Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, bez k dr at ti da jinou antikoncepci. Mne se to taky stalo prave po porodu. Chodila jsem na ty injekce do bricha, uz nevim jak se to jmenovalo a kdyz jsem tam sla podruhe tak jsem asi mesic na to zacala spinit a spinila jsem celou dobu (2 mesice) nez jsem si sla pro normalni HA ( kdyz bylo male 5 mesicu prestala jsem kojit) ty injekce jsou vzdy na 3 mesice (jen pro upresneni).
Rekla bych, ze ti tahle HA nevyhovuje.
@Lenca88 píše:
Ahoj, bez k dr at ti da jinou antikoncepci. Mne se to taky stalo prave po porodu. Chodila jsem na ty injekce do bricha, uz nevim jak se to jmenovalo a kdyz jsem tam sla podruhe tak jsem asi mesic na to zacala spinit a spinila jsem celou dobu (2 mesice) nez jsem si sla pro normalni HA ( kdyz bylo male 5 mesicu prestala jsem kojit) ty injekce jsou vzdy na 3 mesice (jen pro upresneni).Rekla bych, ze ti tahle HA nevyhovuje.
Já už jí beru 4 měsícem a tohle se mi stalo teď. Kdyby by neseděla projevilo by se to asi dřív. Nebo ne? ![]()
Ja taky prvni vlastne musim rici taky 4 mesice byla v pohode. Dostala jsem prvni injekci na 3 mesice to bylo OK potom jsem dostala dalsi injekci a asi za mesic jsem zacala spinit a spinila jsem opravdu cely 2 mesice. Nevim vim to mohlo byt jestli treba tim, ze jsem prestavala kojit nevim ![]()
@Anibas55 Já bych brala dál a uvidíš, jak to bude pokračovat… Zrovna se mi to taky stalo, ale beru novou antikoncepci 1. měsíc, takže určitě vydržím aspoň ty 3 měsíce.
Jinak bych řekla, že to může být tou zapomenutou pilulkou. Některá antikoncepce se musí brát třeba každý den ve stejnou hodinu, jinak způsobuje právě špinění (vlastní zkušenost). Brala bych dál a uvidíš příští měsíc.
Tohle se stává celkem často, nejspíš hlavně u nízkohormonálních antikoncepcí a když se prášky neberou přesně na hodinu (což asi dělá málokdo). Taky si s tím „užívám“, ale naštěstí to u mě netrvá x dní či týdnů v kuse, spíš tak 2-3 dny v měsíci, což se dá přežít, i když otravné to je i tak, neb to člověk samozřejmě dopředu neočekává. Smířila jsem se s tím, pokus o změnu antikoncepce mi nevyšel (rozjelo mi to psychické problémy), takže jsem se rozhodla to špinění neřešit, dokud mě to skutečně významně neomezuje.
Ahoj beru HA 24+4. Na léto jsem se rozhodla že ji budu brát v kuse bez placeba . Teď jsem začala brát 4 platicko a sem tam od čtvrtka spinim. Nekdy méně skoro vůbec ale dnes tedy nejvíce hodně naruzovele. Myslíte že je to normální? Nebo mám informovat svého doktora ?
Ahoj, chci se optat zda se to některé stalo. Nevím jak si to mám vysvětlit. Po porodu 4 měsíce jsem začala brát HA. Tento měsíc jsem načala poslední platíčko a při půlce platíčka jsem začala špinit. Jeden den při malé ze mě vypadl takový sytě červený hlen (omlouvám se ze nechutnosti) a jinak nic, ale za dva dny jsem začala špinit. Obyčejně když příjde MS jí mám aspoň 3 dny silnou, ale teď to bylo po celých 7 dní jen špinění. Prášky jsem tedy vysadila, počkala 7 dní a zase začala brát. Pořád mi vrtá hlavou čím to mohlo být. Napadlo mne jestli jsem neotěhotněla při HA ( jeden den jsem prášek zapomněla ) a miminko se neuchytilo a proto jsem špinila. Máte některá zkušenost?