Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uvidíš po porodu, nebo spíš až bude miminko větší. Ze začátku je moc věcí nevzbudí a třeba si na to zvykne.
Muzete zacit pracovat na tom ho to odnaucit, mas jeste tri mesice. Ja mela vzdy dva psy u obou mimin a prvni mesic nebo dva je to netankovalo vubec (deti neslysi stejne jak my po narozeni), a pak si tak zvykly, ze ani stekot je nevzbudil.
Počkala bych, až se miminko národí. Jinak bych zkusila tedy psa naučit klidném chování, povel ticho, atd….
Ale jinak můžeš být v klidu. Stačí se podívat na bazoš, psa z různých důvodu ( většinou schovaných za alergii dítěte nebo pracovní cestu ) daruje kde kdo … Nebudeš první ani poslední.
Než se do mě někdo pustí. Mám náročné dítě a k tomu slepého psa ( co se ho někdo chtěl zbavit ). Někdy to je dost náročné, ale dávat ho pryč mě nenapadlo. Je to člen rodiny.
Nediv se, ze nesouhlasi. Ma ho 10 let, je to pro nej clen rodiny. Taky bych psa pryc nedala.
Co třeba to toho psa odnaučit? Takto starého psa bych pryč nikdy nedala. Snad jedině v případě, že by mu hráblo a napadl děti.
@inkakřivák protože je nejjednodušší ho vrazit na zahradu
A už vidím jak tam kvůli psovi roky denně na x hodin jezdí.
Příspěvek upraven 11.07.24 v 08:51
@inkakřivák zase nebude první ani poslední. Pes do krámu ( rodiny), protože miminko není ojedinělé. Chudák pes, ale majitel s tím je většinou úplně OK. S doplněním, že chce pro psa jen to nejlepší ![]()
@kocourGarfield a vy máte stejnou zkušenost, že takhle mluvíte?😀 neříkám že by se mi to dělalo lehce, proto to probírame už jakou dobu, ale světě div se, pro mě prostě to mimčo bude na prvním místě a nehodlám riskovat, že se něco stane. Kdybysme měli barák, dám ho na zahradu a neresim, jenze v bytě to jde těžko. A už vůbec nemluvím o tom, že jak je starej a někdo na něj špatně sáhne, okamžitě vyjede. Ano, v tomhle pripade bych ho radši dala k nasim, protože mu nevěřím 😀
Jinak všem děkuji za názory, asi máte pravdu, že se budeme rozhodovat až po porodu, uvidíme jak spolu budeme všichni fungovat a podle toho se pak zařídíme
To sis cele mela promyslet, nez jste spolu zacali spat. Protoze kdyz mas s nekym sex, riziko otehotneni je tam vzdycky. Pritele chapu, sama bych sveho psa neodstrcila nikam na zahradu, kdyby za mnou prisel s podobnymi “az a kdyby” teoriemi. A o lidech, kterym se po porizeni ditete uz pes nehodi do kramu a klidne ho nekam strci, nebo se zbavi, si myslim svoje. Pes neni gekon, aby mu bylo plus minus jedno, ze ho panicek da pryc.
Takže místo abyste řešili nevhodné chování psa a už dávno ho to odnaučili, tak se ho chceš zbavit. Fakt velmi dospělé chování. Chudák zvíře. Přítelovi se vůbec nedivím. Na druhou stranu si měl už dávno svého psa vychovat…
@Anonymní píše: Více
My máme divoké první dítě, období vzdoru. Zeptám se našich, zda ho nemůžeme dát po porodu miminka k nim na zahradu.
Zvláštní - ty řešíš hlučnost. A na agresivitu si vzpomeneš, až když ji zmíním? Tak to ti už nevěřím ani tu hlučnost. Kdyby pes hulákal v noci na každé sustnuti, tak by si sousedí jednoduše stěžovali. Čili prostě a jednoduše chceš se psa zbavit, nic víc za tím není. Jo, máš ho hrozně ráda, určitě.
Ahoj, ráda bych se svěřila, zeptala na názory a doufám že nedostanu bídu😀 s přítelem jsem spolu 3 roky, neplanovane jsem otěhotněla a teď jsem v 6. Měsíci. Vše je skvělé, jen mě trápí jedna věc, a to je pritelovo pes. Je mu 10 let, je to sice menší plemeno, ale je strašně hlučný…(divím se, že nám sousedi nikdy nic neřekli, prý nic neslyší, tak aspoň že tak😀) prostě já jdu třeba v noci na zachod, a on hned vyjede, začne kňourat, štěkat…kazdy zvuk ho hned vytoci(nekolikrat za noc nas to s pritelem vzbudi )+ ma do toho jeste kasel, takze je to obcas uz i ted opravdu na palici😀…No a proč píšu je to, že si absolutně nedovedu představit, že až bude miminko, zacne treba brečet, tak že on tam bude v noci takhle hulákat… už teď se z toho nervuju
psy mám ráda, ale to miminko pro mě prostě bude na prvním místě… máme možnost, že by byl u našich, naši mají zahradu a docela dost často tam jezdíme, pes si tam za ty 3 roky zvykl a má to tam rád. Je to sice hnusný, ho takhle „odstrčit“ ale říkám si, že bych se z toho musela zbláznit, starat se o mimčo a ještě takhle nevychovanej hlucnej pes…myslím že i pro něj by to bylo pohodlnejsi, u nasich by měl klid, já bych ho furt jenom okřikovala. Pritelovi se to ale nelíbí. Je to jeho miláček. Jenže on s nima doma nebude zejo… co si o tom myslíte, a co byste dělaly vy?