Splín při snažení

Anonymní
11.4.25 11:14

Splín při snažení

Ahoj děvčata, jdu se za vámi vypovídat. Snažíme se s mužem o druhé miminko už 14 měsíců a tentokrát na mě další neúspěch jaksi dolehnul. Možná proto, že to byla poslední možnost otěhotnět tak, aby se druhé miminko narodilo do 3 let dcery, takže by mi odpadly starosti s návratem do práce a řešením tragické nedostupnosti školek v našem městě. Do teď jsem to brala docela v pohodě, vždy jsem byla smutná ten den, kdy jsem to dostala a pak už nic, těšila jsem se na další snažení a na to, až objevíme na testu dvě čárky. Teď cítím jakýsi pocit selhání a nedokážu se na nic těšit, jsem podrážděná, netrpělivá a nejsem schopná přepnout hlavu do normálního fungování a už to trvá nějakou dobu. Což je u mě jakožto věčného optimisty dost skličující.
Vím, že mi tu nic neporadíte, jen si jdu pro nějaká slova útěchy. Nemám si o tom pořádně s kým popovídat, manžel tyhle věci řešit neumí a od ostatních slyším jen rady typu „nesmíš na to myslet“.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14720
11.4.25 11:25

Nemáš k dobru 2 cykly? Na MD se chodí 6- 8 týdnů před termínem porodu. Takže když termín vyjde na 3 roky a 2 měsíce první dcery, tak je to ještě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 11:31
@Janča6 píše: Více

Teoreticky jo, prakticky ale pochybuju, že se to stihne. Abych mohla nastoupit 8 týdnů před termínem, musela bych otěhotnět do konce dubna. Jenže mám dlouhé a nepravidelné cykly a pochybuju, že ovulace do té doby vyjde. Minulý cyklus jsem brala jako poslední šanci i s těmi 8 týdny. Leda, že by se staly dva zázraky - ovulace by byla dřív a otěhotnění by klaplo. Ztrácím ale víru.

• Citovat
  • Upravit
1859
11.4.25 11:36
@Anonymní píše: Více

Snažíte se dýl jak rok, řešila jsi tedy už s dr.? Určitě by bylo fajn udělat spermiogram…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
11.4.25 11:43

Máte za sebou nějaké vyšetření zda je všechno ok? Nebo zatím jen „domácí“ snažení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 12:00

Moje Dr. nic řešit nechce, prý jsem ještě mladá a už jsem jednou otěhotněla, že to mám nechat na přírodě. Přesto jsem teda zašla do CARu, mám hotový hormonální profil - mírný nepoměr FSH a LH, prý to může značit PCOS, ale nejspíš teda nic víc nezjistili. Doktorka v CARu mi chtěla dělat folikulometrii, tak jsem tam pak byla ještě jednou, kde se na mě druhý doktor díval jak na blázna, že proč folikulometrii, že určitě ovuluju, když už máme jedno dítě přirozeně a znova už mě nepozval.
Doktorka by to podpořila nějakými léky na ovulaci, její kolega by mě nacpal utrogestanem na úpravu cyklu (o to už se neúspěšně pokoušela moje Dr.), tak to jsem odmítla.
Manžel na spermio půjde, ale bral nedávno antibiotika, tak musíme čekat ještě 2 měsíce. S tím ale, že oba zmínění lékaři tvrdili, že je nepravděpodobné, že by to vyšlo špatně, když už jedno dítě máme. Než bude hotový spermiogram, tak já do sebe nic ladovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
1859
11.4.25 12:16

Hele my jsme se snažili pres 2 roky. U nás tedy byl problém s pomalejšími spermiemi, ale těsně pod spodní hranici. Po doporučení doktorky jsme oba začali brát vitamíny (Folandrol manžel a Infolic já)…za 3 měsíce jsem měla pozitivní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 12:27

Mám jedno dítě přirozeně a druhé s věkovým rozdílem 3 roky z IVF. U druhého jsem nemohla otěhotnět asi 7 měsíců, měla jsem nepravidelné cykly. Rovnou jsme řešili s CAR a zjistili se, že mám PCOS a manžel horší spermiogram. Takže to, že nebyl problém před rokem nebo třema neznamená, že teď je to ok.
Přeji hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14720
11.4.25 13:11

Ty jo. Ale že jste před lety počali bez problémů, přece neznamená, že teď jste oba v pořádku. Spermiogram teď může být úplně jiný. Stejna tak Tobě mohly začít problémy, které jsi dřív neměla. Zvláštní přístup doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí