Špinění ve 4. týdnu těhotenství

Denny742
25.11.25 09:04

Špinění ve 4 týdnu těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat od neděle podle těhotenských testů jsem těhotná ve 4 týdnu a příští měsíc jdu na kontrolu, ale stalo se mi dneska ráno když jsem byla na wc tak na vložce jsem měla takovou světle růžovou krev a ted na večer takovou hnědou, mám obavy jestli to není něco špatného do toho mi nic nebolí, ale moje jedna známá prý to taky tak měla :( potřebuju poradit od nějakých maminek tady nebo novych těhulek má některá z vás takovou zkušenost? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
544
25.11.25 09:23

Ahoj, můžeš trochu špinit a těhotenství se může vyvíjet, ale taky můžeš ještě normálně dostat menstruaci a bude z toho biochemické těhotenství. Je to strašně brzo, uvidíš, jak se to bude vyvíjet a na kontrole ti pak řeknou. Každopádně v téhle fázi to těhotenství nejde „zachránit“. Je lepší brát to jako těhotenství až s potvrzenou srdeční akcí. (Ale i poté je potřeba vědět, že v prvním trimestru jsou potraty časté.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
25.11.25 09:45

Neboj se. To špinění je normální, má ho spousta žen, od známých v okolí vím, že některé měli třeba do 3 měsíce menstruaci… jako me by to na klidu asi taky nepřidávalo, ale takhle na těch začátcích je to špinění normální. Ta sliznice je překrvená, mohla ti prasknout nějaká cévka…
Naprosto rozumím, že máš nervy, ty začátky jsou skrz psychiku asi nejtěžší, pak postupně ty nervy opadají, pamatuju na sebe, jak jsem se furt pozorovala. Tenkrát mi kamarad gynekolog rekl, ze to je 50/50 a to me rozsekalo. Vim, ze to je pravda ale taky bych tyhle řeči zakázala. Na klidu to nikomu nepřidá.
Drž se a ať je vše v pořádku :hug:

• Citovat
  • Upravit
Denny742
25.11.25 09:47

@Anna872 děkuju já doufám v to lepší ze je vše v pořádku, ale do kontroly nikdo nic nevíme :(

• Citovat
  • Upravit
544
25.11.25 09:50

@Anna872 No já nevím, zase je asi dobré vědět, jak to je reálně, než vůbec tuhle informaci nevědět. Jinak tak jak to píšeš to je, když je všechno v pořádku.
Pro mě byl třeba z těhotenství nejnáročnější druhý trimestr, protože jsem měla velké potíže. Pro někoho může být zas třetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
25.11.25 09:51
@Denny742 píše: Více

Jo.. to čekání na tu první kontrolu je nekonečný.. ja jsem z toho byla tak na nervy, ze jsem si asi 3× nechala nabrat HCG, treba ob dva dny, abych vedela, ze stoupá. Takhle na začátku to je asi jediny ukazatel, ktery te muze na chvilku uklidnit, az uvidis, ze to roste. Pokud by bylo biochemické, tak stoupat nebude, takze leda jako samoplátce si zajit na odběry, jestli te to uklidni:)

• Citovat
  • Upravit
Denny742

@Katalpaz jako volala jsem doktorce a ta mi řekla ze je to v těhotenství normální a zároveň je to bud a nebo kort takhle na začátku 🥺

• Citovat
  • Upravit
544

Nicméně - protože se to teď nedá ovlivnit, je důležité se tím nestresovat. To se lehko píše, hůř dělá, (znám to ještě z daleko horší situace). Zkus na to nemyslet a dělat něco příjemného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
25.11.25 09:52

@Denny742 Tak super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
25.11.25 09:55
@Katalpaz píše: Více

To jo.. ale upřímně, jsou typy lidi, u kterých je lepsi nevědět, ja vim, ze mezi ně patřím. Před tehu jsem ani netušila, jaky komplikace můžou nastat, byla jsem šťastná, ze mam dvě čárky, no a pak jsem si o tom někde zacala číst, lepe řečeno tady na emiminu :lol: a muj klid byl ten tam..

• Citovat
  • Upravit
544
25.11.25 09:56

@Anna872 Tomu taky moc nerozumím proč se takhle strašně testovat, když pokud to zjistíš, nedá se to nijak ovlivnit - a jestli to zjistíš o pár dní dřív nebo později :nevim: Podle mě je lepší se snažit udržet trochu chladnou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny742
25.11.25 09:57

@Katalpaz děkuju a budu držet klidnou hlavu že těhotná jsem a budu aspon do ty kontroly se tak budu držet

• Citovat
  • Upravit
169
25.11.25 09:59
@Denny742 píše: Více

Ahoj, mela jsem to takto taky-spinila jsem asi 4 dny v obdobi, kdy mela byt menstruace a ted jsme ve 4 mesici a vse ok😊 Pokud je to svetle ruzove nebo tmave hnede (telo se zbavuje stare krve) je to v poradku rikala doktorka. Drzim palce :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
25.11.25 10:00

Pardon, spletla jsem si zakladatelku s přispivatelkou, upravený příspěvek níže.

Příspěvek upraven 25.11.25 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
25.11.25 10:04

@Anna872 To chápu, Podle mě by to ženy měly vědět i před otěhotněním, jak to je.

Na druhou stranu nevím jestli by bylo dobré, pokud by člověk měl zrovna tu smůlu a vůbec nevěděl že se to může stát - a pak by říkal - proč mi tohle nikdo neřekl atd. (Jakože to prostě není vzácné.)

@Denny742
Jinak když Tě to stresuje, tak ty špatné scénáře prostě nečti, některé příběhy jsou fakt velice těžké. A když se zeptáš takhle neutrálně, tak Ti můžou psát lidi i realistické odhady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí