Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky,potřebovala bych poradit od zkušenějších látkařek které plínky „vše v jednom“ - A-I-O se vám osvědčily. Malý má teď 20měsíců - 12,5 kg, látkujeme od narození, ale dosud jen kombinace se svrchníma kalhotkama. Chtěla bych pořídit pár kousků na cesty, pro babičky(dědečky) když hlídají a pod. Našla jsem, že se prodávají vícevelikostní Imse Vimse a jednovelikostní od TotsBots-EasyFit FLUFFLE, TB EasyFit AIO Bamboo, Mommy´s Touch, The POP IN … určitě budou i další, tak tedy prosím jaké jsou vaše zkušenosti? Předem moc díky ![]()
Za sebe doporučuju Mommys Touch. Sedí pěkně, neprotejkaj, nehrubnou, vypadají dlouuuuuho jako nové. A jsou děsně hezký ![]()
Taky uvítám doporučení, vím, že tu už diskuze o látkovkách je, ale ten počet stránek mě nějak odrazuje…
j.a.n.i1 píše:
Taky uvítám doporučení, vím, že tu už diskuze o látkovkách je, ale ten počet stránek mě nějak odrazuje…
V poslední době to tam docela vázne, nové tváře bych uvítala, jen se neboj a přijď tam s konkrétním dotazem, rády poradíme ![]()
Tomik ma zatim jen 9 kg, tak nevim, jaky budou, az povyroste. Ale nejradsi mam Imse Vimse http://www.zbozi.cz/items?…
a Swaddlebees http://www.zbozi.cz/items?…
jo a taky Bum Genius http://www.zbozi.cz/items?…
Já měla svého času ráda i The pop in, ale teď ji nějak nevyužíváme, tak že jí asi prodám, ne že by byla špatná, to fakt ne, ale prostě nám tady jen v šuplíku leží.
Jinak já mám ráda na cestování kapsovky Fuzzi bunz. ![]()
Hmmmm, tak já ti to ještě ulehčím jo?
Za nás Itti Bitti snap in one ![]()
A ja se pripojim k Suvikovi!
Myslim, ze klukum sedej fakt dobre…
Všem díky za reakce. Tak já ještě srovnám ceny a nejspíš koupím 1ks těch Mommys Touch a 1ks Itti Bitti snap in one, pokud nebudou jiné výrazně levnější.
Tak já se přidávám se zkušenostma. Oblíbený mám Itti Bitti, FuzziBunz a Bum Genius. Ani jedny neprotékají a skvěle sedí. Dají se vycpat,jak člověk potřebuje, když se třeba mimčo hodně napije a jde se na dýl ven. I do těch IB, přestože nejsou kapsovky (kam si člověk opravdu nacpe, co chce) občas dává ještě úzkou vkládačku navíc. Jo a za sebe bych ty Tots Bots fluffle nedoporučovala, protože mi pořád provlhaly kolem nožiček a to nemám nijak učůraný mimčo…
Ahoj, látkuji už dva roky u dvou synů a už mi toho dost prošlo pod rukama, ale každé dítě je jiné, takže bych volila opatrně a třeba zkusila koupit v bazárku na zkoušku vícero typů, a pak investovala třeba do nových…
mám ráda u staršího mommy´s touch aio, jsou fakt dlouho pěkné, ale nemají jako každá aio tak velkou savost, a pak nevýhoda že jsou dost široké mezi nožkama, mladšímu synovi právě proto nesedí, jelikož má hluboká třísla velká stehýnka…
u mladšíjo mám ráda bumgenius organics, i když jsou široké pěkně se přízpůsobí a oblečené děla jí malý zadeček, savost nic moc, ale vydrží do obchodu a zpět i na krátké spaní, na tuto z mála plen plen neměl mladší alergickou reakci, jinak i snáší pleny špatně…
itti bitti jsou pěkně štíhlé staršímu sedí snap in one, mladšímu aio, uživatelsky mi příjdou lepší aio, na praní lepší snapky., ale příjdou mi dost kazové, některé se speče PUL a nebo celkem brzy šustí, to dělá ale i mmt s minki vzorem, pak může plenka protékat ![]()
imse vimse aio mi příjdou dost mohutné, ale někteří si je chválí, hlavně díky vnitřního materiálu, ale já mám blbou zkušenost se sz i u PUL kalhotek, hodně odíral bříško i stehýnka ![]()
štíhlé jsou celkem popoliny comfort, ale uživatesky mi vadí vnitřní gumičky proti protékání, dělají neplechu na pokožce…
tots bots bamboo a fluffle aio nejsou špatné, ale přijde mi, že dost otlačují jak okolo nožiček, tak okolo pasu, bamboo jsou více savé než fluffle, ale obojí jsou trochu dovycpat.
