Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Radim ti podat insolvenční navrh- zastaví se exekuce a nebude se moct prodat dum nějakou dobu
@Anonymní píše:
@Jura007 Ok děkuji moc jste mi pomohli. Takže je nemovitost asi v háji a půjde v nejbližší době do dražby pokud se neuhradí dlužná částka, pokud jsem správně pochopila?
Ano, hlavně zaplať dluh…
@Anonymní píše:
Nejdříve jsme měli exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a teď je zástavní právo exekutorské. Jaký je mezi těmito dvěma výrazy rozdíl???
obvykle na katastru najdeš
nařízení exekuce např. jan novák
pak zástavní právo exekutorské
pak exekuční příkaz k prodeji
pak nařízení dražby
jsou to další kroky když dlužník nepodnikne kroky k uhrazení dluhu, např. po nařízení exekuce dotyčný novák si domluví splátkový kalendář, prsknou mu jako záruku exekutorské zástaní právo dokud vše neuhradí, jinak nic.. pokud nic neřeší nebo nesplácí, nebo není jiná možnost jak dluh uhradit, nastane exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a pokud do toho data nic neudělá, tak je nařízena dražba
tj. pokud u vás byl příkaz k prodeji a až potom zástavní právo, tak o tom někdo z rodiny ví a něco začal hradit nebo si domluvil splátkový kalendář a exekutor zrušil příkaz k prodeji a nechal si jen zástavu.. je divné že o tom nevíš, jsi spolumajitel nemovitosti nebo se rýpeš v cizích datech? co?
A můžu se ještě zeptat jak dlouho mám na to abych dluh uhradila než nemovitost půjde do dražby?
@Anonymní píše:
A můžu se ještě zeptat jak dlouho mám na to abych dluh uhradila než nemovitost půjde do dražby?
Co to takhle začít zodpovědně řešit přímo s tím exekutorem?
Tady ti asi nikdo moc neporadí - nikdo netuší kolk, jak dlouho dlužíš.
ale přijde mi, že do te´d jste asi akorát strkali hlavu do písku, takže tam bude asi nějaký prostor na vyjednávání, splátkový kalendář a podobně dost omezený.
@Anonymní píše:
no pokud tam teď máte jen zástavní právo exekutorské, tak to znamená že někdo ze spolumajitelů má na krku exekuci a zřejmě ji i splácí nebo s exekutorem jedná - pokud tam byl příkaz k prodeji a zase zmizel.. lhůty neznám, nemám zkušenost jen to často vídám na prodávaných nemovitostech.. nejvíc ti řekne člen rodiny který tu exekuci má nebo exekutor sám
@Anonymní píše:
Oslov přímo exekutora, záleží na tom, jak vysokou částku dlužíš a za jak dlouho bys dluh splatila. Na pětikilo měsíčně ti nekývne.
@Anonymní píše:
Díky moc za info moc jste mi všichni pomohli.
a nejlepší by bylo zeptat se obou, dlužníka i exekutora, jestli ti ten první nekecá když jde i o tvoji střechu nad hlavou