Zástavní právo exekutorské - co to znamená?

Anonymní
17.2.15 19:13

Zástavní právo exekutorské - co to znamená???

Můžu se prosím zeptat co tohle znamená? Prosím česky, moc nerozumíme právním výrazům. Můžeme přijít o dům? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
786
17.2.15 19:17

Zastaví vám dům dokavaď nezaplatíte exekuci…Přítel to taky měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
17.2.15 19:19

Že je na nemovitosti exekuce… A ano, pokud se nepletu, můžete přijít o dům, pokud nebudete splácet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
17.2.15 19:21

No to znamená, že jste někde něco dlužili, věřitel se naštval a požádal exekutora o to, aby dluh vymohl. Ten dal zástavní právo na nemovitost a vy teď máte jedinou možnost dluh uhradit, jinak jde dům do dražby. Z peněz z dražby se dluh zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 19:45

Aha :think: a ještě by mě tedy zajímalo co je exekuční příkaz k prodeji nemovitosti? Děkuji :kytka: Moc jste mi pomohli.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
602
17.2.15 19:46

Nemusí to hned být dáno k dražbě. Taky to bývá pojistka aby se nemohlo s majetkem manipulovat než se dluh uhradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
17.2.15 19:46
@Anonymní píše:
Aha :think: a ještě by mě tedy zajímalo co je exekuční příkaz k prodeji nemovitosti? Děkuji :kytka: Moc jste mi pomohli.. :kytka:

No, že došlo na tu dražbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.15 19:47
@Anonymní píše:
Aha :think: a ještě by mě tedy zajímalo co je exekuční příkaz k prodeji nemovitosti? Děkuji :kytka: Moc jste mi pomohli.. :kytka:

Že Ti tu nemovitost prodají (s největší pravděpodobostí v dražbě) a z výtěžku zaplatí ten dluh/pohledávku (+ výdaje spojené s exekučním řízení apod.).

Více info poskytne strýček google:
http://www.ekcr.cz/…-nemovitosti?w=

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti je listina, kterou vydává soudní exekutor k zajištění nemovitosti dlužníka. Smyslem je zpeněžení nemovitosti v dražbě. K té však nemusí dojít, pokud nejpozději do zahájení dražby uhradíte dlužnou částku nebo předložíte jiný exekučně postižitelný majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nejdříve jsme měli exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a teď je zástavní právo exekutorské. Jaký je mezi těmito dvěma výrazy rozdíl??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66845
17.2.15 19:49
@Anonymní píše:
Nejdříve jsme měli exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a teď je zástavní právo exekutorské. Jaký je mezi těmito dvěma výrazy rozdíl??? :nevim:

Ten první znamená, že jde dům do dražby, ten druhý, že se s majetkem nedá nic dělat (např. prodat, nebo darovat), protože na něm vázne exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.15 19:50
@Anonymní píše:
Nejdříve jsme měli exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a teď je zástavní právo exekutorské. Jaký je mezi těmito dvěma výrazy rozdíl??? :nevim:

Že to už katastr zaevidoval a s nemovitostí se nemůže „manipulovat“.

„Poznámka o vydání exekučního příkazu k prodeji nemovitosti se zasílá katastru nemovitostí, který ji zaeviduje do listu vlastnictví. Jde o varování třetím osobám, které by měly zájem o koupi nemovitosti.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.2.15 19:51
@Anonymní píše:

To jsi pořád ty zakladatel? A to se ptáš, jestli můžete přijít o dům? Zástavní právo je nato, abyste nemohli s nemovitostí nic dělat. Příkaz k exekuci znamená, že exekuce proběhne. Nemáte tam nějaký datum?

• Citovat
  • Upravit
18305
17.2.15 19:51
@Anonymní píše:

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti - jak už bylo napsáno - je listina vydaná exekutorem. No a zástavní právo exekutorské znamená, že tu listinu akceptoval Katastr nemovitostí. Teď už nemůžete s tímto majetkem svobodně nakládat - prodat, dát do zástavy, darovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 19:55

@Jura007 Ok děkuji moc jste mi pomohli. Takže je nemovitost asi v háji a půjde v nejbližší době do dražby pokud se neuhradí dlužná částka, pokud jsem správně pochopila? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel