Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojíček!Mám k vám dotaz-dneska jsem dala malýho spinkat poprvý bez pleny v noci a chtěla bych poradit od těch zkušenějších,co ste dávali do postele dětem,aby nepočůrali matraci.Děkuji všem za rady a už ted se těším na vaše dotazy.
![]()
Nám to tedy zatím ještě hooodně dlouho nehrozí, ale mám pod prostěradlem savou podložku, co se dává třeba pod starší inkontinetní lidi. Jedna stojí kolem 10,– a velikostně zakryje většinu matrace. Malého dávám z vany do postýlky, kde ho balím a oblékám a vtípek s počůráním už mi párkrát zopakoval, takže jsem ráda, že tam ty podložky jsou. ![]()
Kakika píše:
Nám to tedy zatím ještě hooodně dlouho nehrozí, ale mám pod prostěradlem savou podložku, co se dává třeba pod starší inkontinetní lidi. Jedna stojí kolem 10,– a velikostně zakryje většinu matrace. Malého dávám z vany do postýlky, kde ho balím a oblékám a vtípek s počůráním už mi párkrát zopakoval, takže jsem ráda, že tam ty podložky jsou.
KAKIKO,děkuji moc,že jsi se mi ozvala.A promin,že se Tě tak hloupě ptám,ale Ty podložky se dají koupit v lékarně nebo v nějakým krámu?
![]()
Kacko, já tam dávala klasické cestovní podložky na přebalování… A v případě nouze tam dal manžel dočasně velký igelit a přes to deku.
Prodávají se i specielní podložky do postele co by neměly propouštět vlhkost, máme dva druhy, u jednoho už vím že funguje, u druhého ještě není vyzkoušeno
U té první byl malý chvíli nechaný na bříšku na posteli a vyčural se tam, takže spolehlivost 100%. Jen to stojí kolem 300 korun (na malou postel).
do postýlky jsem měla takové to prostěradlo s pogumovanou stranou a na ně jsem dávala ještě jedno normální. teď už Klárka spí v klasické velké posteli a ve zdravotnických potřebách jsem jí koupila podložku do postele, kterou dávám pod prostěradlo. Jmenuje se to chránič matrace a na velkou postel 90×200 stojí u nás cca 5OO,–. z jedné strany je příjemná bavlna a z druhé pogunované. Firma je Teplo domova. mám na střídání 2, když je nehoda a nestíhám rovnou vyprat. trošku hůř to schne, ale teď je to docela dobré - ráno vyperu a večer je suché.
Jestli spi v normální posteli, tak v Ikee prodávájí takové prostěradlo. Mají na různě velké matrace. Dávám na to ještě klasické prostěradlo. Ale do postýlky myslím nemají, tak jedině jenom takové ty podložky. Ale ty z lékárny jsou podobné těm přebalovacím od Fixise a ty mi prijdou, že trochu šustí, když se ditě pohne.
Do malé postýlky i do velké postele mám pod prostěradlem ještě chránič matrace … z jedné strany pogumované, z druhé strany froté, v rozích gumičky, kterými připevníš k matraci. Cenový rozptyl je dost značný, seženeš v akci (na velkou postel) třeba za tři stovky, ale taky za pět nebo dráž. Koupit se dají (krom internetu) třeba v prodejnách Vesna (textilní galanterie).
Mám taky ten chránič matrace - z jedné strany froté, z druhé guma.
Používám takovýto chránič matrace:
http://www.eprcek.cz/…rodukt-4468/
Mám chránič z Ikea, frote a dole pogumovaný a taky ještě prostěradlo s nepropustnou vrstvou (koupené v Polsku)
Bacha ty chrániče jsou dva druhy - jeden s PVC a druhý PU (polyuretan)- ten je dražší, ale prodyšný!!! My máme bohužel to druhé, nevšimla jsem si označení a Kuba je totál propocený
a dvě to chce určitě…
Nejlépe dát až nahoru na prostěradlo, když se v noci počůrá, jen to stáhneš a hodíš suché, žádné dlouhé převlíkání ![]()
Take mam chranic matrace,z jedne strany frote,z druhe pogumovany.
Kupovala jsem na MMb za cca 250kc,mam dva takze v pripade nehody vymenim.
Máme chrániče z IKEA
A to nejen na postelích všech holek, ale i na naší posteli a také v hostinském pokoji - už mnohokrát se nám to vyplatilo…
http://www.ikea.com/…56034_S3.jpg
Najdete je tady
Nemohu si je vynachválit.
L.
Mockrát vám všem děkuji za odpověd a rady.Moc si cením toho.A hodně jste mi pomohli.Už jsme se bavili s přítelem o tom,tak by jsme taky vzali asi to z tý Ikey.Vypadá fakt dobře a koukám,že si jí moc chválite,tak snad budem i my tak spokojený.
Přeji všem hezký den ![]()