Špinění po nepřerušeném braní HA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
609
8.7.11 00:06

špinění

ahojky holky,
potrebovala bych poradit beru antikoncepci lindynette 20, mam nyni brigadu a rozhodla jsem se ,,spojit" dve plata a az pak udelat ms,ale co se nestalo, minuly tyden mel byt tydnem menstruace, brala jsem tedy prasky a menstruace se nedostavila, zacal dalsi tyden beru prasky dale a co se nestalo ,,spineni" presne tyden co mela zacit…cipek je sestouply a otevreny:-( nevite cim by to mohlo byt?vcera jsem si delala tehu test a negativni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
8.7.11 08:07

Ahoj.Stalo se mi něco podobného. Také jsem brala lindynette20 a potřebovala jsem posunout MS kvůli plánované operaci. Dr.mi řekla, že mám bez pauzy začít brát nové platíčko a MS dostanu až za 2 měsíce. Ale také jsem začla špinit asi po týdnu braní nového platíčka. Špinění trvalo týden. Když jsem dobrala platíčko, tak už jsem dostala běžnou MS z vynechání a pak už byl cyklus jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
8.7.11 09:37

Je to normální, stává se mi to hodně často… Tvojí antikoncepci sice neznám, ale obecně tyhle „nové“ preparáty jsou nízkohormonové a prostě to tak dlouho (při nevysazení) neudrží. Já dokonce musela změnit prášky, začínala jsem špinit i před termínem běžné ms. Jeden doktor radil brát Ascorutin, má pomáhat proti krvácení, ale mě to nikdy nepomohlo. Vždycky jsem nakonec musela prodlužování ms vzdát, prášky vysadit, odmenstruovat a začít znovu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
609
8.7.11 10:00
sayen píše:
Ahoj.Stalo se mi něco podobného. Také jsem brala lindynette20 a potřebovala jsem posunout MS kvůli plánované operaci. Dr.mi řekla, že mám bez pauzy začít brát nové platíčko a MS dostanu až za 2 měsíce. Ale také jsem začla špinit asi po týdnu braní nového platíčka. Špinění trvalo týden. Když jsem dobrala platíčko, tak už jsem dostala běžnou MS z vynechání a pak už byl cyklus jako dřív.

Dekuji moc, jsem z toho docela smutna, jelikoz mam brigadu v dost neprijemnych podminkach (delam u takovych velkych stroju ve strojirenske firme) je tam horko, olej…a do toho MS a jeste kdyz mam same ,,prescasy" rikala, jsem si, ze si aspon ,,odpustim" menstruaci…a takhle to dopadlo…ale jsem rada,ze v tom nejsem sama, bala jsem se otehotneni…vcera me pichalo v podbrisku, natekaly mi prsa a nebylo mi dobre tak nejak celkove…tak uz vim proc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
8.7.11 10:04
Melody píše:
Je to normální, stává se mi to hodně často… Tvojí antikoncepci sice neznám, ale obecně tyhle „nové“ preparáty jsou nízkohormonové a prostě to tak dlouho (při nevysazení) neudrží. Já dokonce musela změnit prášky, začínala jsem špinit i před termínem běžné ms. Jeden doktor radil brát Ascorutin, má pomáhat proti krvácení, ale mě to nikdy nepomohlo. Vždycky jsem nakonec musela prodlužování ms vzdát, prášky vysadit, odmenstruovat a začít znovu :nevim:

Ahojky, jj, je to takova ta nova, nizkohormonalni i kdyz jsou na trhu i pilulky s jeste mensim mnozstvim hormonu a puvodne jsem o ne chtela Dr. pozadat, ale po teto zkusenosti ani nahodou, jj, ty leky znam, pamatuji si jeste par veci z mych stredoskolskych zdravotnickych studii, ale pouziva se u lidi co maji probremy s krevnimi kapilarami…radeji bych to nezkousela je to dalsi chemie…holt se smirim s tim, ze se menstruaci nevyhnu, moc dekuji za reakci:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.7.11 17:34

Beru stejnou antikoncepci jako ty už přes dva roky. Dvakrát jsem si potřebovala přesunout menstruaci a vždycky jsem skoro celý měsíc špinila, když jsem přebrala platíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.4.13 12:56

Začala jsem špinit

Prosím o radu.
Beru HA Sidreta a zbývají mi ještě 4 tabletky, ale dnes jsem najednou začala špinit 8o
Ještě než jsem žala brát HA, vždy jsem měla tyto dny v rozmezí od 15 do 22 MS. HA Sidretu jsem začala brát až 5 MS na doporučení lékařky.
Vůbec tomu nerozumín, proč tedy špiním? Mám pokračovat a HA dobrat nebo přerušit braní tabletek.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.4.13 16:38
@T.Hololinka píše:
Prosím o radu.
Beru HA Sidreta a zbývají mi ještě 4 tabletky, ale dnes jsem najednou začala špinit 8o
Ještě než jsem žala brát HA, vždy jsem měla tyto dny v rozmezí od 15 do 22 MS. HA Sidretu jsem začala brát až 5 MS na doporučení lékařky.
Vůbec tomu nerozumín, proč tedy špiním? Mám pokračovat a HA dobrat nebo přerušit braní tabletek.
Díky

Urcite dale brat prvni tri mesice se to muze stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.14 16:56

Ahoj docela jste mě tím uklidnily taky beru HA Lindynette 20 a přesně tohle se mi stalo a jelikož se mi to nikdy před tím nestalo tak mě vaše reakce uklidnily.. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
1.11.14 08:52
@Rybička24 píše:
Ahoj docela jste mě tím uklidnily taky beru HA Lindynette 20 a přesně tohle se mi stalo a jelikož se mi to nikdy před tím nestalo tak mě vaše reakce uklidnily.. Díky :)

To jsme rády, že tě to uklidnilo :-).
Nicméně pokud by se špinění opakovalo, je lepší situaci řešit, indikovat preparát s vyšším množstvím hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martschen
23.12.17 07:56

Špinění při braní HA

Ahoj holky,
mám dotaz. Beru Lindynette 20 cca 5 let a nikdy nebyl problém, vždy jsem brala i několik platíček po sobě a HA mi vždycky udržela krvácení. Na začátku měsíce jsem ale začala špinit. Udělala jsem si proto týdenní pauzu, MS proběhla normálně a začala jsem klasicky brát tabletky. Po 14 dnech jsem ale předevčírem začala zase lehce špinit. Jiné potíže nemám, test byl negativní a prášky beru vždy pravidelně v rozmezí cca 2 hodin. Myslíte, že mi tělo akorát najednou začíná špatně reagovat na tuto HA? :( Díky za vaše názory :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.17 10:03

Myslím, že tělo reaguje na tvoje vyvádění, ne na antikoncepci :cert: Přirozený cyklus je čtyřtýdenní, ty tělo nutíš do násilného třítýdenního. Bordel v produkci hormonů, bordel v růstu děložní sliznice… jen si to hezky užij.
Tvl démonizace HA je sice zbytečná, ale taky to, doprčic práce, nejsou lentilky, co ženské sakra blbnete :zed:
Jinak ne, LIndynette tohle nedělá. Beru ji o dost dýl než ty. (prosím anonym, nikomu nic není do mých prášků. ;) )

• Citovat
  • Upravit
Martschen
23.12.17 10:09
@Anonymní píše:
Myslím, že tělo reaguje na tvoje vyvádění, ne na antikoncepci :cert: Přirozený cyklus je čtyřtýdenní, ty tělo nutíš do násilného třítýdenního. Bordel v produkci hormonů, bordel v růstu děložní sliznice… jen si to hezky užij.
Tvl démonizace HA je sice zbytečná, ale taky to, doprčic práce, nejsou lentilky, co ženské sakra blbnete :zed:
Jinak ne, LIndynette tohle nedělá. Beru ji o dost dýl než ty. (prosím anonym, nikomu nic není do mých prášků. ;) )

Jaké vyvádění prosím? Myslíte to, že beru několik platíček za sebou? Konzultovala jsem to s lékařem a ten mi řekl, že pokud mi to nedělá neplechu, není s tím problém. Antikoncepce opravdu nejsou lentilky a proto je neberu nepravidelně, ale ve stejný čas a nevynechávám. Těžko říct, jestli se dá paušálně říci, že lindynette toto nedělá :) Každopádně vám děkuji za příspěvek a přeji hezké Vánoce :)

• Citovat
  • Upravit
32865
23.12.17 10:14

Mně tohle dělala po cca 3 letech každá antikoncepce. Lindynette byla poslední kterou jsem brala. Zpočátku se to stávalo, když jsem výjimečně vzala tabletku později ( do 12 h, ale třeba místo ráno, až odpoledne) nebo když jsem kvůli dovolené spojila dvě plata. Takže je možné, že jednak po 5 letech tělo začíná odmítat, jednak že teď spinis protože předtím jsi vysadila mimo plán.
Už dva roky neberu nic a k HA se vracet nebudu. Brala jsem od 18 do 24 a od 30 do 32. Celkem asi 5 druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martschen
23.12.17 10:17

@andelka83 Moc děkuji za příspěvek. Snad se to srovná, po Vánocích pro jistotu skočím k lékaři. :) Přeji hezké svátky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1