Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky,
potrebovala bych poradit beru antikoncepci lindynette 20, mam nyni brigadu a rozhodla jsem se ,,spojit" dve plata a az pak udelat ms,ale co se nestalo, minuly tyden mel byt tydnem menstruace, brala jsem tedy prasky a menstruace se nedostavila, zacal dalsi tyden beru prasky dale a co se nestalo ,,spineni" presne tyden co mela zacit…cipek je sestouply a otevreny:-( nevite cim by to mohlo byt?vcera jsem si delala tehu test a negativni…
Ahoj.Stalo se mi něco podobného. Také jsem brala lindynette20 a potřebovala jsem posunout MS kvůli plánované operaci. Dr.mi řekla, že mám bez pauzy začít brát nové platíčko a MS dostanu až za 2 měsíce. Ale také jsem začla špinit asi po týdnu braní nového platíčka. Špinění trvalo týden. Když jsem dobrala platíčko, tak už jsem dostala běžnou MS z vynechání a pak už byl cyklus jako dřív.
Je to normální, stává se mi to hodně často… Tvojí antikoncepci sice neznám, ale obecně tyhle „nové“ preparáty jsou nízkohormonové a prostě to tak dlouho (při nevysazení) neudrží. Já dokonce musela změnit prášky, začínala jsem špinit i před termínem běžné ms. Jeden doktor radil brát Ascorutin, má pomáhat proti krvácení, ale mě to nikdy nepomohlo. Vždycky jsem nakonec musela prodlužování ms vzdát, prášky vysadit, odmenstruovat a začít znovu ![]()
sayen píše:
Ahoj.Stalo se mi něco podobného. Také jsem brala lindynette20 a potřebovala jsem posunout MS kvůli plánované operaci. Dr.mi řekla, že mám bez pauzy začít brát nové platíčko a MS dostanu až za 2 měsíce. Ale také jsem začla špinit asi po týdnu braní nového platíčka. Špinění trvalo týden. Když jsem dobrala platíčko, tak už jsem dostala běžnou MS z vynechání a pak už byl cyklus jako dřív.
Dekuji moc, jsem z toho docela smutna, jelikoz mam brigadu v dost neprijemnych podminkach (delam u takovych velkych stroju ve strojirenske firme) je tam horko, olej…a do toho MS a jeste kdyz mam same ,,prescasy" rikala, jsem si, ze si aspon ,,odpustim" menstruaci…a takhle to dopadlo…ale jsem rada,ze v tom nejsem sama, bala jsem se otehotneni…vcera me pichalo v podbrisku, natekaly mi prsa a nebylo mi dobre tak nejak celkove…tak uz vim proc:-)
Melody píše:
Je to normální, stává se mi to hodně často… Tvojí antikoncepci sice neznám, ale obecně tyhle „nové“ preparáty jsou nízkohormonové a prostě to tak dlouho (při nevysazení) neudrží. Já dokonce musela změnit prášky, začínala jsem špinit i před termínem běžné ms. Jeden doktor radil brát Ascorutin, má pomáhat proti krvácení, ale mě to nikdy nepomohlo. Vždycky jsem nakonec musela prodlužování ms vzdát, prášky vysadit, odmenstruovat a začít znovu
Ahojky, jj, je to takova ta nova, nizkohormonalni i kdyz jsou na trhu i pilulky s jeste mensim mnozstvim hormonu a puvodne jsem o ne chtela Dr. pozadat, ale po teto zkusenosti ani nahodou, jj, ty leky znam, pamatuji si jeste par veci z mych stredoskolskych zdravotnickych studii, ale pouziva se u lidi co maji probremy s krevnimi kapilarami…radeji bych to nezkousela je to dalsi chemie…holt se smirim s tim, ze se menstruaci nevyhnu, moc dekuji za reakci:-)
Beru stejnou antikoncepci jako ty už přes dva roky. Dvakrát jsem si potřebovala přesunout menstruaci a vždycky jsem skoro celý měsíc špinila, když jsem přebrala platíčko.
Prosím o radu.
Beru HA Sidreta a zbývají mi ještě 4 tabletky, ale dnes jsem najednou začala špinit ![]()
Ještě než jsem žala brát HA, vždy jsem měla tyto dny v rozmezí od 15 do 22 MS. HA Sidretu jsem začala brát až 5 MS na doporučení lékařky.
