Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chci poradit. Ještě se musím omluvit jestli už zde toto téma je tak se moc omlouvám, ale nehledala jsem.
Včera navečer jsem začala trošku špinit. Jen tři špinavé proužky na kalhotkách takové jako hnědé krve. Po půl hodině už zase nic.
Dneska jsem se probudila a zase znova.
Mám to nějak řešit nebo to nechat být pokud se to teda nějak nerozjede? Na kontrolu mám jít 2.1.
Ještě pro upřesnění, když mi doktor řekl, žej sem těhotná tak mi řekl, že jsou tam dvě miminka, ale po delším zkoumání přišel na to, že druhé mimi se přestalo vyvíjet a řekl mi, že buď se to odloučí ještě teď v prvním trimestru a nebo až při porodu, ale já blbá jsem se zapoměla zeptat co mám dělat kdybych začala špinit nebo krvácet.
Jinak nic mě nebolí jsem v pohodě. Občas mě teda píchne v podbřišku, ale to jsem měla i bez špinění.
Holky prosím odepište mi co má dělat.
Ahoj Verunko,
mám stejnou zkušenost jako ty…zpočátku druhého těhotenství tam byla 2 miminka,v 11.týdnu se jedno přestalo vyvíjet.Ve 13.týdnu jsem začala slabě špinit a to trvalo až do 21.týdne.Měla jsem velký strach o druhé mimi,ale nakonec bylo všechno v pořádku a Tomáškovi byly ve čtvrtek 3 měsíce:o)…Přesto bych ti ale doporučila zajet k dr.Já bych jela hned.Pravděpodobně to nic nebude,ale alespoň tě to uklidní.Já jsem jela k dr. hned při slabém špinění.Podle mě je to lepší než něco zanedbat.
Hodně štěstí a hezké těhotenství
Terez.
Ahoj, taky mám podobnou zkušenost - ne se dvěma embryjky, ale se špiněním - špinila jsem kolem 6.tt, pak i kolem 10.tt, dr. mi řekla, že mám hodně překrvený čípek a že jen se ho při vyšetření dotkla hned krvácel, tudíž při větší námaze nebo i zatlačení na WC, můžu začít špinit..nicméně každý špinění by se mělo vyšetřit..aspoň k dr. zavolej, určitě tě uklidní nebo pozve na kontrolu dřív. I pro klid přes Vánoce bych si tam asi zašla. ale neboj, určitě to bude v pořádku.
ahojky,
ja bych jela k dotorce..co nejdrive…
mam za sebou dve tehotenstvi,u obou jsem v prvnim trimestru spinila…
prvni skoncilo spatne,spontani potrat (duvod spineni)..druhe dopadlo dobre,donosila jsem chlapecka a duvod spineni dr.presne nezjistila…
ted jsem tehotna potreti a jsem posera…pri prvni krvince na kalhotkach bych jela k doktorce…
drzim palce,at jste vsichni v poradku…
Jaana
Ahoj! Byla jsem na tom určitě podobně, možná i hůř. Já jsem měla 1 vyvíjející se mimčo (dnes 29tt) a dvě (!!) embrya, která se přestala vyvíjet v podstatě hned na začátku. Plus se mi udělaly ještě hematomy, takže plná děloha „věcí navíc“. Špinila jsem snad od úplného začátku - rozhodně víc, než popisuješ ty, navíc světlou jasnou krví - spíš to u mě vypadalo jako slabá menstruace + dvakrát silné jednorázové zakrvácení, jednou ze mě začala téct krev jako z když pustíš vodu z kohoutku - no, asi jako když se počůráš. To jsme tedy jeli na pohotovost. Mám několik kamarádů gynekologů - všichni se shodují, že s tím se stejně nedá nic dělat, buď to mimčo vydrží nebo ne. Přestalo to a ty nevyvíjíce embrya zanikla až kolem 20tt. Od té doby byl klid až do cca 27tt, kdy jsem až do teď zase 2× špinila, zase světlou jasnou krví. Ale vím, že opravdu nezbývá nic jiného než být trpělivá a čekat. I moji známí - lékaři v porodnici - mi řekli, že pokud to není trvalé silné krvácení (alespoň 1-2 prokrvácené vložky), ani nemá smysl do nemocnice jet - oni stejně neumí pomoct. Tak pevné nervy a hodně štěstí.
Ahoj Holky, přečetla jsem tu hodně příspěvku, a doufám, věčina s tipto problémem dopadli dobře.
Chtěla bych se zeptat a poradit se – jsem ve 13tt. a mám takové světlo hnědě špíněni ( jen par malych skvrníček ). Mám to už od 6 tt. pak to ustálo, brala jsem asi 3 tydny Utrogestan, poté jsem vysadila. Dnes jsem v 13+3, a ráno jsem byla kvuli nějaky záležitosti rozrušeno, následovala takova mala bolest v podbříšku ( ta se objevuje poměrně často ), a jak jsem sla na záchod, spozorovala jsem výtok. Volala jsem dvoji dr. Gynekologie, a ta mi řekla, že mají dovolenou a že mám pokud chci, jit na pohotovost na Bulovku. Jenže tam jsem s tím právě 2× byla a nechovali se ke mně zrovna dobře – pusobilo to na mě tak, že jsem příšla dle nich s absolutně banální zaležtosti. Dali mi Utragestan a odeslali domu.
Holky, prosím, poraďte mi, jak se v takovem případě zachovat. Vím jen, že pokud by to bylakrev jasně červené barvy, tak je to příznak potratu. Zatím tedy zustavam v klidu a po práci si jdu lehnout.
Děkuji Vám všem, co odpovíte. Přeju krásné a štastne těhotenství.