Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych koupit svému 5 letému dítěti nějakou dobrou hru a nevím jakou. Máme pexesa, domino, Něco jako člověče s autama, jedeme na výlet. No a ježíšek donese Gargamelovu past. Nevíte jaké jsou dobré? Uvažuji o Tik tak bum junior, Cink, a tuto hru.http://a-toys. cz/cz-detail-563262-hra-autobusova-zastavka-bus-stop. html. Neznáte ji někdo? Poraďte něco dobrého? Buď o těch co jsem psala či něco jiného. Díky moc.
Tak máme doma vesměs to, co vy. Gargamelova past je dobrá, ta holku bavila. Tik tak bum taky a autobusovou zastávku máme taky. Tu chtěla starší holka v pěti letech, hrála ji ve školce. Určitě to zvládne, je to jednoduchý sčítání a odčítání. Pak jsou ještě dobrý padající opičky.
Máme tik tak boom junior a vyřádí se na tom celá rodina. Vozíme i na dovolené a různé akce, blbne s tím hromada dospělých i dětí. Takže super.
Ahoj, zkus mrknout na tuhle, jmenuje se Dobble :http://www.svet-deskovych-her.cz/…-p-1360.html je sice od šesti let, ale myslím, že ji zvládne
jo a je to i fajn hra pro dospělé klidně ![]()
Za nás tedy absolutně jednoznačně bez konkurence Osadníci z Katanu junior, ta nejvíc baví syna (hrajeme od 5,5let) a taky Dostihy a sázky junior - tu hraje od 3let i dcera - je tam varianta bez Kč, se synem hrajeme od 5let variantu s penězma - je to jednoduché počítání. A komu nejde, začne s variantou bez peněz a do Kč varianty doroste.
Obnovuji diskuzi.
Potřebuji společenskou hru pro dítě, kterému bude na jaře pět. Musí to bavit o dva roky staršího sourozence a ideálně i rodiče. Je spíš napřed. Máme Monopoly junor, Dobu kamennou junior, Příšerky do skříně, asi dvě „chodičky“, Mlsné myšky. Zahrajeme si to, ale už je to pro ní moc primitiní. Na druhou stranu nezvládá větší počítání (např. Alhambra) ani něco víc strategického s nutností plánovat dopředu tahy (Labyrint, Ticket to Ride-klasická verze) ani neumí číst.
Nějaké tipy?
Zatím mě zaujalo Mmm!, Ubongo (na cesty), Scrabble junior, Batyskaf.
Jako na rodinnou hru mám spadeno na Jamaicu. Ale píší na ní, že je od 8 let, tak nevím, jak moc je tam potřeba číst, počítat a kombinovat.
@Svistice dcera dostala k vánocum double a celkem nás to chytlo. Hráli jsme to i s manželem když dcera nebyla doma ![]()
@zuza92 píše:
@Svistice dcera dostala k vánocum double a celkem nás to chytlo. Hráli jsme to i s manželem když dcera nebyla doma
Double máme doma od jejích 3 let. Občas hrajem, ale k top hrám nepatří.
Stejně tak jako máme a hrajem pexeso, pextrio, domino, prší, černého petra, kvarteto, člověče…
Dcera miluje hry, kupovali jsme k Vanocum Dostihy junior, Olaf na ledě a Želví závody - to paříme s manželem, když spí
Pak máme ještě Z pohádky do pohádky a Jožin z bažin - ta nás baví všechny ![]()
@TeSudička prosím pěkně, neofotila bys mi návod ke hře Z pohádky do pohádky? Mám ji doma starou, tu retro, ale již není návod. Předem moc děkuji ( možno zaslat do SZ )
Z takových těch složitějších her rádi hrajeme hru Kvak. Synovi bude 5 v létě a docela to zvládá. I když někdy potřebuje trochu poradit. A pak hrajeme labyrint, ale ten hraje fakt s pomocí