Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Víc lidí si na ně stěžuje, že u hodně čůrajících dětí prosakují přes pul. Asi bych radši zkusila něco jiného nebo koupila jen jednu.
Ale to je tak skoro vždycky, co někomu vůbec nesedí, druhý vychválí. ![]()
moc děkuju za tip, určitě tam mrknu a prostuduju to… zatím mi z toho jde tedy hlava kolem, kolik je možností ![]()
Mám 4, jsem spokojená, ale celou výbavu z jedněch bych nedělala. Mám mix a dávám podle situace a nálady ![]()
Já jsem byla také moc spokojneá, přímo jsem je milovala, ale celou výbavu bych opravdu z nich nedělala. Zkus nakombinovat …
Ahoj,
chtěla bych taky používat látkovky a zaujali mě na veletrhu ve Zlíně taky tyto Pop-inky.
Spíše bych se chtěla ale zeptat - s čím (s jakou značkou) jste to třeba kombinovali.
A asi je lepší ze začátku si koupit jen jednu, dvě plenky a vyzkoušet co nám bude sedět a pak dokupovat, že?
A jestli používate někdo klasické čtvercovky, jaké na ně používaté svrchní kalhotky?
Jsem z toho výběru tak trošku zmatená a nechám si ráda poradit.
Plenky Pop-in jsem také nadšeně koupila, líbil se mi vzhled i jemnost bambusové vložky. Nakoupila jsem i noční pleny a celý systém vkládání a připínání mi připadal ideální. Používáme je cca 3/4 roku a originální vložka velice hrubne, i když to na savost nemá vliv. Horší je, že občas protečou, nejčastěji okolo nohou. Navíc mi připadají malé, drahému z nich leze zadek, i když jsou anglické a jiné z téže provenience (Tots Bots) jsou spíše větší (ty tedy sedí skvěle). Pop-in používáme tedy na doma, ven bych si s nimi, zvl. ted v zimě, netroufla. Toť moje osobní subjektivní zkušenost. Třeba Vám pomůže při rozhodování.
Já jsem si koupila jednu pop in tak pro radost, protože se mi moc líbila. Je super, že je štíhlá, pekně se dá rozložit na sušení i praní a ty svrchní kahotky používám i jako skvělé svrchňáky na čtvercovky. Zatím neprotíkají, ale mám ji realtivně nvou. Zjistila jsem ale jednu věc, která mi docela vadí. Na zádičkách jsou patentky, kterými se připíná dovnitř ta plena a ty můžou malé ležící miminko otlačit. A další věc, malý má teď 10 kg a má ji teď tak akorát, takže moc dlouho už nám asi nevydrží. Ale jinak ji mám docela ráda a mít nějaký kus v plenkové výbavě není špatné.
plenky Pop-inky používáme už 9 měsíců - mám sadu 20 ks bambusek + pár nočních a jsem hodně spokojená, chtěla jsem co nejjednodušší systém a to tyto plíny jsou, přebaluje i tatínek a tety a babičky.Plínky nám neprotíkají (dítko je drobnější),noční vydrží celou noc a na zadečku vypadají moc hezky…jen ted trochu bojujeme se skvrnama po vydatných pokládkách - žlučové mýdlo moc nezabírá
nevíte někdo o nějakém dobrém „výkoném“ odskvrňovači?
Já jsem byla z počátku nadšená, měl je jako novorozenec, asi ve 4 měsících,kdy začal již vydatně čůrat nám začaly protékat. Prodala jsem je, ale koupila je maminka, která mi psala, že se musí hodně vycpávat a ta je s nimi spokojená. Dává tam bambusovou čtvercovou plenu apod. Výhoda u nich je, že jsou dost štíhlé.
Já mám teď už s Pop om problém. Malý má v 7M 10 kg a už to mám posunuté na největší velikost. Dovycpat to můžu jedině tenčí tvarovanou vkládačkou a to už pak dopnu jen tak, tak. Takže si nejsem jistá, jestli i u normálního dítěte vydrží celé plenkové období tedy aspoň do váhy 15 kg.
Ahoj chtěla jsem se zeptat rozhodla jsem se,že budu látkovat.Můžete mi prosím poradít jaké plenky jsou nejlepší a za rozumnou cenu.Mám 3 měsíčního Míšu a dost čura.Aˇt není pořad mokrý.Děkuji Petra
![]()
Ahoj, látková plena když se nacucá, tak mokrá je, je potřeba přebalovat podle potřeby. Ještě mě napadají plenky, co mají jako dotykovou vrstvu fleece, ten vytváří relativně suché prostředí na zadečku.
jinak nejlepší plenky - je potřeba vyzkoušet, protože každému sedne něco jiného. Nejlepší je koupit po jedné plence od několika značek a zjistit, co vyhovuje nejvíc a to si potom nakoupit ![]()
anebo dát do plenky separačku z fleecu, třeba tyhle http://www.branakdetem.cz/…as-house.htm
Ahoj holky,
.
máte někdo zkušenosti s plenkami Pop-in? Máme v plánu používat látkovky, tak se rozhlížíme. Na veletrhu v Brně nám je paní ukazovala a nemohla je vynachválit, tak se chci zeptat, co je na tom pravdy v praxi
Děkuju za názory