Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jsme ve spolubydlení s ženou které to tu patří. Platíme momentálně 8500 jsme dvě a smlouvu máme do května. Teďka k nám přišla spolubydlící že se zvyšuje nájem kvůli tomu, že se zdržovalo. Což chápu, ale chce to hned řekla nám to týden před nájmem. Chce 9000 což není moc, ale nepřijde mi to, že může tohle vyžadovat hned. Ani mi nedala papíry a ve smlouvě si nevyplnila kolik platíme řekla že to výplní když ji dáme 9000 můžeme se nějak ohradit?
Můžete chtít papír samozřejmě. Jestli vám ho dá, nebo vám řekne ať se vystěhujete, je otázka…
Mam smlouvu taky spolubydleni, najem se nam zvysoval o cca 300 a bylo to formou sms od majitele, ja s tim tak trosku pocitala takze me to nezaskocilo. A zadny papiry ani nepotrebuju, tri roky se najem nezvysil, platim celkem malo takze ty 300,– je uplne v pohode ![]()
Měly by jsme mít, ale nevyplnila si nájem ani kauci. Ale měla by tam u navyšování být 3 měsíční lhůta ne?
Navíc jsme tak chvíli pár měsíců to tedy může chtít najednou víc?
Není v tom náhodou i energie? Protože ty se reálně opravdu zvedly a nepřijde mi ten nárůst "nájemného " nepřiměřený.
My nic právě doma ani nezapínáme. Takže skoro nic nepropálíme a hlídáme to. Spíš jde o princip, že to řekne týden před nájmem a chce to už teď. Jestli si to takhle může zničehonic říct
@Lowewolf96 píše:
My nic právě doma ani nezapínáme. Takže skoro nic nepropálíme a hlídáme to. Spíš jde o princip, že to řekne týden před nájmem a chce to už teď. Jestli si to takhle může zničehonic říct
tak neříkej, že se tam netopí
ráno každý den mrzne, a to si ani nesvítíte, neperete, nevaříte, na tv se nedíváte, nic? nesplachujete wc, nesprchujete se?
tak takovou spolubydlu bych si teda přála, ani bych nechtěla 9000, stačí 7000 ![]()
@stinga tv máme zaplou nesvitime stačí světlo z tv sprchování 3× max 4× týdne ale jsme takový že šetříme vodou přání 1× do týdne WC doma její nepoužíváme tam se nedá být když je zahuleny cigaretami vaření není potřeba jídlo máme z prace co se nesni v práci.
@Lowewolf96 píše:
Předně nemáte nájemní smlouvu, ale podnájemní a ona vám nezvedá nájem jako takový, ale složku za energie, což může. Topíte, svítíte, myjete se, splachujete. Co jako víc si představuješ, že byste měli spotřebovávat za energie?
@Janli psala jsem jak šetříme v minulém psaní takže 4500 na jednoho je moc a v malém pokoji.
@Lowewolf96 píše:
@stinga tv máme zaplou nesvitime stačí světlo z tv sprchování 3× max 4× týdne ale jsme takový že šetříme vodou přání 1× do týdne WC doma její nepoužíváme tam se nedá být když je zahuleny cigaretami vaření není potřeba jídlo máme z prace co se nesni v práci.
a to je v Praze? mně to přijde dost takové vyděračské
@Lowewolf96 píše:
@Janli psala jsem jak šetříme v minulém psaní takže 4500 na jednoho je moc a v malém pokoji.
Najdi si něco lepšího a levnějšího. Nikdo tě tam nedrží….
To ses stihla od ledna přestěhovat. Jedna spolubydlící fetačka, tady máš zahulený záchod, to seš dobrá jak dokážeš zadržet moč. A to jste v jednom malým pokoji i s kočkami?