Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám 5ti měsíční holčičku a od narození má dost citlivá očíčka na světlo. Poslední dobou si je často mne a trvá jí dlouho než je po ránu otevře. Nemá je červená ani jí nehnisají, ale všimla jsem si, že jí spodní řasy zasahují do oka, rostou jí směrem nahoru. Nemáte s tím některá zkušenosti? Zda se to upraví samo nebo případně, jak to řešit? Musí to být pro ní dost nepříjemné, je kvůli tomu i často protivná ![]()
Může se jednat o tzv Entropium, pokud se neléčí, v konečném důsledku vede k poškození rohovky. Určitě to řešte s oftalmologem.
@skajj dobrý den, řešíme ten stejný problém, co Vám pomohlo?
@skajj ahoj. Máme ten stejny problém. Mám také 5-ti měsíční holčičku. A všimla jsem si, ze ji u jednoho ocicka také ty spodní rasy směřují do oka ale máme teda i trosku to vicko dovnitř. Na očním jsem byla. A máme jen stahovat kuzicku pod ocickem dolu. A kapat nejaky gel na uklidneni ocicka. Byla jsi uz na očním? Rada bych věděla co třeba řekli tobě. Jen doufám, ze se to srovná nějak samo. Aby nemusel byt potřeba nejaky zákrok. Díky jestli odpovís.