spol.zdanění manželů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
19.2.06 21:33

ahoj holky,
děkuji za rady ohledně zdanění.
Moc nám to pomohlo.
 Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.06 17:32

Dobrý den vím,že už tady toho bylo napsáno spousty,ale přeci jen bych měla jeden dotaz.Kamarádka porodila v lednu a až do července pobírala PPM a následně potom rodičák,může si tedy manžel připočítat oněch 38040kč ,když její příjem za PPM byl tuším něco kolem 60tis hrubého?Asi ne že né?Moc Vám děkuji jestli máte někdo podobný případ jako je má kamarádka.S pozdravem Eliška

• Citovat
  • Upravit
15326
20.2.06 19:42

Eli,
ve společném zdanění si manželé odpočítají (ne připočítají) 2×38040, to je nezdanitelná část základu daně neovlivněná příjmy. Manžel si pouze neodečte 21720 na manželku, protože její příjem z PPM přesáhl 38040. Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
20.2.06 19:51

Ahoj Makino moc ti děkuji,potřebovala jsem to vědět nebot jí to budu vyplnovat podle našeho přiznání,nám ho dělala jedna naše známá a ta tam manželovi připočetla ještě oněch 21 tisíc(ale všude čtu,že se to tam připočítává pouze v případě že příjmy manželky nepřesáhly 38040 v době mateřské,tedy v době pobírání PPM)což v mém případě nebylo .Tak jsem s toho jelen ,protože když to tam nechám tak vlsatně na to nikdo nepřijde nebo přijde?Kdo si vyhledá moje výplatní pásky s práce ?Jsem s toho blázen a nevím jestli mi to ta paní opraví na finančáku,ale asi jo.Ale předpokládala jsem,že naše známá ví o čem mluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.2.06 21:12

Eli,
znovu doufám, že tvá známá tam oněch 21tisíc odečetla a ne přičetla… :D .
Pokud jsi za zdaňovací období 2005 pobírala PPM (mateřská od zaměstnavatele) a ta přesáhla 38040, pak skutečně nárok na odpočet není,
do toho příjmu se nezapočítává ale rodičkovský příspěvek (mateřská od státu).
Kdo na to přijde? Toť otázka, zda bude mít váš FÚ chuť si něco ověřit. V tom případě se obrátí na zaměstnavatele a příjem si ověří. Pokud na těch 21tisíc nebudete mít nárok, tak vám je zpětně dodaní, což nebude taková suma, ale obávám se, že kdyby je ještě doúročil, tak ty úroky by v závislosti na tom, kdy by FÚ kontroloval, mohly být vysoké. Já osobně bych v kontrolu nevěřila, ale víš jak, čert nikdy nespí. Pro klid své duše bych to tam nedávala, ale jak myslíš. Pa Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
20.2.06 21:16

Ahoj holky!
Tak jsem si spočítala, že se mi společné zdanění asi nevyplatí… A teď nevím, když už jsem své mzdové účetní nahlásila, že si budu dělat přiznání sama a k tomu společné zdanění, tak jestli to mám brát zpět??? Budu vypadat za pitomce… Nebo že bych si to letos natrénovala a příští rok, až to bude aktuální, už v tom byla „zběhlá“ :lol:
Ještě mi prosím poraďte - když už si to přiznání udělám sama, nemůže se stát, že bych něco doplácela?! :?: To bych se šla fakt bodnout…

Ahojky S.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.2.06 21:48

Semedo,
pokud jsi si spočítala, že se ti SZM nevyplatí, tak klidně popros paní účetní, zda by byla ochotna udělat ti roční zúčtování daně, i když už je po termínu, kdy se o něj žádá. Ona možná bude brblat, ale koneckonců jsou to tvoje prachy, ne?
A určitě jsi si spočítala dobře, že se ti nevyplatí? Ty máš nějaký příjem při mateřské? Protože pokud ne, tak by si ti mělo vyplatit. Že budeš doplacet je teoreticky možné, ale asi spíš jen teoreticky, pokud platíš zálohy na daň.
Hele, zkus si to spočítat znovu, nebo písni SZ s údaji, zrovna dělám dneska už asi páté. Čau M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
21.2.06 08:41

Ahoj Makino tak samozřejmě ,že nám to odečítá já tomu jenom nerozumím takže to píšu jak se mi to hodí,Tak jsem to trochu popletla mé příjmy za PPM byli 36890 což bysme se vešli,ale proplacená dovolená byla 18981 takže když to sečtu 55871 kč tak se nevejdeme jestli to počítám dobře :cry: Uvidím co nám řeknou na finančáku,nechám to tam a uvidíme.S pozdravem Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí