Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám 18ti měsíční dceru a pořád se marně snažím najít hlavně velikostně vhodný sporťák. Mým favoritem je Concord Neo , Jané Slalom a X lander XA, ale může to být i ůplně jiný kočárek s kterým máte dobrou zkušenost, hlavně jak jsou rozměrově(šířka , délka opěrky zad a hloubka sedu). Díky předem za každou odpověď
![]()
Tak za mě tedy z těchto slalom, xa- je vedle něj malinký, concord, když tak fusion.
Ještě je obří PP GT3.A baby jogger city elite.
Easy walker qtro nebo sky…
http://www.kocarky.cz/…ro-plus.html
Lehkej, perfektně ovladatelneej, velkej a relativně skladnej. Polohovatelny nožky i záda - téměř do lehu.
Ještě mě napadá graco treko, ten je prostorný, ale není tak vychytaný. Záleží co chceš od kočárku. Je takovej dost obyč…
Quinny speedy je taky opravdu prostorný, moje dcera by se tam vešla dvakrát
Terén zvládne bezvadně, město taky…
já mám concorda fusion, vůbec mi nevyhovoval, tak jsem si nechala ušít novou boudičku, nánožník a ještě přemýšlím o nafukovacích kolech, ale ted je to super kočárek.Nechala jsem si ho udělat podle staršího modelu.Mám 8 měsíčního a 11kilovýho kluka, takže podle mě na něj ideální kočárek ![]()
Já jsem právě u Fusionu měla problémy se stříškou- pořád padala a ty patentky co drží sedačku se mi často odepínaly a při složení do lehu byla ta stříška strašně krátká. Jinak velikostí je kočár ideální.
Měla jsem stejný problém. X lander XA nedoporučuji, je docela malý. Vyměnila jsem ho za TFK joggster. Délka lůžka je luxusních 105 cm. U X landeru jsem naměřila o 20 cm méně.
Mám stejný požadavek jako původní pisatelka, ovšem jedná se mi o dítko 2 ročky. Docela už mě štvou maminky radilky typu: proč chci vozit 2leté dítko v kočárku, že toto nechápou, že už chodí samo, ale pochybuji že mi ujde denně 2km pěšky, sluníčko, déšť.. navíc nám tam i rádo i usíná, a co výlety, nejsem typ tahající maminky, rádi si zajedeme hoodně daleko a nejlépe se zdoláním překážek, takže i kočárek sháním takový co něco vydrží. Psala jsem už na několik diskuzí a vždy mě nějaká mamina setne, nebo mi vysvětluje, že nej je jedině golfák, to pokládám za naprostý nesmysl, ten si může nechat jen taková, co se motá po městě a po obchodech, jinak beru, že je vhodný jako náhradní což taky tak řeším, momentálně mě ale zajímá sportovní, s velkým prostorem pro dítko, aby mu nevysely nožky a mohlo se i občas prospat. nákupní košík ocením také a dále výdž kočárku. Prosím nezlobte se trochu jsem popustila emoce, ale určitě je nás takových maminek co potřebují kočárek por většíí dítko více a vždy každou diskuzi ukončí nějaká chytrá tím, že je to zbytečné
@Pavla.i píše:
Mám stejný požadavek jako původní pisatelka, ovšem jedná se mi o dítko 2 ročky. Docela už mě štvou maminky radilky typu: proč chci vozit 2leté dítko v kočárku, že toto nechápou, že už chodí samo, ale pochybuji že mi ujde denně 2km pěšky, sluníčko, déšť.. navíc nám tam i rádo i usíná, a co výlety, nejsem typ tahající maminky, rádi si zajedeme hoodně daleko a nejlépe se zdoláním překážek, takže i kočárek sháním takový co něco vydrží. Psala jsem už na několik diskuzí a vždy mě nějaká mamina setne, nebo mi vysvětluje, že nej je jedině golfák, to pokládám za naprostý nesmysl, ten si může nechat jen taková, co se motá po městě a po obchodech, jinak beru, že je vhodný jako náhradní což taky tak řeším, momentálně mě ale zajímá sportovní, s velkým prostorem pro dítko, aby mu nevysely nožky a mohlo se i občas prospat. nákupní košík ocením také a dále výdž kočárku. Prosím nezlobte se trochu jsem popustila emoce, ale určitě je nás takových maminek co potřebují kočárek por většíí dítko více a vždy každou diskuzi ukončí nějaká chytrá tím, že je to zbytečné
Já doporučuju Quinny Speedi ![]()
@Pavla.i píše:
Hodně prostorný a vhodný do terénu je JANÉ SLALOM, já osobně ho sice nemám, ale má ho kamarádka a je s ním spokojená, já mám Concord Fusion, ten je teda super prostorný, hodně dlouhý, ale zase není úplně do terénu, ale mírný terén zvládne v pohodě, i lesní cestu. Pa mám ještě quinny speedi, ten je super do terénu a je super prostorný do šířky, má v nejširším místě kolem 40 cm, ale nemá tak dlouhou zádovou opěrku, už jsem to jednou poměřovala a měl tuším nějak kolem 90 cm celkovou délku a concord má ke 110 cm.