Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zalezi hodne na dispozici bytu a taky na tom, jakeho cloveka si vyberes. Ja leta bydlela ve spolubydleni, jeden pribuzny doted zije v komunitnim bydleni, a alfou a omegou fungovani je nastaveni a dodrzovani primerenych pravidel a byt tolerantni.
No přijdeš o soukromí, protože kuchyně a wc + koupelna budou společné… jestli jsou pokoje neprůchozí, tak ve 2+1 to reálné je, ale musí to být čistotná solidní osoba, nejlépe i složit kauci, domluvit pořádně všechny podrobnosti (kdo co platí, jak je rozdělená lednice, poličky v koupelně, jak to bude fungovat s potřebami jako je jar, prášek na praní, pračka, údržba bytu, co energie, návštěvy, případné přespání dalších lidí, alkohol, kouření, no, je toho dost k řešení, než si někoho nakvartýruješ domů…),
navíc teď čtu, že byt vůbec ani není tvůj, takže s podnájmem nemusíš mít vůbec na toto právo a musíš informovat majitele bytu, to chceš jako udělat načerno nebo co? tak to ani nezkoušej, nebo jsi fofrem bez střechy nad hlavou.. to by si mohl můj nájemník teda zkusit.. ale já to měla vždy přímo v nájemní smlouvě, že nájemník nemá právo poskytovat podnájem či delší ubytování další osobě.
@Lucy75 píše: Více
S majiteli bytu se znám, bydlí dokonce podemnou. Bydlela jsem tu s expritelem takže dvě osoby určitě nevadí. Ve smlouvě nic napsaného nemám že bych nemohla bydlet ještě s někým. Hlavně jsem ani neřekla nic že bych to chtěla načerno, jen o tom uvažuji a chtěla jsem vědět pro a proti. Každopádně děkuji za názor ![]()
Ono to není tak super, jak to vypadá v seriálech. Musíš být hodně tolerantní a narazit na slušnýho člověka. Já to zkusila jednou a nikdy víc.
@Anonymní píše: Více
v tvém věku bych to klidně zkusila, jsi hodně mladá a mládí bývá přizpůsobivé, však studenti vš tak bydlí naprosto běžně
V univerzitních městech bydlí studenti ve 2+1 běžně čtyři. Nevidím problém v tomto věku sdílet s někým byt.
@Anonymní píše: Více
Odkud si? Uvažuji o tom také. Táta dvou úžasných děti, Pardubický kraj ![]()
Mě 33 let
Spíš mě zajímá, jak zvládáš poplatit byt 2+1 sama bez spolubydlícího.
Spolubydlení je fajn, výhoda je, že byt màš v nájmu ty a ty si budeš vybírat adepta.
Zkušenost osobní nemám. Jen doslech od kolegyň. Každé jejich dítě tak žilo během vysoké, protože nebyl nárok na kolej nebo kolej nevyhovovala. Někdo chvilku během práce, než se posunuli s partnerem dál.
Ale nevím, jestli pro tebe je spolubydlení super řešení. Už jsi zvyklá žít sama.
Jo, v tvém věku bych to zkusila. Ale smlouvu bych dala třeba jen na tři měsíce pro začátek.
Zdravíčko, uvažuji že si najdu spolubydlícího ale nejsem si plně jistá. Žiju sama už nějaký ten pátek a cítím se tu docela hodně sama a aj z peněžní stránky by to bylo super. Ne že to nedokážu platit to ne ale víc peněz se vždycky hodí co si budem. Chtěla jsem se tedy zeptat jaký s tím máte zkušenosti popřípadě nějaký rady nebo tak. Děkuji