Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chtěla bych se zeptat, jaké plenky - látkový - se vám nejvíc osvědčili na tu tekutou stolici u prcků??? Já už mám toto období za sebou, ale chce kamarádka pro mimíska. Já osobně používala čtverce na draka, zavazovací disany a tvarovaný od imse vimse - ale u všeho občas něco uniklo. Tak mě taky zajímá, jaký máte zkušenosti. Takže sem s nima, budu moc ráda ![]()
Díky!
Já podobně - čtverce na novorozenecký, anebo čtvercovka do pletené zavazovačky. Obojí řádně zahrnout kolem nožiček dovnitř, ale samozřejmě se někdy stane.
Měla jsem pastelky, občas někde něco uteklo, jak je ten okraj nařaseny, nejlepší mi přišli Imse vimse biofroté, ty mají okraj rovný a když se to sepne snapkou, tak to fakt drží a nepustí.
Potom taky dobře drželi haipa daipa klasika, mají kulaté lemy, ty drží tu tekutou stoličku líp, ale ten okraj je i na zádech a tam mi přišlo, že musí tlačit.
Vázačky jsem měla a prodala, nějak mi nesedli, páč jsem do toho neuměla dítě nainstalovat, ale na další je pořídím, už snad nebudu z toho novoška tak vyklepaná ![]()
A ještě si vzpomínám tots bots froté, kalhotková plína a taky držela dobře, ale tu jsem měla jen jednu.
Tak já za celou dobu nepoužila ani jeden čtverec
, látkuji cca od 10. dne malé.
Dle mého názoru jsou dobré hlavně Anavy (mám tu novorozeneckou), babusky od Tots bots a miluji bambusku od BumGenius. Na noc (malá ji už celou prospí) používám Baby Idea bamboo extra či bambusovou Baby Beehinds, dřív jsem je střídala s bambuskama od Baby Lucy.
Vyjmenované pleny my protekly za celou dobu snad celkem 2× (myslím, že zrovna Baby Lucy), ale naštěstí to vždy chytly svrchní kalhotky.