Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, obracím se na Vás s velkou prosbou.
S přítelem jsme navštěvovali Brněnský Helios, kde nás kompletně vyšetřili, ale řekli nám, že jediné řešení je IVF a když to tak musím říct, ať přijdeme, až budeme mít peníze. Říká se, že co lékař, to názor a tím by se v mé situaci asi řídil každý.
Jediné co nám vyšlo dobře byla genetika, kterou máme naprosto v pořádku.
Moje imonologické vyšetření, ze kterých si pan doktor prý nebyl jist tím, jestli mám protilátky proti spermiím nebo nemám a tak nehledal a nedělal žádnou léčbu! ( pokusím se ho opsat, pokud by to nestačilo, donesu osobně, nebo pošlu kopii jako přílohu emailem)
AUTOPROTILÁTKY
Kardiolipin IgG 6,5
Kardiolipin IgM 3.0
Endomysium 1:20 negativní
Spermie IgG 26.4
Spermie IgA 18.5
Spermie IgM 10.4
Spermie protilátky celkové 55.3
Ovarium 3.59
Z. pellucida IgG 4.5
INFEKCE
T. gondii IgG 0.1
T. gondii IgA 1.4
T. gondii Igm 0.8
Ch. trachomatis IgG 3.0
Ch. trachomatis IgA 1.7
Ch. trachomatis IgM 4.1
PROTILÁTKY PROTI POTRAVINÁM
t- Transglut. IgA 4.8
t. Transglut IgG 1.8
HORMONY
Testosteron 0.73
T3 celkový 1.65
FSH 7.07
LH 3.86
PROLAKTIN 359
BUNĚČNÁ IMUNITA A DOPLŇKOVÉ VYŠETŘENÍ
FC_ Lymfocyty 17.0
FC_ Monocyty 4.0
FC_ Granulocyty 79.0
CD3+ 71.1
CD4+ 46.4
CD8+ 18.7
Imunoreg. index 2.48
NK buňky 16.0
tohle vyšetření bylo provedeno 1.9.2012
Přítel byl na spermio poprvé 26.6.2012
výsledek - celkové množství - objem ml - 6.30, koncentrace 6.10, celkový počet 38.43
vzhled - žlutý, průsvitný, hlen nepřítomen
zkapalnění -2 - do 60 minut
viskozita - 3 - silně zvýšená úlomky 2 - mírně
Kulaté buňky 2 - mnoho
Epitelie 1 pár
Shlukování 0
Místo shluku 0
PH 8.2
Zápach 1. normální
Pohyb:
Rychle progres. 3 Progresivní 21
Pomalu 18 Motilní 48
Neprogresivní 27 Stupeň progrese 1 - loudavý pohyb
Nemotilní 51 Index motility 72
Cytoplasmatická kapénka 0
Teratozoospermní index TZI 1.660
Vitalita : Živé : 132 Mrtvé : 69 Celkem : 201 % žvých _ 65.7
Morfologie
Defekt hlavičky 100
Normospermie 1.0
Defekt krčku 40
Defekt bičíku 26
A druhý (podotýkám, že příteli je 21 let) byl 10.8.2012
napíšu jen rozdíly, jinak je stejný :
Koncentrace : 3.70
Viskozita - 2. středně
kulaté buňky - 1 pár
objem ml-5.60
celk. počet 20.72
rychle progresivní 0
pomalu progr. 3
neprogres. 3
nemotilní 94
progresivní 3
motilní 6
index motility 9
Teratozoospermní index - 1577
normospermie 0.0
defekt:
vitalita - živé - 37 mrtvé - 66 celkem -103 %živých 35.9
O miminko se snažíme už rok a 3 měsíce.
Slyšela jsem ještě o metodách IUI nebo PICSI… šlo by to u nás? nebo co máme dělat? Zatím je čas, zatím jsme mladí, ale rozhodnutí, kdy chceme miminko je na nás.. A nikdo nám nechce pomoct
… Předem moc děkuji za odpověď..
Neporadila mi ani gynekoložka. nikdo! ![]()
No to je teda lékařský přístup! já chci jít s manžou na vyšetření v lednu tak doufám že budu potom moudřejší. ale za IVF se musí platit? taky se snažím stejnou dobu jako ty a pořád nic a doktor se mnou zatím nechce nic dělat jen mávne rukou že rok je v dnešní době standart a jinak nic hrůza to zdravotnictví
Takže září 2011? To jsme začali my.. ![]()
Plánovali jsme si, jak budu mladá maminka.. Sice bych pořád byla(je mi 18) ale proč nad náma mávají rukama? Věk nevěk, máme problémy, máme. Až si vzpomenu v 35 že chci dítě budou něco dělat?
