Cukroví s vlašskými ořechy

38
5.11.22 19:03

Cukroví s vlašskými ořechy

Ahojte holky máte nějaký recept na cukroví a vlašskymi orechy? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
5.11.22 19:53

S vlašáky dělám vanilkové rohlíčky…

• Citovat
  • Upravit
66815
5.11.22 19:56

Uly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
5.11.22 19:59

My jsme vždycky pekli snad všechno z vlašáků: vanilkové rohlíčky, išelské dortíčky, myslivecké knoflíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.11.22 20:03

Dělám iššelské kolečka nebo dortíčky se tomu říká, vanilkové rohlíčky, ty úly a ořechové srdíčka https://www.nejrecept.cz/…olevou-r4791
Jenom nedělám tu polevu. U nás raději máčené v čokoládě. Takže půlkou srdce namočím do čokolády a ozdobím. Tam dávám vlašáky.
Na dortíčky mám někde psaný recept od tety. Ale nevím, kde mám ten sešit. Tak ten recept teď nevím.
Ale to jsou naše nejoblíbenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
5.11.22 20:05

Ty se dají propašovat kamkoliv, kde tím nahradíš jinou sypkou surovinu. Dělám s nimi vanilkové rohlíčky, tchyně dává do úlů, moje mamka dělá těsto jako linecké s ořechy (poměr stejný jako u lineckého, jen část mouky nahradí ořechy), potom dělá ořechy (vyloženě ty formičkové) a spojuje nutellou (to mají děti rády).
Kamarádka dělá z ořechů výborné žloutkové řezy (ořechové těsto na plech a potom se to potře polevou a nakrájí na malé čtverečky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.11.22 20:16

Ještě jsem jednu dobu dělávala pařížské rohlíčky. Ty já u nás miluji nejvíc. Nevím proč, ale nějak se mi 2× nepovedly. Tak jsem byla nas. raná na sebe. Už je ani nezkouším. Ta loterie🙈. Jestli se povedou. Je to škoda surovin, ořechů. Když jsou zmetci. To raději jdu a tohle si koupím několik kusů v cukrárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.11.22 21:26
@Angieen95 píše:
Ahojte holky máte nějaký recept na cukroví a vlašskymi orechy? 😊

Jsou sušší než lískáče. Ale dají se prosté všude tam, kde se dávají ořechy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
5.11.22 21:35

Vanilkové rohlíčky, pařížské rohlíčky a košíčky z lineckého těsta, ty plním ořechovou nádivkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
6.11.22 09:55

Vanilkové rohlíčky, ořechy, vosí hnízda ale i náplně třeba do košíčků atd. Je toho dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný