Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
v srpnu mi bylo vyjmuté hormonální tělísko a začali jsme se snažit o miminko, bohužel se zatím nepodařilo. Manžel má spermiogram naprosto ukázkový, takže mi samozřejmě začalo vrtat hlavou, čím to může být. Asi od listopadu - prosince špiním před menstruací cca 5 dní, velmi slabě, ale začíná to brzo. LF mívám ale docela dlouhou, tak 14-16 dní (odvíjí se od ovulace) a menstruace je pravidelná. Máte někdo zkušenost s tím, že to špinění bylo nízkou hladinou progesteronu? Máte to tak některá z vás taky? Otehotněly jste i přesto? 🙂
Příspěvek upraven 07.04.25 v 14:01
@Majdalenka02 píše: Více
Také teď řeším nízkou hladinu progesteronu, ale já MS ztratila. Takže pokud by tu byly i nějaké rady na přírodní přípravky na zvýšení progesteronu, budu vděčná. ![]()
@Anonymní píše: Více
A ty máš progesteron nějak vyšetřený? Nebo to odhaduješ? Vím, že je na progesteron dobrý Drmek a taky kontryhelovy čaj. Čaj jsem zatím nezkoušela, Drmek v druhé fázi cyklu jen malých dávkách, bála jsem se, ale ničemu to nepomohlo. Zkusím tento cyklus trochu přidat. 🙂 ale jestli spíše potřebuješ podpořit menstruaci, tak bych asi kontryhel nebo čaj od Ludmily Mojžíšové zkusila…🙂
@Majdalenka02 píše: Více
Vyšetření mě čeká, ale MS slábla a slábla. Potom jsem jednou už kontryhelový čaj užívala, MS se vrátila. Nyní ale týden pouze špiním, tudíž odhaduji opět stejný problém.
Kontryhelový čaj teď užívám, ale právě jsem se dočetla o drmku, že mají v lékárně i nějaké kapsle. Nebo že vitamín E a omega 3 pomáhají. Ovšem nevím, co je nejlepší, proto doufám, že se někdo ozve s ověřenou značkou, nebo přímo s přípravkem. ![]()
Rozumím a takové problémy řešíš dlouhodobě nebo to přišlo nějak postupně později?
Drmek + E - já mám tento s vitamínem E tedy. Ale jak říkám, zatím to nějak nepomohlo, ale třeba to vůbec není progesteronem, proto ten dotaz. 🙂 Snad někdo poradí 😊
Špinila jsem, měla jsem prokázanou nízkou hladinu progesteronu, vyřešilo se to utrogestanem.
@Janli díky a odebírali ti pouze vzorek na progesteron v druhé části cyklu? Nebo jak se na to přišlo? 🙂
@Majdalenka02 nech si na gynde odebrat krev na hormonální profil. Odebira se první dny ms a pak po ovulaci. Jestli to bude progesteronem, tak si nech predepsat utrogestan, nebo amelgen je silnější. Určitě nízká hladina progesteronu může mit za nasledek to, že netehotnis. I když to samozřejmě nemusí být jen to. Pokud to chces zkusit přírodně, tak taky doporučuju drmek s vitamínem E, pak ten kontryhelovy caj, ale pozor, nevím, jestli se to neuziva/nepije až po ovulaci. Jestli se snažíte, na bylinky bych se vyprdla, není to žádný drijak
A domluv se rovnou na gynde a choď na folikumetrii - doktorka ti potvrdi, že a kdy budes ovulovat a můžete na to skočit ![]()
@suzka1 ahoj, pozor, kontryhelovy caj jen od 1DC do ovulace, potom prestat pit, muze zpusobit potrat.
@Mojzi píše: Více
Kontryhelový čaj nemůže způsobit potrat. To už je extrémně přehnaný.
@Janli
„Kontryhel by se měl co nejdříve po zaznamenání těhotenství vysadit. Stimuluje stahy dělohy a může tedy podpořit samovolný potrat či podpořit předčasný porod.“
Pila jsem ho na doporuceni dr pro vyvolani potratu po ZT.