Spolubydlení - může tohle udělat?

28
17.3.22 19:10

Spolubydlení co může

Dobrý den, jsme ve spolubydlení s ženou které to tu patří. Platíme momentálně 8500 jsme dvě a smlouvu máme do května. Teďka k nám přišla spolubydlící že se zvyšuje nájem kvůli tomu, že se zdržovalo. Což chápu, ale chce to hned řekla nám to týden před nájmem. Chce 9000 což není moc, ale nepřijde mi to, že může tohle vyžadovat hned. Ani mi nedala papíry a ve smlouvě si nevyplnila kolik platíme řekla že to výplní když ji dáme 9000 můžeme se nějak ohradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
17.3.22 19:24

Můžete chtít papír samozřejmě. Jestli vám ho dá, nebo vám řekne ať se vystěhujete, je otázka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.3.22 19:28

Máte řádnou nájemní smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
17.3.22 19:33

Mam smlouvu taky spolubydleni, najem se nam zvysoval o cca 300 a bylo to formou sms od majitele, ja s tim tak trosku pocitala takze me to nezaskocilo. A zadny papiry ani nepotrebuju, tri roky se najem nezvysil, platim celkem malo takze ty 300,– je uplne v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.22 19:46

Měly by jsme mít, ale nevyplnila si nájem ani kauci. Ale měla by tam u navyšování být 3 měsíční lhůta ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.22 19:47

Navíc jsme tak chvíli pár měsíců to tedy může chtít najednou víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.3.22 19:52

Není v tom náhodou i energie? Protože ty se reálně opravdu zvedly a nepřijde mi ten nárůst "nájemného " nepřiměřený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.22 20:05

My nic právě doma ani nezapínáme. Takže skoro nic nepropálíme a hlídáme to. Spíš jde o princip, že to řekne týden před nájmem a chce to už teď. Jestli si to takhle může zničehonic říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
17.3.22 20:46
@Lowewolf96 píše:
My nic právě doma ani nezapínáme. Takže skoro nic nepropálíme a hlídáme to. Spíš jde o princip, že to řekne týden před nájmem a chce to už teď. Jestli si to takhle může zničehonic říct

tak neříkej, že se tam netopí :roll: ráno každý den mrzne, a to si ani nesvítíte, neperete, nevaříte, na tv se nedíváte, nic? nesplachujete wc, nesprchujete se?
tak takovou spolubydlu bych si teda přála, ani bych nechtěla 9000, stačí 7000 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.3.22 20:55

@stinga tv máme zaplou nesvitime stačí světlo z tv sprchování 3× max 4× týdne ale jsme takový že šetříme vodou přání 1× do týdne WC doma její nepoužíváme tam se nedá být když je zahuleny cigaretami vaření není potřeba jídlo máme z prace co se nesni v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.22 20:55
@Lowewolf96 píše:
My nic právě doma ani nezapínáme. Takže skoro nic nepropálíme a hlídáme to. Spíš jde o princip, že to řekne týden před nájmem a chce to už teď. Jestli si to takhle může zničehonic říct

Předně nemáte nájemní smlouvu, ale podnájemní a ona vám nezvedá nájem jako takový, ale složku za energie, což může. Topíte, svítíte, myjete se, splachujete. Co jako víc si představuješ, že byste měli spotřebovávat za energie?

• Citovat
  • Upravit
28
17.3.22 20:57

@Janli psala jsem jak šetříme v minulém psaní takže 4500 na jednoho je moc a v malém pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
17.3.22 21:01
@Lowewolf96 píše:
@stinga tv máme zaplou nesvitime stačí světlo z tv sprchování 3× max 4× týdne ale jsme takový že šetříme vodou přání 1× do týdne WC doma její nepoužíváme tam se nedá být když je zahuleny cigaretami vaření není potřeba jídlo máme z prace co se nesni v práci.

a to je v Praze? mně to přijde dost takové vyděračské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.22 21:04
@Lowewolf96 píše:
@Janli psala jsem jak šetříme v minulém psaní takže 4500 na jednoho je moc a v malém pokoji.

Najdi si něco lepšího a levnějšího. Nikdo tě tam nedrží….

• Citovat
  • Upravit
5919
17.3.22 21:12

To ses stihla od ledna přestěhovat. Jedna spolubydlící fetačka, tady máš zahulený záchod, to seš dobrá jak dokážeš zadržet moč. A to jste v jednom malým pokoji i s kočkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný