Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
když perete džíny v pračce, ždímáte je - aspoň na ten nejnižší stupeň - nebo je rovnou pověsíte? Předem díky za názory.
Vyperu je a ostatním prádlem na 40/1400ot a pak dám do sušičky
kdybych byla jo pintlich mám na pračce program džíny ![]()
Džíny se mají prát naruby se zapnutým zipem. Ždímu na 800 rpm. Žena ždíme na 1400 rpm.
Naruby a normálně s ostatním modrým oblečením. Tolik riflí nemáme, abych čekala na program rifle.
Peru naruby, na 40, ždímám na 800.
Tady jsou rady, jak pečovat o džíny:
https://adbz.cz/…-opotrebeni/
Ovšem rada „dejte je v sáčku do mrazáku“ a „stačí je vyprat jednou za 4-8 týdnů“, to je teda něco.
Peru naruby na 40 s ostatnim tmavym pradlem, odstreduju asi na 1400 otacek nebo kolik ma nase pracka a davam do susicky. Na vsech dzinach je znak, ze se muzou susit…
@pikola píše:
Vyperu je a ostatním prádlem na 40/1400ot a pak dám do sušičkykdybych byla jo pintlich mám na pračce program džíny
Takto to taky dělám, jen mám na pračce max. 1200 otáček.
@Cassy25 píše:
Ahoj,když perete džíny v pračce, ždímáte je - aspoň na ten nejnižší stupeň - nebo je rovnou pověsíte? Předem díky za názory.
Peru s ostatním prádlem, buď pak pověsím na balkon nebo dám do sušičky. Toto se odvíjí od ročního období ![]()
@Žirafa 69 píše:
- obrátit naruby
- zapnout zipy a knoflík/y
- prát max.na 30 st.
- krátký program na méně otáček
- v sušičce se mohou srazit či poškodit
- sušit ve vodorovné poloze, raději ne na slunci kvůli vyblednutí
Susim deset let a nesrazily ani neposkodily se nikdy, na etiketach je u vsech dzinu ruznych znacek znak suseni…
@Žirafa 69 píše:
- obrátit naruby
- zapnout zipy a knoflík/y
- prát max.na 30 st.
- krátký program na méně otáček
- v sušičce se mohou srazit či poškodit
- sušit ve vodorovné poloze, raději ne na slunci kvůli vyblednutí
Koupit kvalitní a nes.rat se s peci… Abeb zapnpit a naruby jo, pak hodit s ostatním pradlem do tmaveho, ja zdimu na 1000, hodit do susicky, hotovo…