Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj miminky,
možná si řeknete, že jsem hloupá, ale chtěla jsem se zeptat na to na co jsem nikde nenašla odpověď. Kolem 12. týdnu prý plod začíná močit. Kam odchází jeho moč? Snad nezůstává v plodové vodě? Opravdu si to neumím představit, vyvedete mě z neznalosti? Děkuji Pavla
ahoj pavlo, ano, moč zůstává v plodové vodě … ale ta se v pravidelných časových intervalech „vyměňuje“ a čistí … nad tímhle nepřemýšlej .. peostě to tak příroda zařídila
![]()
Andělka
Děkuju moc, ne že by mě to nějak trápilo, ale prostě jsem to chtěla vědět, díky
Je to tak, plod si moci do plodove vody, ale nemusis mit strach, je to v podstate tak, ze plodovku polyka a pak si ji zas vycura zpatky(jen mirne upravenou). Moc je ale v kazdem pripade sterilni (stejne jako u zdravych lidi, teoreticky ji muzes klidne pit) a plodovka se postupne vymenuje.
Mroe
To snad není pravda, proč se mi to pořád opakuje?
Opravdu jsem to napsala jen jednou ![]()
Děkuji za odpovědi
Pavla
Je to tak, jak už holky psaly. Plod močí do plodovky, kterou zase polyká, ale my jsme to taky tak polykaly
u maminek v bříšku.
Kati
Ha píše:
nejen močí…
Ahoj,
Citam, citam a som zvedava… Co este? Prezrad prosim… ![]()
malá se před porodem i vykakala…rodily jsme hluboko po termínu, tak už to holka nemohla vydržet
…pak ale vážně - plodovka tedy byla zkalená, prý to není dobré a je nutné rychle porodit.