Spotřebiče Miele

10651
15.10.17 19:46

Spotřebiče Miele

Ahoj, máte někdo zkušenost se spotřebiči Miele? Je to opravdu taková kvalita jak říkají? Jak dlouho případně tyto spotřebiče máte a jaké? A není lepší koupit si levnější a např. po 5 letech mít nový (s novými funkcemi) než 15 let jeden „starý“ spotřebič. Jak je na tom Miele např. i se spotřebou el. energie, vychází to lépe než ostatní? Díky za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3198
15.10.17 20:18

Máme Miele pračku a myčku a zatím spokojenost. Ale máme je teprve 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.17 20:21

My máme Miele lux letos sedmý rok, mamka ho má také asi už devátý rok a 100% spokojenost. Doufám, že to tím nezakřiknu 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.10.17 20:26

@janickaIII

Mela jsem Miele susicku, pote co mi po roce a pul shořela (samozřejmě to neslo na reklamaci) tak jsem se zarekla. Ze miele už nikdy vice. Ale znám lidí co ji maji a jsou maximálně spokojeni a nedají na ni dopustit, tak jsem mela asi smůlu. Vyzkoušej sama a pak uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
15.10.17 20:34

Nam znamy co dela v Nemecku, rikal, ze to tam zrovna nejak resili a ze uz je to jedno, ze uz to nedelaj v Nemecku, ale taky v Turecku… ty stare spotrebice byly drzak, ale ted je to o nahode. My jsme to taky loni resili do baraku. Nakonec mame mycku, digestor Bosch, desku Siemens a lednicku Bloomberg. Pračka asi 8 let stare AEG. Uz jsem cekala ze druhe stehovani neprezije. Ale drzi a to pere vic nez predtim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
15.10.17 20:36

Máme vysavač (10 let), myčku (2 roky), nově teď sušičku pár týdnů s prodlouženou desetiletou zárukou. Vše bez problému :-). Až se mi rozbije pračka, jdu určitě do Miele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.10.17 20:50

@Natálka26 Shořela? A důvod vám řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.10.17 21:24

@janickaIII
oficiální důvod bylo přehřátí tělesa, ale to nikdo na reklamaci neuzná, protože ty nijak nedokazes, ze tvoji chybou to nebylo. Shořel mi komplet vnitřek, buben i prádlo, které se v tom susilo. A to jsme ji měli v mistnosti, která byla určena jen pro prani prádla, žehlení, sušení. Na zemi dlazba, neustále otevřené okno na vetračku a sušička byla daleko od zdi, takže špatným odvodem vzduchu to určité nebylo. Servisak mi řekl, ze to není naše vina, i to napsal do papíru, ale paní co tohle vyřizuje volala a už začali kolo otazek, i otázek na který jsem vubec neznala odpověď, po tom telefonátu mi sdělila ze na vlastní zavinění se reklamace nevztahuje. My jsme to pak ještě chvíli řešili s Miele, ale sušička už byla odvezena, nikdo z nás nechtěl platit znalce a vubec trávit hromadu času vyřizovánim, tak jsme to už nechali byt, koupili LG a mám klid. Bylo vážně štěstí, ze jsem byla doma, a šla dat dolu prát prádlo jinak bysme si toho všimli nejspíš ve chvíli kdy by byl sklep v plamenech nebo nevim. Ale co musím uznat prádlo z Miele bylo daleko rovnější než prádlo z LG, ale tahle zkušenost stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
15.10.17 21:55

Měli jsme Miele myčku, odešla po 3tis. hodinach práce, dle autorizov. servisaka mela vydržet 9-12..oprava by vyšla na 15tis., sam doporučil raději myčku novou…Vysavac funkci, ale zasekava se cudl na pousteni…jinak saje ok..tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
20.10.17 13:52

My máme vysavač, myčku, pračku a sušičku, se vším jsem maximálně spokojená. Sušení je nesrovnatelné s - současně jsem měla možnost porovnat s vyšší řadou Siemens a střední řadou LG a obrovský rozdíl. Prádlo v Siemens a LG horké i na nejjemnější program, sráželo se, páchly gumy u pasu spáleninou, více zmačkané, nevonělo. V Miele přesně naopak, rychle usušeno, jemně teplé, voňavé.

Prádlo opravdu lépe vyprané (taky srovnání s LG pračkou a Siemens).

Myčka myje lépe než vyšší řada Siemens (25 tis), více kovových částí, takže výdrž.

Vysavač nemám srovnání, ale vyhovuje bez námitek, pořádně saje i hluboké spáry, to mi stačí.

Energetická spotřeba podle mě stejná jako u jiných značek.

Servis za nás super, ochotně poradí s oblužností i iks let po nákupu, nám osobně počkají v obchodě i po zavíračce, když něco potřebujeme - nějaký servis, dotaz - nemyslím další nákup, tam by to asi bylo jasné : )

Už kupujeme vše jen Miele.

Každých 5 let nový spotřebič by pro mě/nás byla otrava řešit, chci jistotu a spolehlivost. Novinky mě moc nezajímají a jak psal někdo výše, stejně používám jen pár programů, je to furt dokola to samé : ) Ale já tedy opravdu vidím i velký rozdíl ve výsledku, nejde jen o spolehlivost a trvanlivost spotřebiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí