli na ET? Kdy budeš testovat?
@mishula89 Ahoj,u nás tedy předtím ultrazvuk taky nebyl, ale samotné ET bylo děláno pod ultrazvukem, aby viděl, kam zavádí.
Holky tak to jsem z toho fakt jelen me nedelaly utz ani před a ani při ET. Jako mam opravdu strach mela jsem jít asi jiná fakt mi mě to mrzi.
Pokud jsi byla na transferu v CAR a ne u nějakého pokoutného pochybného doktora, tak pochybuju, že by ti udělali transfer bez UTZ.
@Anonymní píše:
Ahojtaky jsem byla v úterý na ET, tedy vlastně KET (anonym, protože to nikdo neví). Ultrazvuk by ti měli dělat v průběhu vložení, ale dělá se ten přes břicho, ne ten vnitřní.. tobě nedělali utz přes břicho? Nekoukali při vkládání na monitor?
Jinak příznaky zatím žádné.. mám sice pocit, že mě malinko v podbřišku tlačí, ale myslím, že je to nejspíš sugescekde jste byli na ET? Kdy budeš testovat?
Ahojky no přemýšlím ze si koupim testik a zkusim dnes a pak třeba v neděly me anonym nevadí
hlavně ze si tu popovidame pěkně
@Anonymní píše:
Pokud jsi byla na transferu v CAR a ne u nějakého pokoutného pochybného doktora, tak pochybuju, že by ti udělali transfer bez UTZ.
Byla jsem na obilnem trhu v Brně u pana Crhy
@mishula89 píše:
Holky tak to jsem z toho fakt jelen me nedelaly utz ani před a ani při ET. Jako mam opravdu strach mela jsem jít asi jiná fakt mi mě to mrzi.
Vůbec se toho neboj, mám za sebou ET i KET a u nás v CARu se UTZ nepoužívá vůbec, ani před ani po. A když nad tím logicky zauvažuješ, tak zjistíš, že je to fakt zbytečné. Je úplně jedno jestli to stříkne víc vlevo nebo vpravo, protože to embryo se tam stejně pak pohybuje.
Držím palce ![]()
@mishula89 píše:
Ahojky no přemýšlím ze si koupim testik a zkusim dnes a pak třeba v neděly me anonym nevadíhlavně ze si tu popovidame pěkně
Dnes je určitě brzo, embryo ještě není ani pořádně zahnízděné
Navíc může být ještě HCG po pregnylu… Já budu testovat příští úterý/středu..
@Anonymní píše:
Dnes je určitě brzo, embryo ještě není ani pořádně zahnízděnéNavíc může být ještě HCG po pregnylu… Já budu testovat příští úterý/středu..
Mas pravdu je to brzo jen mam pochybnosti
stejne by sebtamnkic neukazalo a co 1 mimco?
@Kikuška90 píše:
Vůbec se toho neboj, mám za sebou ET i KET a u nás v CARu se UTZ nepoužívá vůbec, ani před ani po. A když nad tím logicky zauvažuješ, tak zjistíš, že je to fakt zbytečné. Je úplně jedno jestli to stříkne víc vlevo nebo vpravo, protože to embryo se tam stejně pak pohybuje.
Držím palce
Jedno to určitě není, taky se kvůli tomu používají echokatetry, aby bylo vidět, kam se vystříkne obsah katetru. Samozřejmě nejde o strany, ale spíš o kontrolu, jestli a jak hluboko je katetr zaveden. S používáním echokatetru stoupá úspěšnost a úplně bez utz by se snad ani transfery dělat neměly ![]()
@Kikuška90 ted jsi mě utěšila nevím asi to jsou ty hormony co beru šílím z toho už ![]()
@Anonymní píše:
Jedno to určitě není, taky se kvůli tomu používají echokatetry, aby bylo vidět, kam se vystříkne obsah katetru. Samozřejmě nejde o strany, ale spíš o kontrolu, jestli a jak hluboko je katetr zaveden. S používáním echokatetru stoupá úspěšnost a úplně bez utz by se snad ani transfery dělat neměly
Ja se v tomhle nevyznám a opravdu me to zarazilo že tam nebyl ani minitor nic jen lehátko a světlo a 3 sestry a embryoložka a doktor nic víc no 26 jdu na kontrolu a toho doktora se zeptám jak to je.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.