Separátní pleny do jednorázovek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ivi
1839
25.3.10 22:26

Separační pleny do jednorázovek?

Našla jsem na papíru z porodnice, že mám vzít balení separačních plen. Že prý se hodí i do jednorázovek, protože se prý smolka vyhodí a jednorázovka dá znovu použít… :nevim:
Máte s tím někdo zkušenosti? Fakt to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
26.3.10 06:57

Separacka je material, ktery propousti mokro dal a tim padem izoluje vlhkost a zaroven zachytava tuhy obsah.

Podle me idea zajimava, ale trochu scestna. Kdybys chtela opravdu zachytit smolku, tak bys musela pouzit celulozove separacky. To je neco jako takova tlustsi kuchynska uterka. Jenze v tech je pomerne mokro, zkousela jsem na novoska a zkratka se mi nelibilo, ze tam ma mokro.

Mnohem vic sucho by mel ve viskozovych separackach, ale ty zase jsou uz na tuha hovinka, protoze toho vic propusti na plinu.

Ale stejne se to miminko vycura a davat mu znovu pocuranou plinu? :poblion: Moc se rozklada na amoniak po cca 2h, davat mu plinku znovu mi prijde jako setreni na nespravnem miste.

Pokud chces usetrit, porid si latkove pliny. (Mates ma prdelku v latce a spokojenost velika)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
26.3.10 08:38

taky na to mám takový názor. I když jsem to zkoušela, stejně byl malý i počuraný nebo měl stolici řidší, takže jsem stejně musela vyměnit celou plinku,tak jsem to vzdala. Mně osobně se to nelíbilo a nijak nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.3.10 08:55

Jj, taky myslím tak, jak holky, beztak bude současně i čurat. Podle mě zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
26.3.10 09:55

ahoj také jsem používala separační do jednorázovek, místo 10plet od stolice jsme používali cca jenom 5,prostě jsem vyhodila skutečně jenom tu separační ,takže veliká úspora a nejenom to ,ale ani není tolik odpadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.3.10 09:58

No prosím Tě 8O … u Vás dává porodnice nějaké pleny, že chce takhle šetřit?
My doma látkujeme a separajdy používáme pro udržení sucha a jednodušší manipulaci s kakošem, určitě ne proto, aby dítku mohla být znova nasazena plenka, do níž bylo kakáno.
O tekuté stolici miminek už holky mluvily. Smolka odchází jen chvilečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.3.10 10:30

Nevím, nevím, ale mimís bude stejně nejspíš zároveň i čůrat, ne?? A vůbec nápad dávat mimísovi použitou plenu se mi nelíbí! :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.3.10 13:59

Taky se mi to nelíbí. Šetření na nepravém místě. Já dokonce nedávala ani plenu, kterou mi počural při přebalování. Ušetříš na plenkách a obratem to vyhodíš za krémy na opruzeniny. :dance:

• Citovat
  • Upravit
598
26.3.10 17:36

každý má jiný náor, používala jsem separačky krém na prdýlku jenom 6 týdnů a nikdy jsme opruzení nebyly. je to věc každého jakou má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
26.3.10 21:00

Hm, tak já se na to vykašlu… Taky mi to přišlo divné, i když je fakt, že smolka je relativně suchá.

A abych to uvedla na pravou míru pro případné další čtenáře - tak rozhodně se tam nic nepíše o používání separaček na normální kojeneckou stolici. To má opravdu smysl jenom u látkovek a není to kvůli šetření plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.3.10 17:49

ještě si tak matně vzpomínám, že možná kluk měl taky něco v plence, jako separačku. Vzpomínám si vlastně, že něco říkali, že sledují první močení, zda se objeví do 48 hodin, tak chtějí oddělit moč od smolky, aby se to líp poznalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure