Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mam dotaz na vsechny, ktere se rozhodly pro nitrodelozni telisko. Ja jsem byla na zavedeni v pulce cervence - prvni den jsem spinila, ale pak nic. Jak mi mela prijit menstruace, tak take jeden den, tak trochu jsem doufala ze uz budu mit uplny klid, ale rekla jsem si no co, tak to budu mit. Jela jsem v ten cas k mori, ale tam se uz vubec nic neobjevilo. Co jsem vsak zpatky doma (dva tydny) tak spinim stale, zacne to vzdy v noci a postupem dne se snizuje, vecer nic. Kazdy den dokola. Po dovolene jsem mela mensi stres a moc jsem nejedla - muze to byt zapricineno tim? Je mi divne, proc po zavedeni bylo vše ok a najednou kazdy den problemy
vim ze si telo musi zvyknout a u nekoho to trva az pul roku, ale proc jsem to tak tedy nemela i ma zacatku?
moc dekuji za odpovedi, potesi me kazda zkusenost
Stresem to není, je to tělískem. Zkrátka si musí sednout, někdo špiní málo, někdo i 3 měsíce
Mě teda doktorka řekla, že špinit můžu klidně celou dobu, nepravidelně, kdykoliv, dokonce někdo má naopak s tělískem silnější menzes (prý), je to hodně individuální. Mám tělísko skoro rok a občas se špinění objeví i teď, ale jen malinko. Já si nestěžuju, je to super…
Já jsem s tím bojovala 9 měsíců než se to ustálilo na špinění tak 4 dny v měsíci. Špinila jsem i tři týdny v kuse, bolelo mě břicho, hrůza. Už jsem přemýšlela, že si ho nechám vyndat, ale teď jsem ráda, že jsem to vydržela. To ještě patříš k těm šťastným
Vydrž, ono se hezky usadí a bude to dobrý
Ahoj, ono dost záleží, jestli je tělísko s hormonama nebo bez. Já mám nehormonální, mám téměř pořád výtok, MS zatím nepravidelnou, ale to bude spíš porodem. Špinění být taky může, stejně tak bolest podbřišku. U hormonálního to bude podobný, jen je u něj možnost, že MS časem vymizí. Doktorka říkala, že kdyby kterýkoli z problémů byl obtěžující a dlouhodobý, tělísko by mělo jít ven. Ale máš ho teprv od července, to si ještě sedne.
@chaela doufam, sice me při tom nastesti bolelo bricho jen jeden den (rozdil oproti me MS predtim) ale nebavi me stale vsude nosit vlozku
doufam ze budu mit uplny klid jako hodne uzivatelek teliska
jinak mam hormonalni, Jaydess
Držím palce, kamarádka má Mirenu a špiní třetí rok. Teď se stěhovala, takže bude měnit gynekologa a myslím, že půjde na vyndání. Spokojena a tím není. Ale je jedina s takovým extrémem co jsem slyšela.
Nech si napsat cycklo 3forte..já také špinila, nebo jsem měla i dlouhou ms..po tomhle všechno skončilo..ale brala jsem to skoro pul roku než bylo po všem. ( ten pul rok se to snižovalo a snižovalo až všechno vymizelo)
@smurfka dobre, zeptam se na to jak pujdu na první kontrolu, jestli sedi jak ma
dekuji za radu
@Zuuuzaaa122 jinak já to tak taky měla..při zavedení téměř žádné krvácení ani špinění..pak taky nic, první ms jsem dostala až za dva měsíce a pak pravidelně každý měsíc i špinění i ms ( ale teda jen před ms a po ms to špinění, ne celý cyklus nebo třeba v pulce a tak..takže špinění plus ms se mi pak natáhlo třeba na 13 dní )…pak mi napsala ten cyklo3forte a postupně se mi to snižovalo..