Jojo, ivf je placený, jeden pokus 15-25 tis. neříkám, že by jsme na to neměli, ale pořád mě od toho odrazuje otázka " co když se to nepovede na poprvé tak jako u většiny" co když vyhodíme zbytečně 25 tis… a to už je docela dost.
Hlavně že při každé návštěvě vezmou 30 Kč.. a odejdu s tím, co vím už teď.
No my se snažíme od srpna 2011 ale otěhotněla jsem v říjnu SP v 6tt nebyla nutná kyretáž nic a od té doby jakoby se moje tělo zablokovalo a už to nejde nevím čím to je a tím jak se to přehouplo přes rok užírám se tím čím dál víc navíc jak se blíží vánoce a já vidím ty malé děti a mamči s kočárkama tak je mi furt smutno. snažíme se od 25 taky sem chtěla být mladá maminka manžel je stejně starej
Jsme na tom stejně, já otěhotněla na podruhé. Dr. mi dala UZ s gestačním váčkem..
A řekla, že ať přijdu za 3 týdny, že už bude vidět víc a že už by mohlo být slyšet i srdíčko, já došla za 2 týdny, že jsem začala s velkými bolestmi silně krvácet ( také to bylo v říjnu, přesně na moje narozeniny..)
a ona řekla, že to nebyl GS, ale že to byla nejspíš jen krevní sraženinka, která prostě odešla… Od té doby jsem u ní nebyla!!
Mě je taky smutno, přijde mi, že se o naši lásku nemáme s kým dělit, že jsme moc sami, je mi z toho uplně do pláče… ![]()
v neděli čekám MS, nejkrásnější dárek pod stromečkem by byl UZ s prďolkou
…
Odkud jsi jestli se můžu zeptat? já potřebuju nutně podporu, nebo se z toho už zblázním ![]()
Já jsem z prahy a jestli chceš založila jsem diskuzi Snažilky co si čekáním na // nechtějí kazit vánoce jsme tam na tom všechny stejně byla jsem v diskuzích o snažení a teď si tam píšou holky co jsou těhotný a ne že bych jim to nepřála přeju jim to moc ale prostě je mi z toho víc smutno a všechno mě štve
Dřív jsem brečela den co den, noc co noc.. a teď už si jen říkám, že se to podaří, co jinýho mi zbývá.. Kouknu se tam..
Holky, hlavu vzhůru, taky jsme se snažili /po 3/4 roce jsme měli SPG a první návštěvu CARU/, přirozeně to nešlo, tak jsme podstoupili IVF a podařilo se na poprvé. My měli špatný spermiogram, ale dál nevyšetřovali, hned nabídli IVF…Ted si říkám, že jsme do toho možná šli unáhleně, že jsme se měli nechat pořádně vyšetřit, proč to nejde, z jakého důvodu je špatný spermiogram, ale já strašně dlouho toužila po mimču, tak jsme do toho hupsli po hlavě, hned po první návštěvě…Zaplatili jsme si skoro vše, pro jistotu, aby to vyšlo. A ted mě v postýlce spinká 2 měsíční holčička ![]()
Jeee
tak hodně radostí s malou, posílám pusinku
a neměla jsi s tím IVFkem žádný problémy?..
A koukám, že jsi z Brna, to není moc daleko od nás:) kde jsi na tom ifku byla?
Zvládala jsem to v pohodě, jen po ET jsem měla hyperstimulák, ale to už je zapomenuto ![]()
Byla jsem v Unice, byla jsem moc spokojená s přístupem personálu, všichni moc ochotní ![]()
Jen pokud ti můžu radit, zkus si zjistit víc info, eventuálně, zajít do více CARů…Přece jen jde jim o prachy ![]()
Jinak absolutně vás chápu, vím, co to je čekání na MS a když přišla obrečela jsem to.....Bylo to období těžký na psychiku, co nemůže pochopit nikdo, kdo nezažil…Já se teda trápila necelý rok, ale bylo to nekonečný
Proto, když nám nabídli IVF, šla jsem do toho hned, bez rozmyšlení
Sice to stálo peněz, ale kdoví, kdy bych se dočkala přirozeně a jak dlouho se trápila ![]()
Hm, a další kamarádka poslala UTZ 12 týdenního miminka v bříšenku :'(
Kde to je ta Unice? to ani nevím
a hyperstimulák? moje noční můra! ![]()