Vůbec tomu nerozumín, proč tedy špiním? Mám pokračovat a HA dobrat nebo přerušit braní tabletek.
Díky
@T.Hololinka píše:
Prosím o radu.
Beru HA Sidreta a zbývají mi ještě 4 tabletky, ale dnes jsem najednou začala špinit
Ještě než jsem žala brát HA, vždy jsem měla tyto dny v rozmezí od 15 do 22 MS. HA Sidretu jsem začala brát až 5 MS na doporučení lékařky.
Vůbec tomu nerozumín, proč tedy špiním? Mám pokračovat a HA dobrat nebo přerušit braní tabletek.
Díky
Urcite dale brat prvni tri mesice se to muze stat.
Ahoj docela jste mě tím uklidnily taky beru HA Lindynette 20 a přesně tohle se mi stalo a jelikož se mi to nikdy před tím nestalo tak mě vaše reakce uklidnily.. Díky ![]()
@Rybička24 píše:
Ahoj docela jste mě tím uklidnily taky beru HA Lindynette 20 a přesně tohle se mi stalo a jelikož se mi to nikdy před tím nestalo tak mě vaše reakce uklidnily.. Díky
To jsme rády, že tě to uklidnilo
.
Nicméně pokud by se špinění opakovalo, je lepší situaci řešit, indikovat preparát s vyšším množstvím hormonů.
Ahoj holky,
mám dotaz. Beru Lindynette 20 cca 5 let a nikdy nebyl problém, vždy jsem brala i několik platíček po sobě a HA mi vždycky udržela krvácení. Na začátku měsíce jsem ale začala špinit. Udělala jsem si proto týdenní pauzu, MS proběhla normálně a začala jsem klasicky brát tabletky. Po 14 dnech jsem ale předevčírem začala zase lehce špinit. Jiné potíže nemám, test byl negativní a prášky beru vždy pravidelně v rozmezí cca 2 hodin. Myslíte, že mi tělo akorát najednou začíná špatně reagovat na tuto HA?
Díky za vaše názory ![]()
Myslím, že tělo reaguje na tvoje vyvádění, ne na antikoncepci
Přirozený cyklus je čtyřtýdenní, ty tělo nutíš do násilného třítýdenního. Bordel v produkci hormonů, bordel v růstu děložní sliznice… jen si to hezky užij.
Tvl démonizace HA je sice zbytečná, ale taky to, doprčic práce, nejsou lentilky, co ženské sakra blbnete ![]()
Jinak ne, LIndynette tohle nedělá. Beru ji o dost dýl než ty. (prosím anonym, nikomu nic není do mých prášků.
)
@Anonymní píše:
Myslím, že tělo reaguje na tvoje vyvádění, ne na antikoncepciPřirozený cyklus je čtyřtýdenní, ty tělo nutíš do násilného třítýdenního. Bordel v produkci hormonů, bordel v růstu děložní sliznice… jen si to hezky užij.
Tvl démonizace HA je sice zbytečná, ale taky to, doprčic práce, nejsou lentilky, co ženské sakra blbnete
Jinak ne, LIndynette tohle nedělá. Beru ji o dost dýl než ty. (prosím anonym, nikomu nic není do mých prášků.)
Jaké vyvádění prosím? Myslíte to, že beru několik platíček za sebou? Konzultovala jsem to s lékařem a ten mi řekl, že pokud mi to nedělá neplechu, není s tím problém. Antikoncepce opravdu nejsou lentilky a proto je neberu nepravidelně, ale ve stejný čas a nevynechávám. Těžko říct, jestli se dá paušálně říci, že lindynette toto nedělá
Každopádně vám děkuji za příspěvek a přeji hezké Vánoce ![]()
Mně tohle dělala po cca 3 letech každá antikoncepce. Lindynette byla poslední kterou jsem brala. Zpočátku se to stávalo, když jsem výjimečně vzala tabletku později ( do 12 h, ale třeba místo ráno, až odpoledne) nebo když jsem kvůli dovolené spojila dvě plata. Takže je možné, že jednak po 5 letech tělo začíná odmítat, jednak že teď spinis protože předtím jsi vysadila mimo plán.
Už dva roky neberu nic a k HA se vracet nebudu. Brala jsem od 18 do 24 a od 30 do 32. Celkem asi 5 druhů.
@andelka83 Moc děkuji za příspěvek. Snad se to srovná, po Vánocích pro jistotu skočím k lékaři.
Přeji hezké svátky.