Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Muze to byt zpusobeno prekrvenym cipkem, coz v tehotenstvi byva. Pokud spinis jen slabe a u lekare je vse ok, krvaceni nezesiluje, nebala bych se.
Ja mam zkusenost i s 4tydennim krvacenim od 17. do 21. tt a naslednym odtokem plodove vody. A miminko jsem donosila, rodila jsem 39 + 0.
Ahoj, jestli spinis a užívás progesteron, je lepší ho polykat. Ja spinila take 8-13tt. Pak jsem byla i na chvilku v nemocnici, příčina byla nízko položena placenta. Jeste je dobre koupit Ascorutin, ten pomáhá na zástavu krvácení a praskání žilek.
Teď jsem si zaváděla léky a nic teď mě napadlo ze včera to same po vane a dnes také tak mě napadlo jestli to nemůže způsobovat ta vana. Kazdopadně mě to děsí včera mě to vyhnalo k doktorovi ![]()
@Anonymní píše: Více
Minimálně do druhé trimestru bych se vaně vyhnula. Jestli byla teplá tak bych se nedivila, že by to mohla způsobit vana. I kdyby byla studená či vlažná raději bych se do druhého trimestru sprchovala, už i kvůli těm práškům, zvýšené hygieně a tak. Já když začala špinit v 8tt tak jsem druhý týden potratila, ale řešila jsem to také v jedné diskuzi a jedna paní krvácet přestala a bylo vše ok. Je to hrozně individuální. Hned měsíc na to jsem otěhotněla znovu a vanu jsem začala využívat až v půlce druhého trimestru. Až teď ve třetím si dávám teplejší vanu na bolest zad.
Byla vlažn no ono hlavně kdybych nezáváděla léky, tak ze spinin si ani nevsimn na toaletě totiž nic jen při zavádění ![]()
A na co bereš ty léky? Jako nějaký utrogestan? Na udržení plodu? Nebo něco na mikózy? Ale na to by se nic moc nemělo do druhého trimestru. Hodně léku jde užívat i polykáním tak možná zvolit tuto metodu. Ono přece jen je to všechno prokrvený a prostě citlivý a když to není životně důležitý tak se moc v tom prvním trimestru nic zavádět nedoporučuje. A tu vanu fakt zkus aspoň na měsíc vynechat. Já vanu miluju ale raději jsem to neriskovala.
Pokud můžu poradit tak bych se zeptala dr. Zda mám léky brát vaginálně. Ono záleží i na tom jak to doktor zváží, ale když krvácíš tak krví vylučuješ ten prášek ven a ztrácí účinek proto je potom doporučují zapíjet. No a jinak je to blbý a i se to těžko říká, ale už ze své zkušenosti vím, že tak moc brzo nic moc neřeší. Nechávají to osudu. Mohl to být i jenom prokrvený čípek. Přeju ti ať ti to dobře dopadne a že to byla jen náhoda.
Ahoj. Ja spinila cele dva trimestry. Pricina neznama. Brala jsem utrogestan a nakonec jsem i prenasela a rodila prirozene. Vse dopadlo dobre 🙂. Vanu vynech a ja spinila treba i po dlouhem sezeni nebo jizde autem (otresy mi nedelaly dobre). Prvni dva trimestry jsem prolezela v posteli nebo na gauci a v praci na karimatce. Az ve tretim trimestru spineni prestalo a me zacalo byt i dobre a ten jsem si uz konecne uzila. Utrogestan je dobry pomocnik. Preji hodne stesti. ![]()
Holky začínám 10 tt a úplně slaboučče špiním hlavně při zavádění léku. Na kontrole vše v pořádku žádný hematom nic. Máte některá zkušenosti docela mě to děsí. Děkuji