Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky máte nějaký recept na cukroví a vlašskymi orechy? 😊
My jsme vždycky pekli snad všechno z vlašáků: vanilkové rohlíčky, išelské dortíčky, myslivecké knoflíky…
Dělám iššelské kolečka nebo dortíčky se tomu říká, vanilkové rohlíčky, ty úly a ořechové srdíčka https://www.nejrecept.cz/…olevou-r4791
Jenom nedělám tu polevu. U nás raději máčené v čokoládě. Takže půlkou srdce namočím do čokolády a ozdobím. Tam dávám vlašáky.
Na dortíčky mám někde psaný recept od tety. Ale nevím, kde mám ten sešit. Tak ten recept teď nevím.
Ale to jsou naše nejoblíbenější.
Ty se dají propašovat kamkoliv, kde tím nahradíš jinou sypkou surovinu. Dělám s nimi vanilkové rohlíčky, tchyně dává do úlů, moje mamka dělá těsto jako linecké s ořechy (poměr stejný jako u lineckého, jen část mouky nahradí ořechy), potom dělá ořechy (vyloženě ty formičkové) a spojuje nutellou (to mají děti rády).
Kamarádka dělá z ořechů výborné žloutkové řezy (ořechové těsto na plech a potom se to potře polevou a nakrájí na malé čtverečky).
Ještě jsem jednu dobu dělávala pařížské rohlíčky. Ty já u nás miluji nejvíc. Nevím proč, ale nějak se mi 2× nepovedly. Tak jsem byla nas. raná na sebe. Už je ani nezkouším. Ta loterie🙈. Jestli se povedou. Je to škoda surovin, ořechů. Když jsou zmetci. To raději jdu a tohle si koupím několik kusů v cukrárně.
@Angieen95 píše:
Ahojte holky máte nějaký recept na cukroví a vlašskymi orechy? 😊
Jsou sušší než lískáče. Ale dají se prosté všude tam, kde se dávají ořechy ![]()
Vanilkové rohlíčky, pařížské rohlíčky a košíčky z lineckého těsta, ty plním ořechovou nádivkou.
Vanilkové rohlíčky, ořechy, vosí hnízda ale i náplně třeba do košíčků atd. Je toho dost