Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
máte některá sportak s anatomickym lehem, kdy nejde dát sedák do úplného lehu? Co si o tom myslite? Je tam děťátko spokojene?
Děkuji za názory:)
Ano, vlastně leží v sedě. Někdo to doporučuje, že je to úleva pro bedra, jiní jsou zastáncem klasického lehu.. mě osobně přijde lepší ten klasický leh, kdy se.muze mimco pretocit třeba na bok. Ale když už se mi líbí nějaký kocar vhodný i do terénu, tak má vesměs ten leh anatomicky.
A dítě by tam bylo od doby, kdy vyroste z korby do doby, než vyroste ze sportaku ![]()
@Malvina91 píše:
Ano, vlastně leží v sedě. Někdo to doporučuje, že je to úleva pro bedra, jiní jsou zastáncem klasického lehu.. mě osobně přijde lepší ten klasický leh, kdy se.muze mimco pretocit třeba na bok. Ale když už se mi líbí nějaký kocar vhodný i do terénu, tak má vesměs ten leh anatomicky.
A dítě by tam bylo od doby, kdy vyroste z korby do doby, než vyroste ze sportaku
Dobry, no, tak si predstav sama sebe, ze porad sedis. Sedis, sedis, natahnes se do postele a porad sedis, zada porad ve stejne poloze, nohy porad ve stejne poloze, celou prochazku, cely vylet… Vzdyt je to naprosto silena predstava.
@Lucie_Sx Naprosto s tím souhlasím, ale i tak by mě zajímaly právě zkušenosti, jak jsou v tom ty děti spokojené.. nebo naopak nejsou.
@Malvina91 píše:
@Lucie_Sx Naprosto s tím souhlasím, ale i tak by mě zajímaly právě zkušenosti, jak jsou v tom ty děti spokojené.. nebo naopak nejsou.
Jo, takze rocni dite ti rekne: „Hele, matko, ten kocar je uplne na houby, nemuzu se protahnout, brni me nohy a boli zada.“ ![]()
Zkus zustat tri hodiny v uplne stejnem sedu bez pohybu a pak sem napis, jak jsi byla spokojena
.
@Lucie_Sx Nemusíš být ironicka
Myslím, že každá poznáme nespokojene dítě. Ptala jsem se na zkušenosti, těchto kočárků je spousta, takže na nich asi taky něco bude.
@Malvina91 Když na to přijde, tak děcko usne skoro všude… anatomické, nebo neanatomické… Když se kolikrát dívám, jak je zkroucený i v posteli, tak se divím, že se ráno dokáže postavit a chodit jak člověk ![]()
Lepší je samozřejmě klasický leh.
@LilyJane no to je pravda 😅 ja si to myslím taky, jen proste vždycky, když ten kocar splňuje vše, co chceme, ma ten anatomicky leh no..
A ještě mě zajímá teleskopická rukojeť nebo kloub.. s chlapem jsme oba vysocí a bojím se docela okopavani podvozku, když je madlo na kloub.. nemate zkušenost?
S kocarkem máme ještě docela čas, ale už chci mít alespoň představu, po čem jít, ať pak nelitame od jednoho kočáru k druhému ![]()
@Malvina91 Já bych vám doporučila koupit nějakou velkou korbu, třeba z bazaru. A až vám z ní dítě vyroste, tak teprv koupit sporťák.
Už budete mít s kočárem něco nachozené, budete vědět co vám vadí a co ne, co by jste potřebovali a tak podobně.
A pak investujte pořádné prachy do kvalitního sporťáku - s ním budete jezdit podstatně déle, než s korbou.
Dvojkombinace (alespoň ty kolem 18-15 tisíc) mají totiž klasický problém: malou korbu a těžký (a velký) sporťák. Takže 80% lidí, pak dvojkombinaci prodává a kupuje nový, lehký sporťák, který nezabere celý kufr auta. ![]()
Doporučuju si zajít do nějaké prodejny kočárky odzkoušet - projet se s nimi po prodejně. Ozkoušet různá madla a tak. A pokud jste vysocí, požadovala bych rukojeť alespoň polohovací. Ale jak říkám, když si to odzkoušíte, bude to rozhodně lepší.
@LilyJane to zní rozumně, děkuji
ja uz se u těch dvoulombinaci dívám rovnou na sportak, ať je právě lehký, skladný, projede nějaký ten terén.. a korbu potřebujeme velkou, pac v ni bude mimco celou zimu a možná začátek jara.. takže plus fusak.
Děkuji za rady ![]()
@Malvina91 píše:
Ahoj holky,
máte některá sportak s anatomickym lehem, kdy nejde dát sedák do úplného lehu? Co si o tom myslite? Je tam děťátko spokojene?
Děkuji za názory:)
https://www.ivafis.cz/kocarky/
Tenhle clanek tady nekdo nedavno citoval. Uz jsem ho tu mozna davala i ja.
@Malvina91 píše:
@Lucie_Sx Nemusíš být ironickaMyslím, že každá poznáme nespokojene dítě. Ptala jsem se na zkušenosti, těchto kočárků je spousta, takže na nich asi taky něco bude.
Nejsem ironicka, jen uz si z toho delam srandu.
Vazne, tobe to - podle selskeho rozumu - prijdev pohode?
Proc se to vyrabi netusim, vypada to hezky, je to levnejsi a jednodussi na vyrobu a matky nepremysleji a kupujou…
Ja mela podobne pozadavky jako ty a mam Baby Jogger Summit a na tri deti super.
@Malvina91 Nebrala bych takový ani za zlaté tele. Vůbec nechápu, proč se to jmenuje anatomický leh. Co je na tom anatomického, když dítě nemůže změnit polohu. A to nemluvím o tom, že moje děti jezdily ve sporťáku často v kleku na kolínkách. Já jsem nepoužívala ani pevné kšíry. Měla jsem přídavné, děti se v kočárku často přetáčely, když byly vzhůru i když spaly.