Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj vespolek, zajímá mě pár věcí, tak třeba někdo budete znát odpovědi ![]()
Já bych řekla, že ano a ano. Určitě ti ostatní poradí víc, já zkušenosti nemám, ale přijde mi to logické ![]()
Nevím, jestli to ještě platí, ale bylo, že spolumajitel má předkupní právo, že nejdříve musíš nabídnout jemu a pokud nechce, tak za tu cenu nebo vyšší můžeš svůj podíl prodat, nemůžeš za nižší cenu, tu by zase jako první musel dostat spolumajitel a až kdyby nechtěl, tak můžeš prodat za nižší cenu;
pokud chceš prodat celou nemovitost, tak spolumajitel musí souhlasit se vším (nerozhoduje ten kdo má největší podíl), sama si můžeš prodat jen svůj podíl
Jakoze by spolumajitel s nejvyšším podílem mohl prodat celou nemovitost bez souhlasu ostatních? To urcite ne! Muze prodat jen svůj podíl.
Ano - plna moc ode vsech.
Předkupní pravo bylo zrušeno.
Samozrejme, prece RK nemuze nabízet neco k prodeji, pokud ji o to majitel nepožádal. A plna moc rovna se dukaz o takove žádosti.
@zvědavá borůvka předkupní právo zaniklo na konci roku 2014, od roku 2015 již není potřeba nabízet ostatním spoluvlastníkům.
Spoluvlastník může prodávat jen ten svůj podíl (i na to se dá sehnat kupec). Pokud by chtěl prodat celou nemovitost i s podíly ostatních, musí i oni souhlasit s prodejem a i oni podepisují kupní smlouvy atd, jinak to nejde…
Mam zkusenost v rodine, ze si jeden ze sourozencu zmenil prodejni cenu v realitce, aniz by o tom zbyvajici sourozenci vedeli. Je to delsi doba, tak tri roky zpet. Podle meho mozna zalezi na realitce
A kdyz se prodava nemovitost, meli by s tim souhlasit vsichni podle me, jedna se o jejich podily a nikdo jim to nemuze prodat bez jejich souhlasu.
@Pomka píše:
Mam zkusenost v rodine, ze si jeden ze sourozencu zmenil prodejni cenu v realitce, aniz by o tom zbyvajici sourozenci vedeli. Je to delsi doba, tak tri roky zpet. Podle meho mozna zalezi na realitce
A kdyz se prodava nemovitost, meli by s tim souhlasit vsichni podle me, jedna se o jejich podily a nikdo jim to nemuze prodat bez jejich souhlasu.
No správně by měli souhlasit všichni spoluvlastníci…některým realitkám stačí souhlas jednoho
docela by mě zajímalo, jak pak donutí ty ostatní podepsat kupní smlouvy za tu neodsouhlasenou cenu ![]()
@Kikija píše:
No správně by měli souhlasit všichni spoluvlastníci…některým realitkám stačí souhlas jednohodocela by mě zajímalo, jak pak donutí ty ostatní podepsat kupní smlouvy za tu neodsouhlasenou cenu
Netusim, u nas se to nakonec prodalo za zmenenou cenu a rozvratilo vztahy mezi nimi. Bylo tam toho trosku vic… jak jde o majetek v rodine…