LÁTKAŘKY NA KARLOVARSKU?

3.4.10 12:57

LÁTKAŘKY NA KARLOVARSKU?

Najdu maminky, které zacinají nebo naopak uz mohou radit z karlovarska? Ráda bych byla s nějakou takovou maminou v osobním kontaktu. Mám bez 2 tydnů 4 mesícního chlapecka a chtela bych zacít s látkováním. Zatím mě to ale spíše odrazuje, kdyz ctu diskuze, kde uz jsou velmi zaběhnuté látkařky. To všechno nemuzu nikdy pochopit a vyznat se v tom preci… Tak kde jste. . . . ani obchůdek s takovým zbožím nemůzu najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
3.4.10 13:14

Verčo, začátky nebývají lehké, když jsem já „vplula“ do rozjeté diskuze látkařek, moc jsem se nechytala, přišlo mi dokonce, že jsem tam nebyla moc vítaná, ale nenechala jsem se odradit a časem jsem vše dohnala, tak se neboj psát do Látkovek, rády ti poradíme!!
Za chvilku se do toho dostaneš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.4.10 16:03

Ahoj, jsem na tom stejně. Látkuju necelý měsíc. Rozjetá diskuze „Látkovky“ je pro mě už moc vysoký level. Moc tomu nerozumím. Sama jsem ráda, že jsem už zvládla základy- jednotlivé druhy plenek, svrchňáky. Ale různé značky, druhy vkládaček… to už nezvládám. Občas nakukuju, zatím nepřispívám, uvidím. Ale nijak mě to neodrazuje, látkování mě hrozně chytlo. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
692
3.4.10 16:39

Verčo,
já látkuji asi od 10 dnů mladší dcery, defakto jsme spotřebovali jeden balík papírovek.
Já naopak si myslím, že je to celkem jednoduché. Musíš si ujasnit, jestli ti k žití stačí obyčejné čtvercovky, jaké byly za nás, nebo chceš ty moderní plenky. Já se přiznám, že na čtvercovky nemám a nepoužila jsem za celou dobu ani jednu :oops: . Pokud chceš moderní, tak doporučuji nakoupit nejprve po jednom kuse, ne každému vyhovuje to stejné. No a pak zkoušíš… Já měla to štěstí, že jsem nakoupila celkem dobře a vše (až na 1-2 vyjímky využíváme stále).
Je důležité si také stanovit priority… např.:

• je důležité, aby byl malý zadeček
  • chci přebalovat každé 2 hodiny, nebo raději 4
  • a co v noci.....

Upozorňuji, že malý zadeček a dlouhá výdrž se určitě nevylučují. Nejsavější plenky jsou bambusové, pak konopné a nakonec bavlna.....
A také hodně (a to především) záleží, kolik jsi do toho ochotna investovat. Já mám např. 70% plenek z druhé ruky a pokud to člověku nevadí a má čas a trpělivost, dá se celkem dobře nakoupit např. na MMB či Aukru …
Pokud už máš nějako představu, tak se klidně ptej, nejsem žádný velmistr v látkování, ale pokud budu vědět, pokusím se poradit :wink: .
A hlavně to nevzdávej předem, není v tom fakt žádná věda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.4.10 16:59

Tak já jsem na to přesně naopak. Mám jenom čtverce. Koupila jsem tedy i pár bambusových, nějaké malé froté ručníky jako vkládačky. Původně jsem to chtěla jen vyzkoušet, nechtěla jsem za to dávat moc peněz. No, nějak mě to chytlo, ale u čtvercovek asi zůstanu. Zatím mám ještě nějaké papírové, musím je někdy spotřebovat, tak na noc a na delší výlety mimo domo používám je. Možná, až je spotřebuji, kouknu se na nějaké kapsovky nebo AIO. Ale zase se bojím, že jak se do toho dám, chytne mi to a peníze budou jen lítat. :-D

• Citovat
  • Upravit
3.4.10 22:39

rybi: muj problem prave je ze tak nejak vim co chci a stale hledam kde bych k tomu prisla líp… na MMb jsem 24 hodin jako. Vzdycky najdu neco a reknu si jo tyhle vyzkousim…zeptam se co kdo na to a pak zase najdu neco jinyho protoze je to levnejsi ale zase nemaj to co sem chtela predtim, furt se bojim ze o neco pridu nekde a nakonec nekoupim nikdy nic.Pak taky bych chtela koupit plenecku aby byla opravdu k necemu ale kdyz si jí najdu tak je u toho tolik názvu a vecí co se do toho dává nebo naopak nedava a uz jsem rozhozená. Máme to tezsi protoze je toho moc! Dnes zkusene latkarky nemely moc na vyber a tak se pomalu propracovaly k tomu co je ted uplne od zakladu… Proto jsem si rekla ze taky zacnu od uplnyho zacatku ikdyz na me vykukujou ty krasny plenky odevsad… Jenze zacnu s VV a zase nevim jakou znacku!!!! a jestli nebudou tvrdnout a jestli nebudou skrabat… takove ty trojcípé bych chtela taky, ale v cem to drzí a nikam se to neposune kdyz snappkou se to neuchytává? Neumim si prestavit ze to zavazovací plena udrzí… prtavý problémky ale me to vykoleji a nic nikdy nekoupim :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
5.4.10 14:27

Veru,
tak konkrétně s těmito plínky bohužel zkušenosti nemám. Sice jsem na začátku koupila 2× vv Popolini, ale vyzkoušela jsem ji snad jen jednou a moc mi k srdci nepřirostli z důvodu, že toho málo pobraly. Nebo spíše takto, malá první dva měsíce spala vždy 3 hodiny a pak hodinu bděla a tato plenka je spíše stavěná na výkon max 2 hodiny (což pro nás nebylo). Můžeš ji dávat narovno, tj. přehneš ji na třetiny, ale to nemáš jistotu, že udrží „míchaný vajíčka“ nebo takto: http://www.diaperswappers.com/…owthread.php?… (to jsem zkoušela já a snapka to stopro udrží :wink: ). Zavazovčky jsem bohužel také nepoužívala a nepoužívám, navíc nevím, jak je to u větších dětí, Verča (4 měsíce) se někdy u přebalování tak mele, že jsem ráda, že ji zapnu kalhotovky na druky. Ale pokud je Alánek klidné dítě, tak to určitě půjde. Jen počítej, že na zavazovačky budeš ještě muset dát nejspíš nějaké nepromokavé kalhotky (pul nebo vlňáky), popř. do nich vlněný čtverec (to mám jen načteno :wink: )
Co se týče nákupu, naprosto tě chápu, je taková spousta krásných plinek a dítě jen jedno :mrgreen: . Ale pokud koupíš z druhé ruky za dobrou cenu, většinou, když plinka nevyhovuje, tak ji zase za stejnou cenu prodáš, takže tratíš jen poštovné 8-) . Takže se toho určitě neboj, ale upozorňuje, že je možné získání závislosti na plenkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.10 10:40

ani ráno tu nenajdu nikoho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.8.11 14:49

Já jsem z Karlovarska. Je tu ještě zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
3.10.11 15:15

Já jsem taky z karlovarska. Přímo z KV - Stará Role… A jinak používáme Bambino Mio :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí