Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lucka1111 píše:
a co je norma? 60 v normě, 59 mimo? Sportovci mohou mít i pod 50 a je to v pohodě. A někde se bradykardie bere až pod 50. 53 je pro mě normální hodnota.
Jak říkám, já to neberu jako nic závratného, naopak, stává se to často, jak v klidu, nebo jak vy říkáte, u sportovců.
Musí se ale zohlednit celý stav zakladatelky, pokud by měla nějaké onemocnění a tak podobně, už by 53 nemuselo být dobré
Takhle na dálku těžko soudit.
Měřila jsem teď opětovně a hodnoty 124/82 tep 51.zadny velký sportovec nejsem mám obezitu 2.stupne o žádném onemocnění nevím občas mívám jen problémy s bloklou páteří což je spojené se sedavym zaměstnáním
@AkiB píše:
Jak říkám, já to neberu jako nic závratného, naopak, stává se to často, jak v klidu, nebo jak vy říkáte, u sportovců.
Musí se ale zohlednit celý stav zakladatelky, pokud by měla nějaké onemocnění a tak podobně, už by 53 nemuselo být dobréTakhle na dálku těžko soudit.
Jediné co teď pozoruji je tvorba hnědých modřin pouze na stehnech. Na dotek jsounebolestive a vím že jsem se nikde nebouchnula
@luckyhorse tlak je v normě, tep je hraniční. Možná zkontrolovat štítnou žlázu a natočit EKG. Jestli nemáš žádné potíže - bolesti na hrudi, dušnost při námaze, kolapsové stavy, tak to určitě nespěchá. Nepíšeš kolik Ti je let. Ale pokud máš obezitu 2. stupně, tak bys určitě měla mít 1× ročně nabranou glykemii, protože obezita zvyšuje riziko cukrovky. A pokud jsi dlouho nebo nikdy neměla EKG, tak také natočit, event. poslechnout srdce. Jestli jsi nebyla za poslední 2 roky na preventivní prohlídce, tak si nech udělat preventivní prohlídku.