Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčátka, potřebuji poradit, z důvodů, že na základě výsledku - při odběru stěru u mě byla stan. diagnoza GBS positivní, Streptokok, tak musím min. 4 hod. před porodem dostat aspoň 2 dávky antibiotika. A chtěla jsem se Vás zeptat, mám jet do nemocnice (vzdálené 50 km od mého bydliště) už po 15 minut. pravid. stahů nebo stačí až po 10 min. stahů.? Moc Vám děkuji za odpovědi.
Ja mam porody pomerne rychle, takze ja osobne bych jela co nejdrive. Lepsi tam byt o deset hodin zbytecne dele nez o dve mene… Ne ze bych ti prala tak dlouhy porod.
Proste pokud je k tomu lekarsky duvod, tak je lepsi byt v porodnici co nejdrive. Kdyby ale nebylo tech antibiotik, tak bych ti rekla, at tam jedes nejdrive pri stazich po 15 minutach.
Nikdo ti delku porodu nezaruci… Muzes rodit dve hodiny stejne jako dva dny…
Lesina
Ahoj,
no to si dopředu těžko naplánuješ. Já jsem měla stahy hned po 7 minutách. Od první bolesti trval porod necelých 12 hodin. Radši jeď dřív. Aspoň budeš jistější.
Andrea
Jeď jak se budeš cítit. Zrovna tak se může stát, že ti stihnou dát antibiotika a pak se to rozjede tak rychle, že se budeš divit. Když se nepodají antibiotika matce, podají se miminu, běžná praxe.
D
Ahojky,
tak tohle bych teda nezvladla.
Oba moje porody trvaly kolem 3,5 hod. Zacinaly po probuzeni kontr po sedmi minutach, ktere behem prvni hodiny zesilily a zkratily se na cca 4 min. 50km v aute bych teda rozhodne neustala, stacila cesta po Praze ![]()
Urcite vyraz co nejdriv, tim nic nezkazis ![]()
Mata
a co takhle zavolat do porodky, aby tě případně informovali… Určitě ti řeknou, jestli přijet dříve nebo později…
Přeji „pohodový“ porod
Věra
Holky, jste zlaté, děkuji moc za Vaše odpovědi. Jedu tak daleko do porodnice, protože je mi už 34 let, jsem prvorodička a v nemocnici , kam jedu, je dobře vybavena JIP pro miminka. Takže proto. Mějte se všechny moc hezky a přeji Vám hlavně klidné, šťastné a veselé svátky.
A děkuji admin. za tyto stránky, protože moc mi pomáhají.
Karinko, ja bych se poinformovala, jak rodila tvoje mamka, pripadne sestra, jestli mas. Jak dlouho jim to trvalo. My mame v rodine rychlovky, takze u me nastaly okamzite kontrakce nepretrzite a cely porod od prvni bolesti do narozeni dcery trval 4 hodiny i s cestou do porodnice. Ja bych ten limit na ATB nestihla. Pokud mate podobnou rodinnou historii, na nic bych necekala v pri prvni podezrele bolesti jela. Rodila jsem o mesic drive, prislo to jak blesk z cisteho nebe.
Karinko,
já jsem taky positivní, ale žádnou takovou info jsem nedostala. Jen tolik, že u porodu budu dostávat ATB do žíly, toť vše.
Blanci, o tom, že mi mají doktoři v nemocnici dát antibiotika min. 4 hod. před porodem mě informoval můj gynekolog a potvrdili mi to i doktoři v nemocnici, kde budu rodit. Nakonec mi tedy sestra v nemocnici, kde budu rodit řekla, že mám přijet po 15 min. kontrakcích. Doufám, že to stihnu a budu tam tedy aspoň ty 4 hod. před porodem. Pokud by se to nestihlo, tak musí dávat antib. miminku a to bych nechtěla.