Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
syn 6 měsíců má už 6 dní horečku ( bez příznaků- žádná rýma, žádný kašel, ani průjem ani zvracení… nechce moc jist jedině ). Střídám paralen s nurofenem ale když nedám vždy to vyletí k 39 ( jednou v noci měl i k 40ti ). Po dvou dnech co to měl jsme byli u Mudr. udělala crp a to bylo 7 - řekla mi že je to virové onemocnění a že je to nejnižší možná hranice co může mít… No ale to by bylo spíš 0-6… co když se mu to teprve rozjíždělo…volala jsem ji několikrát. Máme přijít prý 7 den když mu nepoleví horečky mě se to ale zdá dlouho a nevím jestli to psychicky vydržím…mám chut zajet navečer na pohotovost.
Máte někdo zkušenost s virozou bez priznaku takhle dlouho??
Příspěvek upraven 31.01.18 v 11:23
No a proč si nešla dnes k Pldd? Prostě seberu moč a jdu tam s tím, že se mi to nelíbí a bojím se. Udělá znova CRP a vyšetří moč a budeš mít klid. Na pihotovosti budeš X hodin čekat a chytne tam kde co. To radej obyčejný víry u dětské.
@Mizomusa píše:
@Tejule co je pldd? mudr mi rekla at prijdu v patek
pldd - praktický lékař pro děti a dorost.
Blbost, jdi dneska. Na šestiměsíční dítě je to už hrozně dlouho. n
@ivašot. no taky mi to prijde… a viroza bez priznaku?
Jenze uz se mi k ni nechce, volala jsem ji asi 3× a rekla ze je to normalni at prijdem v patek…
Já už bych jí nevolala a normálně tam přišla, že chci malého vyšetřit. Horečka už trvá dost dlouho a určitě není bez důvodu. Nenechala bych se odbýt a trvala na kontrole dnes.
@Mizomusa
ahoj, přesně nechápu kolikátý den horečky je dneska? šestý - tj. u doktora jste byli před čtyřmi dny? a má přijít v pátek tj. devátý den horečky? nebo je to dneska čtvrtý den, byli jste u dr předevčírem a v pátek bude sedmý den?
sedm dní samo o sobě je moc, všude se píše tuším 48h nebo tři dny pokud horečka neustupuje tak jít k lékaři, ale zas je otázka kdy lékařka dítě vlastně viděla? jak moc dávno? u dvouletťáka bych neřešila, u půlročáka to může být z hodiny na hodinu jinak, i něco vážného.. tím že nejí se myslí mléko? co dehydratace, počet plínek a nějaký kulíšek/vodníček?.. ale pozitivní je, že horečka reaguje na medikamenty, známka že tělo s něčím bojuje ale lze ji srazit, víc bych se bála krátké i nižší horečky, ale která by nereagovala ani na ibu a na para
to střídání stále dokola ibu a para ti řekla lékařka? nemůže v tom být zakopaný pes? nemělo to být náhodou zkuste jedno a když nezabere tak dejte to druhé (a tím pokračujte)? nebo dáváte přes den (víc dávek) jednoho a na noc (víc dávek) druhého? nebo fakt jedeš každých 6 hodin para a ibu a para a ibu?
CRP sice má větší záběr, ale jsou i věci co budou v moči a né v krvi, takže moč vzít a otestovat určitě ať půjdete kamkoliv..
@Mizomusa píše:
Dobrý den,syn 6 měsíců má už 6 dní horečku ( bez příznaků- žádná rýma, žádný kašel, ani průjem ani zvracení… nechce moc jist jedině ). Střídám paralen s nurofenem ale když nedám vždy to vyletí k 39 ( jednou v noci měl i k 40ti ). Po dvou dnech co to měl jsme byli u Mudr. udělala crp a to bylo 7 - řekla mi že je to virové onemocnění a že je to nejnižší možná hranice co může mít… No ale to by bylo spíš 0-6… co když se mu to teprve rozjíždělo…volala jsem ji několikrát. Máme přijít prý 7 den když mu nepoleví horečky mě se to ale zdá dlouho a nevím jestli to psychicky vydržím…mám chut zajet navečer na pohotovost.
Příspěvek upraven 31.01.18 v 11:23
Máte někdo zkušenost s virozou bez priznaku takhle dlouho??
Ja bych sla na pohotovost. Nelibi se mi to. Normalne 2-3 dni ma horecku. Treba mu daji kapacku co mu pomuze.
Pohotovost je hloupost. Ta ma slouzit pro akutni pripady. Sla bych rano k detske s moci a znovu crp.
Zalezi na tom, kdy jste tam byli. Crp chvili trva nez vyskoci. Pisete po dvou dnech…takze dostal horecku a druhy den jste sli? Nebo?
Nicmene jestli 6 den ma horecku a zitra mate jit k lekari tak uz bych to vydrzela. Pokud pije a tak.
Pokud mas pochybnosti tak jsi mela jit dnes k mudr. Pokud se nejedna o nahle zhorseni chapu proc sest dni vydrzet a sesty den vecer jet na pohotovost?!?
@kjhui Ma 6 den horecky, v patek mu zacala zvysena teplota a v sobotu uz mel 38,5 sla jsem k doktorce v pondeli. Ta mi merila crp namerila 7. a rekla ze je to viroza. dnes je to 6 den od patku co to zacalo a porad to ma… kdyz nedam parelen nebo n urofen ( ano doktorka rekla stridat ) tak ma k 39 mozna i vic, ale vzdy kdyz se to blizi 39 dam paralen nebo nurofen takze nevim kam by to doslo kdybych nedala… ( jeden den jsem v noci nedala a mel skoro 40 ). Do toho pondelka jsem davala jen Nurofen a to nepomohlo, tak mi rekla at stridam. No a uz vcera jsem byla nervozni tak jsem ji volala a ona at prijdem v patek… ze to bude 7-8 den. Jenze dneska uz jsem uplne na nervy. PTZ ona ta teplota neklesne vzdy uplne, z tech napr 38,8 klesne na 37,5… takze ma od soboty stejne permanentne 37 a vyse + ty skoro 39.
Jinak pije jen mliko z prsu. Uz jsem dokrmovala sunarem a prikrmy ale to vubec nechce. Dehydrovany asi neni ptz mu to vnucuju porad.
Příspěvek upraven 31.01.18 v 12:41
@Alyss1 ne doktorka mi rekla at prijdu po 7 dnu horecek, ze je to normalni a ze je to viroza… Takze kdyz bych to mela dodrzet tak bych k ni sla v patek. Ale zadala jsem tenhle prispevek ptz ji neverim a nezda se mi to…
@Mizomusa pokud teplota zacla v patek a sli jste v po na crp tak uz by bylo videt ze to je bakterialni.
A jinak? Pije dost? Spi? Breci? Hraje si?
@Alyss1 je uknuceny, dneska breci dost, hraje si tak napul. kdyz v noci tlumim paralenem tak se budi kdyz ne tak spi dlouho… dost se i poti.