Sporťák pro 8měsíční

259
16.5.13 10:47

sporťák pro 8 měsíců

Sporťák pro 8 měsíční mimi

Ahoj maminky!
Nechtěla jsem zakládat nové téma, ale asi se můj dotaz někde „utopil“. Náš původní kočár trojkombinace se nám pokazil (polohovač odešel po dvou použitích, byl to Bambino voyager nepoužívaný kočár, který jsme dostali, takže byl téměř nový, ale to polohovací zařízení stálo úplně za prd, je již nepoužitelné), jinak kromě brzd a váhy nebyl nejhorší, neměla jsem srovnání, ale byla jsem celkem spokojená. Teď když malý chce sedět, tak musíme řešit nový.

Dotaz 1) pro zkušené mamky :) Myslíte, že je vhodné pro 8. měsíční mimino koupit už sporťák nebo jít ještě do trojkombinace?

Dotaz 2) Potřebuji nafukovcí kola, větší korbu – malý je dlouhán už teď :D, pokud možno přehazovací rukojeť – za tu jsem byla vděčná, aby nebyl moc těžký hlavně kvůli těm našim kopcům, aby si malý mohl lehnout, dobře se ovládalo polohování i nohou a nánožník byl dostatečně velký i stříšku bych ocenila větší s kšiltem kvůli slunku, na půvldním byla fajn. Vím, že ideál neexistuje, ale kdyby přeci jen… Čím víc hledám, tím víc se ocitám na začátku a vůbec nevím!!

Děkuj všem moc za tipy a doufám, že to už dnes rozlouskneme jinak prosedím s malým celé jaro před netem :mrgreen:.
 iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
16.5.13 11:04

Díky za tipy, musím je všechny prostudovat, snad pak budu moudřejší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
16.5.13 11:04

Ja bych uz koupila sportak, hlubokou uz moc nevyuzijes. My ted jezdime s Teutonii Mistral a jsem opravdu hodne spokojena. Ma prehazovaci rukojet, prijemne polohovani jak zad tak nozicek, velkou strisku, opravdu skvele odpruzeni. Jen je teda trochu tezsi, nakladam ji denne s plnym kosem do auta a celkem se nadru. My mame teda gumova nenafukovaci kola, ale da se myslim i s nafukovacimi koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
16.5.13 11:05

Měla jsem podobné požadavky na kočár a taky jsem strávila pár týdnů hledáním toho nej. Zjistila jsem, že naprostý ideál asi opravdu neexistuje :? Nakonec jsme vybrali X-lander X-move. Pro 8 měsíční dítě je vhodný, protože má plynulé polohování téměř do lehu. Korba je taky dostatečně velká, máme velké dítě a vejde se tam v pohodě i s fusakem, a má ještě dost místa. Kola jsou nafukovací, ale nemají odpružení, což je jediná věc, která mě štve. Takže někam do lesa vhodný není, ale menší terén zvládne v pohodě. Přehazovací korbu má, takže na dítě pěkně vidíš a nefouká na něj. Stříška moc nestíní, ale to skoro u žádného kočáru. Dobře stínící stříšku jsem objevila u kočáru Valco (už si přesně nepamatuji typ), ale na ten jsem zase nečetla moc dobré recenze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.5.13 13:06

No právě, vždycky mi tam něco chybí… a to odpružení potřebuju aspoň trochu, tvrdý kočár mi nevyhovuje, nebydlím ve městě, to bych z malého vytřásla duši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.5.13 21:50

Manželovi se taky líbí x lander, dívala jsem se na xa 2012 a tam píšou, že odpružená kola má… Má některý x lander přehazovací rukojeť? Nedokážu si moc představit, jak budu po cestě přehazovat korbu, když do malého bude svítit slunko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
17.5.13 15:40

@Iveta 23 X Lander, pokud vím, nemá přehazovací rukojeť asi žádný. Vybrali jsme ten X move, protože měl jako jediný alespoň přehazovací korbu a o tu mi hlavně šlo. Nedokážu si představit, že jedu s kočárem a na dítě nevidím a fouká mu do obličeje :? Přehodit se korba dá i s dítětem, ale je to teda docela těžké. S naším 12 kilovým už to jde opravdu ztuha :) U toho typu XA asi korba přehodit nejde, alespoň jsem se to nikde nedočetla. Proto jsme ho zavrhli, i když se mi původně dost líbil. Chtělo by se na něj asi podívat někde v obchodě nebo kontaktovat prodejce a poptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
18.5.13 20:24

Tak x lander jsem měla možnost vidět na vlastní oči a zavrhla jem ho, vybíráme tedy dál… Dostala jsem tip na Deltim travelsoft, prý je to starší model, ale výborný, nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí