Správní řízení UP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.20 06:41

Správní řízení UP

Ahoj. 9.1 semnou bylo zahájeno správní řízení na UP, hned po tom co mi došel dopis jsem tam byla abych se k tomu vyjádřila. Zprostředkovatelka mi řekla, ze mi pak dojde dopis o tom jak to dopadlo a jestli budu vyřazena z evidence, od te doby ale zatím žádný dopis nepřišel, a už mi to přijde podezřelé, ze to trvá tak dlouho, poštu kontroluju pravidelně takže se určitě nemohlo stát ze bych si toho dopisu nevšimla. Jak dlouho prosím trvá to správní řízení a je normální ze mi tak dlouho nepřišel žádný dopis? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1033
28.2.20 07:02

Už bych si tam dávno volala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.2.20 07:21

Urcite bych tam zavolala, jak to vypada. I kdyz nedivila bych se, kdyby se k tomu dostali az ted, po tom co meli navaly matek skrz rodicaky :roll:

• Citovat
  • Upravit
24759
28.2.20 07:27

Mají tam toho hodně, ale to nic nemění na tom, že lhůty se řídí správním řádem..

tu máš § 71/3 SŘ : (3) Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba
a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,

takže mrkni, kdy bylo zahájeno, je možné, že to berou jako „složitější“ případ a neuzavřeli to do měsíce a budou se řídit 60dny…
každopádně já osobně bych tam už dávno mailovala nebo volala, protože se jedná pro tebe o existenční záležitost.. pro ně je to jen další čárka, pro tebe peníze, obživa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.2.20 13:19

@shadowbabe Nějak nechápu, jak by mohlo rychlost správního řízení o vyloučení z UP ovlivňovat zvyšování rodičáku jiným lidem :think: nebo tobě se v práci zpozdí výplata, protože váš správce budovy řeší odlétlou střechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.2.20 13:20

@Lucy75 Souhlasím s tím, že to mají stihnout do 30/60 dnů, na druhou stranu zas nevidím nic existenčního na tom, zda ji informace o tom, že ji vyloučili z UP přijde o 14 dnů dříve nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.2.20 13:26

@j.a.n.i1 Kámošky teta tam dělá a říkala jí, že jsou zavalené a nestíhají všechnu jinou práci, toť vše. Ovšem to asi nemění nic na tom, že zakladatelka to řeší až teď :palec:

• Citovat
  • Upravit
101534
28.2.20 13:36

@shadowbabe Ale vždyť tohle řeší úplně jiné oddělení a dost často sídlí i úplně na jiné adrese, tak jak mohou být zavalení prací zcela někoho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.2.20 13:57

Prý si tam všechny v tu dobu pomáhaly, mně se neptej, jen mi to říkala kámoška :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
19784
28.2.20 18:35
@Lucy75 píše:
Mají tam toho hodně, ale to nic nemění na tom, že lhůty se řídí správním řádem..

tu máš § 71/3 SŘ : (3) Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba
a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,

takže mrkni, kdy bylo zahájeno, je možné, že to berou jako „složitější“ případ a neuzavřeli to do měsíce a budou se řídit 60dny…
každopádně já osobně bych tam už dávno mailovala nebo volala, protože se jedná pro tebe o existenční záležitost.. pro ně je to jen další čárka, pro tebe peníze, obživa…

A je tam nějaká sankce, třeba prekluzivní lhůta? Třeba, že ji nemohou vyřadit, pokud má řízení tu vadu, že nebyla dodržena doba jeho trvání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
28.2.20 18:42

@eumedon dělám trest, ne správko…
z něj mám jen x let starou zkoušku a byl to fakt opruz :mrgreen:
Ale jasně, že vady řízení a procesní pochybení zakládají úspěšnost stížností a přezkumu ;)

Jenže ona zřejmě porušila některou svou povinnost, když s ní zahájili spr. řízení o vyřazení z evidence,
tak holt musí být (maličko) pokorná :-) já už bych tam dávno volala oč jde..
má to vliv na výplatu dávky v dalším měsíci, takže je to opravdu pro ni podstatná záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
29.2.20 08:32
**@Lucy75 píše:
@eumedon dělám trest, ne správko…
z něj mám jen x let starou zkoušku a byl to fakt opruz :mrgreen:
Ale jasně, že vady řízení a procesní pochybení zakládají úspěšnost stížností a přezkumu ;)Jenže ona zřejmě porušila některou svou povinnost, když s ní zahájili spr. řízení o vyřazení z evidence,…

To právě nevíme, jestli porušila některou svou povinnost. To se má právě ukázat v tom řízení. A i ten, koho se řízení týká, má mít včasnou jistotu, jak dopadlo, aby se podle toho mohl zařídit.
A zastavit výplatu dávky jí mohou správním rozhodnutím a i kdyby jí to zastavili se zpětnou platností, tak zas je blbé, že neví, jestli s těmi penězi, které má doma, může počítat.
Toto jsou důvody, proč jsou pro řízení lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
29.2.20 11:26

@eumedon ale v tom nejsme vůbec ve sporu :-)
navíc jsem psala „zřejmě porušila“ a ne „porušila“, což je dost velký rozdíl ;)

pro zahájení řízení ale pádný důvod mít museli ;)
nejčastěji mi lidi hlásí, že byli z ÚP sankčně vyřazeni pro Nedostavení se -
kolikrát se i snažili domluvit, nejel bus (u nás v horách nic zvláštního) apod. a stejně měli smůlu a zůstali na půl roku úplně bez prostředků (tedy když nepočítám ve většině případů práci na černo nebo páchání majetkové tč :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
29.2.20 17:05
@Lucy75 píše:
@eumedon ale v tom nejsme vůbec ve sporu :-)
navíc jsem psala „zřejmě porušila“ a ne „porušila“, což je dost velký rozdíl ;)pro zahájení řízení ale pádný důvod mít museli ;)
nejčastěji mi lidi hlásí, že byli z ÚP sankčně vyřazeni pro Nedostavení se -
kolikrát se i snažili domluvit, nejel bus (u nás v horách nic zvláštního) apod. a stejně měli smůlu a zůstali na půl roku úplně bez prostředků (tedy když nepočítám ve většině případů práci na černo nebo páchání majetkové tč :mrgreen: :mrgreen: )
Čili je to sprostá podezřelá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
29.2.20 17:11

@eumedon :mrgreen: :mrgreen:
ale vůbec,
já se setkávám jen s tou nejhorší částí z nich ;)
Trošku nadhledu, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat