Špinavá pračka, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
20.10.25 18:50

Špinavá pračka

Ahoj, pořád zápasím s pračkou, dělá mi fleky co už nevyperu. Prý je to špinavou pračkou, ale čistím ji každý 2-3 týdny savem. Může mi někdo poradit, máte zkušenost? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21499
20.10.25 18:52

Místo čištění savem je potřeba vyčistit filtry, odpadovou hadici, těsnění kolem dvířek. A pak teprve vyčistit speciálním čističem na pračky. Savo je primárně desinfekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
20.10.25 18:54
@Kuki92 píše: Více

A nejsou to fleky od toho sava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.10.25 18:55

Jak je ta pračka stará? Mně to začala dělat pračka těsně před tím, než se se mnou rozloučila. Jinak čistit přípravkem na pračky, savo ti usazeniny nerozpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.10.25 20:32

Mám ji 4 roky. Dělá mi to od roka co ji mám a každý opravář mi k tomu řekl, je špinavá a vyčistit savem na 90. Ale přijde mi to jako blbost. Znám spoustu lidí v rodině co pračku nečistí vůbec, nebo jen 2 krát za rok a nic takového nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
20.10.25 20:43

A nepereš treba moc prádla na špatný program, nebo málo stupňů, moc prášku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.10.25 20:53

Vyzkoušela jsem všechno. Aviváž, bez aviváže, prášek, gel, málo, hodně 🤷‍♀️ fakt nevím čím to může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
20.10.25 21:19

Tak to vyčisti přípravkem na pračky a to včetně všech míst a filtrů, jak jsem už psala. Jinak co to je za značku? Ať vím, které se vyhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
20.10.25 22:03

Ja teda neviem, mam jedinu skusenost a nemusi byt reprezentativna, takze to berte s nadhladom.

Moja skusenost je taka ze ked mate ciste filtre tak ziaden cistic pracky netreba. Raz mi takto byvala odpravila pracku, pretoze tieto silne veci ako Savu byvaju casto korozivne, zvlast ked to vypalis na 90, takze ti niekde vznikne korozia a nasledne mas po obleceni hnede skvrny ktore naozaj nevyperies.

Moja skusenost je necistit okrem filtrov nic. Akurat po kazdom prani handrickou vytiahnem vsetku vodu z tesnenia aby tam nehnila (mala by odtiect, ale soudruzi z NDR to nenavrhli idealne :-) ), to je vsetko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8838
20.10.25 22:13

To samé říká dcera. Přes týden je ve škole a místo internátu je u mých rodičů. Nadává tam na pračku, že ji dělá fleky na bílém oblečení. Jen na bílém. Taky si s tím nevíme rady. Nakoupili jsme tekuté gely. Dědovi jsem řekla, ať už vůbec nepoužívá sypký prací prášek. Koupili jsme zásobu papírků proti zaprání. Čistič pračky průběžně používá. Zapíná někdy pračku na nejvyšší program pravidelně. A stejně to dělá fleky. Pračka není stará. Mají ji 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28617
20.10.25 22:18

Moje taky dělá něco podobného. Nedávno jsem čistila čističem pračky, sodou, octem a zase čističem, mezitím vypustila vždycky zbytek vody z pračky a je to mnohem lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.10.25 22:51

Poprvé mi to dělala whirpool a teď mam philco. Filtr, ocet, sodu, čističe, to mám vše vyzkoušené. Proto píšu o rady, protože e už nevím :think: asi prostě neumím prát 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.10.25 22:52
@Margery píše: Více

A jak často ji čistíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
21.10.25 04:13

A o jaké fleky jde? Světlé, tmavé, mastné,…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.10.25 07:32

Světlý, na bílým prádle je to flek do šeda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie