Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj asi se potřebuji vykecat, svěřit, vypsat jak jsem byla blbá a důvěřivá a možná i tak trochu poradit co s tím. Nevím zda-li jsem to zařadila do správné skupiny, no snad.
Asi před třemi měsíci(někdy v srpnu) se mi dlouholetý kamarád (známe cca. pět let) svěřil, že ho rodiče vyhodí z domu kvůli neúspěšným zkouškám na VŠ. Jakožto dobrá kamarádka, samaritánka, která zachraňuje kde co, jsem se mu nabídla, že u nás dočasně může bydlet, než si najde práci. Nějak to ten měsíc či dva překousneme, i když bydlíme v garsonce 35m2, bude spát na gauči a tak. Je to kamarád a přátelům se má pomáhat.
První měsíc jsme se dohodli, že než si něco najde, bude pomáhat mému příteli s rekonstrukcí domku a jeho jakoby „plat“ bude teplá postel a jídlo. Jenže první problém. Kamarád sice pomáhal, ale rychlostí šneka, já i můj třináctiletý bratr jsme byli tak třikrát rychlejší, ve stejné práci, ale tak mávli jsme nad tím rukou, je to pomoc skoro zadarmo tak co.
Další měsíc už jaksi pro něj nebyla práce, už se dělají jen takové dodělávky pro dva lidi, tak jsme mu navrhli ať si najde rychle práci či aspoň brigádu, že do 20.11. budeme chtít třetinu nájmu, že zadarmo tu bydlet nebude. Nakonec si tedy našel nějakou brigádu asi na čtyři dny, aby mě na nájem, ale jinak…
Dva měsíce tu bydlí nehne ani prstem. Jí jídlo, které uvařím, ovšem, že by sám od sebe občas umyl nádobí? NE, ani když ho slušně požádám nic neumyje, musí na něj hoknout přítel, že by mohl taky zvednout zadek z postele. Celé dny totiž akorát leží v posteli u pc a hraje s kamarády po netu jakousi hru. Maximálně se tak třikrát za den zvedne z postele najíst se a na záchod. Sprcha či čištění zubů jsou pro něj asi sprostá slova. Za tři měsíce jsem ho viděla sprchovat se jednou. Prostě mě bere jako komplet službu. Celé dny se válí, já tu uklízím -(přítel je denně pryč od 6-20 hod.) zametám, vytírám, umývám koupelnu, vařím, myju nádobí. On není schopný si umýt ani po sobě hrnec! ![]()
Je to dva týdny co jsem ho poprosila, aby vytřel, mě dr. zrovna tuhle činnost v začátku těhotenství nedoporučovala, ať to prý doma udělá někdo jiný. Tak jsem velmi slušně slovy, „Nemůžu vytírat, už to tu vypadá hrozně, nemohl by jsi to prosím tě udělat ty?“, požádala. No nebudu se doprošovat přeci, po čtrnácti dnech jsem si prostě musela vytřít sama, myslím, že to snad ani nezaregistroval. Ovšem už mi rupli nervy a pěkně jsem ho seřvala, že dělá naprosté nic, ať zvedne zadek a taky něco udělá. Efekt? Dva umyté odkapávače, které myl asi pět hodin, hned po mém výstupu, který byl v pátek od té doby si zase hraje na zombie.
Další věc, která mě neskutečně štve je jeho arogance a drzost, zvláště na moji malou sestřičku (5 let) co jsem tu měla teď týden na prázdninách. Je to prostě dítě, občas si vymýšlí, co chce k snídani, přiznávám, je trochu rozmazlená, ale které dítko ne že? No a mě se otvírala kudla v kapse. Nechtěla k snídani to ale ono, mluvila jen se mnou a on hned na ni: Ať si nevymýšlí, že bude jest co jí dám. Že je to fracek apod. To malé dítě má asi víc rozumu než on a prostě ho doslova ignorovala. Já ho asi třikrát seřvala, ať se sakra stará o svý, a nedržkuje na moji sestru. No trochu to pomohlo, ale furt si něco brbral. Zrovna ON.
Další problém je můj pes. Momentálně je to puberťák co zkouší co může a co ne. No prostě některé povely musím říct i třikrát. Jedná se třeba o slezení z postele. Řeknu jednou „dolů“ čekám pár sekund a pak chci příkaz zopakovat, jenže on začne na mého psa řvát, že má slézt přece dolů tak ať sleze. Za to už jsem na něj taky několikrát řvala. No nesetkalo se to z nějakým efektem. Já jsem většinou totiž spíš v šoku co si dovolí člověk, který tu za minimální peníze z laskavosti přátel bydlí
. Proč ho tu trpím? No momentálně se nějaká ta tisícovka navíc hodí, to ne že ne. A dokud platí…
Ovšem myslím, že příští měsíc poletí. Ptali jsme se ho totiž, jak to vidí, žádnou brigádu nemá, takže peníze v nedohlednu. A on že stejně skoro celý prosinec bude ve svém rodném městě kvůli doktorům a vánocům a tak. Že tu bude max. 14 dní a za ty nám dá peníze. Tak valíme oči zase
a říkáme mu s přítelem, že jako ale musí zaplatit za celý měsíc, že tu stejně, i když tu nebude má spoustu věcí a krámů a bydlí tu. Že když mi odjedeme na dovolenou tak taky nebudeme platit menší nájem, i kdyby jsme tam byli měsíc.
To asi vše, prostě mě vře krev v žilách, celý dny se rozčiluji, až mám strach, že mi za chvilku praskne žilka. Vím, že jsem byla blbá a blbá, že jsem nabídla pomoc, ale fakticky jsem netušila, že z fajn kluka co znám tolik let, se vyklube arogantní lemra ![]()
Díky za trpělivost s mým románem ![]()
Hrůza pomyslet, že bych takového chlapa měla doma dlouhodobě..nedej bože jako partnera. ![]()
No co dělat? Vystěhovat - on sám od sebe neodejde, vždyť se má dobře, nic nemusí jenom se fláká. Letěl by už dávno. Vykašlat se na peníze vždyť nemáte žádné soukromí a tento člověk vám rozhodně pomáhat nebude.
No, tak poradila sis asi stejne sama- chtit po nem penize za cely dalsi mesic a nasledne vyhodit.
Pak uz nikdy nedopustit takovou blbost a brat to jako velke ponauceni ![]()
@Magnificata což možná vysvětluje že v 21 ještě neměl vztah…
@Mišela1 jsem asi moc hodná, ale přijde mi blbé vyhodit člověka ven na ulici s krabicemi a v zimě ![]()
Nechapu, co řešís. Můžeš mi rict, proč ho nevyhodis? On to pokazil a jestli to nechápe, tak to není žádnej kamarád. Šanci měl! Myslím, že tuším pravej důvod, proč nebydlí u rodičů
Ježiš tak ho vykopni, co jiného chceš za radu?
Stejně si ho tam nenecháte, když budete mít mimino..nebo jo? ![]()
Jak nebude doma, vyměň zámky a už ho dovnitř nepouštěj. Věci mu vyházej na chodbu. Jestli jsem to dobře pochopila, jsi těhotná, potřebuješ klid a ne se otravovat s takovou lemrou…
@Idril nechápu, proč ho tam potom trpíš? Bych ho vyšupla ze dveří a nazdar. Samaritánství je krásná věc, ale nesmí se to přehánět… Má u Tebe skoro mamahotel, proč by se snažil..
Aspoň už víš, proč ho vyhodili z domu
no každopádně ho budeš muset asi taky vyhodit, ten dobrovolně asi nepůjde ![]()
@PetiteFillette ne to ne, to už stejně budeme bydlet v domku, ale jsem prostě asi moc hodná, nechci vyhodit člověk uprostřed zimy tak přemýšlím jak to přežít bez nervování
@Idril píše:
@PetiteFillette ne to ne, to už stejně budeme bydlet v domku, ale jsem prostě asi moc hodná, nechci vyhodit člověk uprostřed zimy tak přemýšlím jak to přežít bez nervování
zima bude ještě tak do března:-), on si poradí neboj je dospělý a svéprávný
Příspěvek upraven 26.11.13 v 09:10
Letěl by okamžitě! to víš že mu to vyhovuje má teplý jídlo muže se celej den flákat. Prostě mu řekni at si do konce roku něco najde že se vám narodí mimi a potřebuješ prostor a klid
Ale tak je mi jasné, že i kdybych nechtěla, tak 15 prosince poletí, o to se přítel postará. Vím že jiné řešení není, prostě asi nejvíc jsem to ze sebe potřebovala dostat. Asi už jsem dlouho nebyla na kafi s kaamrádkou