Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
My Teda ne na vsi, ale na blechy použili tento
prý je velmi šetrný, prý se tím můžou umýt i vlásky dětem a na ty blechy zabral parádně u všech členů domácnosti
včetně lidi i zvířat
dokonce tam i píšou, že je na blechy, vsi, klíšťata a ostatní parazity
![]()
Jdi si spíš pro něco do lékárny než šampon pro psy. A taky pomáhá vlasy žehlit.
Doporučuju tenhle všivák https://hrebeny-kartace-vlasy.heureka.cz/…vsi-a-hnidy/?… teď měla holka vši a tenhle dokáže vyčesat i hnidy - těch se ani šampónem nezbavíš.. a myla jsem capissanem, pak jsem ještě pár dní stříkala preventivně paranitem, protože bez něj hned první den ve školce přinesla tři dospělé mrchy
přeju hodně úspěchů a pevné nervy
Šampon na psy žádný. Rozhodně bych si na hlavu nedávala něco, co obsahuje karcinogenní látky. V lékárně dr.max ten jejich přípravek proti vším. Něco podobného je Paranit, ale ten je strašně mastný a blbě se vymývá z vlasů.
No já se právě zamířila na psí šampón, protože jsem už přečetla hodně diskuzí a tam to hodně holky chválily
Hodně se tam i shodly, že v lékárně nechaly majlant a prd z toho ![]()
@Freesia píše: Šampon na psy žádný. Rozhodně bych si na hlavu nedávala něco, co obsahuje karcinogenní látky. V lékárně dr.max ten jejich přípravek proti vším. Něco podobného je Paranit, ale ten je strašně mastný a blbě se vymývá z vlasů.
No mám právě husté a dlouhé vlasy, tak bych musela spotřebovat aspoň dva, možná tři… Ten psí šampón mi přišel jako dobrý a rychlý zabíječ ![]()
@Mišulka728 píše:
My Teda ne na vsi, ale na blechy použili tentoprý je velmi šetrný, prý se tím můžou umýt i vlásky dětem a na ty blechy zabral parádně u všech členů domácnosti
včetně lidi i zvířat
![]()
dokonce tam i píšou, že je na blechy, vsi, klíšťata a ostatní parazity
![]()
Děkuji, to vypadá zajímavě ![]()
@sinapis.alba píše:
Doporučuju tenhle všivák https://hrebeny-kartace-vlasy.heureka.cz/…vsi-a-hnidy/?… teď měla holka vši a tenhle dokáže vyčesat i hnidy - těch se ani šampónem nezbavíš.. a myla jsem capissanem, pak jsem ještě pár dní stříkala preventivně paranitem, protože bez něj hned první den ve školce přinesla tři dospělé mrchypřeju hodně úspěchů a pevné nervy
A myslíš, že je i na dlouhé husté vlasy?
Jinak děkuji za typ ![]()
@Anomiska píše:
No já se právě zamířila na psí šampón, protože jsem už přečetla hodně diskuzí a tam to hodně holky chválilyHodně se tam i shodly, že v lékárně nechaly majlant a prd z toho
Děkuji, to vypadá zajímavě
Fakt byl super, ne že bysme doma měli běžně blechy
ale já, takova věčná zachranarka, jsem si přinesla domu opuštěný kotě, bylo mu 10 dní
no a až pozdě jsme zjistili, že je plný blech, kotě bylo sice venku, ale blechy samozřejmě jsme si domů dotáhli z mazlení. Naštěstí je nechytil pes
a kotě to byla jedna blecha vedle druhý a my docela taky
už jsme nevěděli, co máme dělat, nic nepomáhalo
až tenhle šampon, doporučil nám ho veterinář, který je mimochodem fakt borec
řekl nám ať to přidáváme i do pračky a fakt po jednom umytí a vyprání byl pokoj
naštěstí ![]()
Máme dvě děti a čtyři psy a vši/blechy občas řešíme. Osvědčil se nám šampon Arpalit neo (http://www.arpalit.cz/…aktem-5.html) pro lidi i pro psy. U lidí používáme v případě vší po dobu pěti dnů, zároveň vyčesáváme hnidy. Pak pět dní pauza a znovu tři dny Arpalit. Samozřejmě vyprat povlečení, ručníky na vyvářku, vyprat čepice, vydezinfikovat hřebeny a kartáče atd. Prostě vyčistit i prostředí. Šampon používám i preventivně, když přinesou dcery upozornění ze školy na výskyt vší. Vlasy jsou po šampónu krásné.
@Anomiska co nám zabralo, když jsme se toho nemohli zbavit byl spray pro psy arpalit, vyzkoušela jsem to a viděla, jak opravdu chcípnout a i hnidy. Pak jsem vše vyprala a co nešlo, tak jsem postříkala arpalitem a tak jsme se toho zbavili. Jen pozor jestli máš kočku, je to pro ně špatné.
Nám šampon na psy nepomohl naopak dětem to podráždilo hlavu. Zabral jedině paranit rapid
Děkuji moc všem za cenné rady
Já už z toho šílím… myslím, že ten zábal olej + alpa je fajn, jen mám asi problém, že pod koupací čepici neschovám všechny vlasy… vždy mi lezou zespod ![]()
@Anomiska Já taky sháněla šampon pro psy a nakonec manžel donesl ten MAX jejich z lékárny a zabral napoprvé. Ale kluci mají krátké vlasy.
@Anomiska píše:
A myslíš, že je i na dlouhé husté vlasy?Jinak děkuji za typ
no malá má dlouhé, husté, vlnité a každé vyčesávání byla teda práce skoro na hodinu, ale vyčesal fakt skoro všechno, něco jsem musela stáhnout nehtama.. a pro jistotu jsem vždycky po pár dnech umyla šampónem, aby se zabily případné zapomenuté vylíhlé