Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, chtela bych se zeptat, zda-li je moznost otehotneni. s pritelem jsme meli nechraneny sex, a druhy den jsem letela pro postinor, coz je asi cca tech 22h od styku. Pohl. styk jsme meli den po skonceni ms. Tyden po pilulce se dostavila dalsi ms, ktera trvala 5 dni. 2 tydny byl pokoj, a ted, 3. tyden me strasne boli podbrisek a je strasne trvdy..delala jsem 3 teh. testy a negativni, ale stale mam strach ( prosim o normalni odpovedi, je mi 16 let..dekuji
)
Je to normalni, je to silna hormonalni tableta, takze i rozhodi menstruaci, bolest v podbrisku bych rekla normalni, vyckala bych do dalsi menstruace, az se to srovna. Prasek funguje nejlepe do 12h do styku a ucinek je max do 72h. Tehotna urcite nejsi.
Já měla postkoitalni antikoncepci v životě už 4×, ale poprvé až v 23 letech teda. Mě to takto sice nereagovalo, ale těsně po užití jsem měla zvýšenou teplotu a malátnost. Pokud tě to bude trápit a bolet, šla bych na gynekologii raději. Lepší mít klid. Vedlejších účinku je tam víc no. Mě jich to tenkrát tolik nezpůsobilo, ale každý jsme jiný.
Můžeš být v klidu, těhotná určitě nebudeš, ta tableta je strašný driák, může ti dost rozházet cyklus a nasekat paseku v těle. Pokud máš bolesti, tak si raději zajdi na gyndu, ať na tebe kouknou, mezitím si zkus dát Ibalgin a třeba teplý obklad na břicho, můžou to být i silné menstruační bolesti a s partnerem byste se měli domluvit, jak se budete v budoucnu chránit. Postinor nebo jakákoliv tabletka po není zrovna vhodný typ antikoncepce, což sama vidíš, plus ten zbytečný stres, který máš ze strachu, jestli nejsi těhotná. Když se budete chránit, tak si tohle všechno ušetříš. ![]()