Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Hlavně neotáčet nějak nasilně. Může tam být důvod, proč je KP, třeba omotaná pupeční šňůra.
Já bych šla do císaře, je to bezpečnější pro dítě, horší pro tvou rekonvalescneci, ale rodit KP, tak můžeš být taky dost zničená.
KP bych nikdy nerodila.
Známá šla hrdinsky do přirozeného porodu a chlapeček měl samozřejmě pupeční šňůru kolem krku, proto se neotočil. Má doživotní následky.
Já jsem zastáncem přirozených porodů, KP bych u menšího dítěte klidne zkusila. Ale určitě ne vyvolavaný, tam je tech rizik moc. Pokud by porod nezačal sám, šla bych na císaře.
@Anonymní píše: Více
Přesně, v životě bych do takového rizika nešla, může to dopadnout tragicky. K čemu pak bude to hrdinství „hlavně že porodila přirozeně“
Taky bych šla do císaře. Já jsem ho měla domluveneho právě kvůli KP, ale syn se otočil sám chvilku před termínem, tak jsem pak rodila normálně a rozhodně to nebylo dobře, uzel na pupeční šňůře, ta byla jeste kolem krku, kriseni, následky…naštěstí je všechno vcelku v pohodě, na to jak to vypadalo, ale kdyby šel císařem, byl by úplně OK.
Hlavně to miminko není koncem pánevním otočeno jen tak z plezíru, že by se mu nechtělo být hlavou dolů, ale asi mu v tom otočení něco brání. Takže pro mě by třeba důvod - toužím po přirozeném porodu - relevantní nebyl, a volila bych plánovaného císaře, vak právě od toho tu jsou. Ale ještě máš čas se rozmyslet, tak uvidíš, třeba se mimi ještě otočí.
Taky mám za sebou císař kvůli dítěti koncem pánevním. Čekalo se, zda se porod rozběhne sám, ale 10 dnů po termínu porodu jsem podstoupila planovany císař. Bylo mi řečeno, že konce pánevní se nevyvolávají, jelikož je stejně velká pravděpodobnost že celý porod skončí akutní SC.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti, od 24tt je malý otočený hlavou nahoru a doktoři mi řekli, že se nejspíš neotočí, když je tam takhle dlouho, k tomu mám leidenskou mutaci, tudíž musím porodit do termínu, moc bych si přála přirozený porod a dali mi na výběr, jestli chci rodit normálně nebo císařem, tak se zkláním k normálnímu porodu..Mám nastoupit 4den před termínem a doktor mi prý řekne co a jak, ale řekli mi, že mi ten porod budou vyvolávat, tak bych se chtěla zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti, moc si přeji, aby to šlo normálně, samozřejmě, když k tomu nebudu uzpůsobená, tak mi nezbyde nic jiného než podstoupit císař, děkuji za odpovědi.