swaddlebees aio jsou super štíhlé ještě více nez itti, ale také spíš méně savé, u sw mi přijdou lepší kapsovky, ale některým dětem nesedí bokový střih.
p´tit dessouse aio jsou sice dlouho jako nové, ale savost nic moc, má sice kapsu na dovycpání, ale čím vycpu, tím více proteče.. a navíc jsou hodně široké mezi nožkami
p´tit dessouse magic aio jsou vcelku štíhlé i savé, ale určitě ne na noc, jak uvádí výrobce, ale celkem brzy začly protékat a mají velmi ostrý sz
blueberry aio jsou moc pěkné, celkem široké mezi nožkama, ale celkově se přizpůsobí dupce tak moc mohutně nevypadají, ale savost mi nepřijde větší než u swaddlebees a navíc docela brzy protékají
starbunz aio jsou dost nádherné, ale dost mohutné, jak kraťásky na léto jsou fajn, ale v zimě bych asi na ně nic nenavlíkla, savost celkem dobrá
Cudlebuns aio jsou také krásné, navíc super štíhlé, ale málo savé, sice se dají trochu dovycpat, ale není to nic moc a navíc také otlačují
Pop in bych určitě nevolila pro batole, jelikož jsou dost malé, koupila jsem před nedávnem na zkoužku a oběma synům jen tak tak a to nejsou extra tlouštíci, třeba itti i sw zapínám na max, takže ještě nějakých 10-15cm by tam i vešlo pop in byly na poslední patentky, jsou pěkné, super vnitřní materiál, ale svršek nic moc, již po prvním praní žmolkatí, savost tak střední, ale lepší s použitím noční pleny, kterou do pleny na batole nenarvu… na mimi ale asi fajn plena
Baby beehinds magic je podobná itti bitti aio jen je trochu širší ale více savá, u itti pro batole L ale u bbh stačí M, L je tak vhodná na noc, ale i tyto pleny mi protékaly.
Prý jsou fajn i thirties aio, ale já nemám zkušenost, svrchňáky ač super materiál mě moc nenadchly, jelikož brzy protékaly tak jsem nevyzkoušela, Cushie tushies také nemám svou zkušenost, jsou zase moc pekné, ale prý málo savé…
Někdo má raději kapsovky, vypadají jako aio, ale dají se vycpat, tak jsou více savé, ale mě kapsovky neoslovily, jen swaddlebees, jelikož jsou štíhlé, jinak je vše dost široké… Hodně si maminky chválí bumgenius kapsovky onesize…
Je to ale opravdu o tom, co sedne mimču, takže v tomto věku bych vsadila hlavně na štíhlost pro snadnější chůzi, pak savost, ať něco vydrží, a také hlavně aby byly za přijatelnou cenu…
thirsties aio začala pekelně protékat, ten materiál u dvojitých gumiček - pul - se strašlivě opotřebil a i popraskal. Asi je teda dorazila sušička. Savostí byly nic moc, ale měli kapsu na dovycpání. A to svrchňáky thirsties byly báječné.
titt díky za vyčerpávající info ![]()
Nakonec jsem objednala kapsovky swaddlebees a Bum genius a jendu bum genius AIO, došly minulý týden a jsem zatím se všema spokojená
Hlavně ty kapsovky strašně rychle schnou a když je „předvycpu“ tak nikdo z náhodných přebalujících nemá problém.
Irči, vybrala jsi i beze mne super, myslím, že to je dobrá olba… kapsovky sw schnou trochu pomaleji, ale bg jsou hned suché, ale aio oboje schnou velmi pomalu, v tom vedou mmt a itti…
s tím dovycpáváním to dělám úplně stejně…
u nás látkuje při hlídání jen mažel, jiné hlídání není,a už celkem přešly ty doby, kdy bral aio a dával na ně vrchňáky a nebo jen látkovku bez pul a na ni natáhl jen kahoty… lákuje celkem bravurně, ale musí to mít nachystané… ![]()