Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anomiska píše:
A myslíš, že je i na dlouhé husté vlasy?Jinak děkuji za typ
no malá má dlouhé, husté, vlnité a každé vyčesávání byla teda práce skoro na hodinu, ale vyčesal fakt skoro všechno, něco jsem musela stáhnout nehtama.. a pro jistotu jsem vždycky po pár dnech umyla šampónem, aby se zabily případné zapomenuté vylíhlé
Ahoj, obnovuji diskuzi, je teď nějaký šampon, který opravdu funguje? Dceři se bohužel vši dost rozšířily, protože byla na prázdninách u babičky, která je přehlédla
Už jsme nechali dost peněz v lékárně, ale dočetla jsem se, že všechny dostupné přípravky vši pouze udusí a z hnid se pak vylíhnout další, tak hledám jiné řešení. Živou veš už jsem neobjevila, ale všech hnid jsme se nezbavily. Díky!
Musí se to opakovaně aplikovat, vždy když se vylíhnou nové vši, pár dní trvá, než se mohou rozmnožit, naklást vajíčka. Vyhledej si to na netu. V těch pár dnech je musíš zabít. Pak přestanou přibývat hnidy. Taky je potřeba vysávat, prát a žehlit ručníky a povlečení, bundy, šály, čepice.
@Sofie2013 píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, je teď nějaký šampon, který opravdu funguje? Dceři se bohužel vši dost rozšířily, protože byla na prázdninách u babičky, která je přehlédlaUž jsme nechali dost peněz v lékárně, ale dočetla jsem se, že všechny dostupné přípravky vši pouze udusí a z hnid se pak vylíhnout další, tak hledám jiné řešení. Živou veš už jsem neobjevila, ale všech hnid jsme se nezbavily. Díky!
Veškerou chemii hoď do koše. Akorát to ničí vlasy a ty potvory jsou stejně už imunní. Ještě dnes dceři objednej kouzelný hřebínek - https://www.bezvsi.cz/…-vsivacek-2/?… Pokud budeš postupovat pečlivě, za 2 dny máte pokoj.
@Okta píše:
Musí se to opakovaně aplikovat, vždy když se vylíhnou nové vši, pár dní trvá, než se mohou rozmnožit, naklást vajíčka. Vyhledej si to na netu. V těch pár dnech je musíš zabít. Pak přestanou přibývat hnidy. Taky je potřeba vysávat, prát a žehlit ručníky a povlečení, bundy, šály, čepice.
S tím přehnaným úklidem to není až tak pravda. Mrkni sem: https://www.bezvsi.cz/…nual-na-vsi/
Taky jsem byla hysterická, když to dcera dovlekla. Takže teď bych maximálně převlekla peřiny a čepky. Sice mě svědí hlava jen tady o tom čtu, ale už se nehroutím. Ten hřebínek je fakt zázrak.
@berusa.m píše:
Veškerou chemii hoď do koše. Akorát to ničí vlasy a ty potvory jsou stejně už imunní. Ještě dnes dceři objednej kouzelný hřebínek - https://www.bezvsi.cz/…-vsivacek-2/?… Pokud budeš postupovat pečlivě, za 2 dny máte pokoj.
Přidávám se s kladnou recenzí. S tímhle jsem byla schopná vše zlikvidovat i bez vyhozených peněz v lékárně u dvou holek s hustýma vlasama až do pasu. Bohužel jsem to objevila až po náletu na lékárnu ![]()
Za mně jedině kouzelný všiváček, češu vlasy na sucho nad bílou plínkou, a pokud z holek nějakou veš vyčešu, tak jim vyžehlím vlasy žehličkou. Je to sice otrava - fakt to berem poctivě pramínek po pramínku, pokud možno těsně od kůže, ale funguje nám to. Případné hnidy se tím spolehlivě spálí. Šampony nepoužíváme vůbec.
@Sofie2013 Také jsme svého času měli problémy s veškami. Dcerka je vytrvale nosila domů. Ze školy, z baletu… Nic z lékárny nepomáhalo, až jsem zašla do zverimexu a na doporučení koupila Tropiclean Flea and Tick šampon. Po jednom umytí byl problém pryč. Je to fakt zázrak a přírodní. Voní, nedráždí a super funguje. Je to sice dražší, ale je to velké balení a vydrží roky. Investice se určitě vyplatí.
@kolibrik1 píše:
Přidávám se s kladnou recenzí. S tímhle jsem byla schopná vše zlikvidovat i bez vyhozených peněz v lékárně u dvou holek s hustýma vlasama až do pasu. Bohužel jsem to objevila až po náletu na lékárnu
Někdy tu asi vypadám, jako bych ho prodávala, ale chci prostě ostatním maminkám poradit to co opravu funguje. Když si vzpomenu jak jsem byla zoufalá, když se to dceři pořád vracelo, v lékárně lítaly stokoruny úplně zbytečně a ještě z toho měla zničené vlasy.
Toto byl okamžitý zázrak a ještě jsem si s tím mohla zkontrolovat i sama svoje vlasy, protože ta představa, že požádám manžela ať mi zkontroluje hlavu zda nemám vši… ![]()
A ten úklid už také nepřeháním. Poprvně jsem byla tak vynervovaná, že jsem deratizovala celou domácnost. Teď už jen převleču postele a vyperu čepice. Víc neřeším.
@berusa.m píše:
Někdy tu asi vypadám, jako bych ho prodávala, ale chci prostě ostatním maminkám poradit to co opravu funguje. Když si vzpomenu jak jsem byla zoufalá, když se to dceři pořád vracelo, v lékárně lítaly stokoruny úplně zbytečně a ještě z toho měla zničené vlasy.Toto byl okamžitý zázrak a ještě jsem si s tím mohla zkontrolovat i sama svoje vlasy, protože ta představa, že požádám manžela ať mi zkontroluje hlavu zda nemám vši…
No já to od nich taky chytila tenkrát, to je peklo. Dodnes když usínám a jak si lehneš a vlasy se trošku rovnají, tak mám paniku, že mně tam lezou vši ![]()
Jinak ale je daleko lepší, když to dělá někdo jiný. Já jsem pořád neměla pocit, že si to umím projít pečlivě. Ovšem manžel, který má 1 vlas na cm2, ještě o délce 0,5 cm; musel nutně googlit, jestli on je cajk a na něj nemůžou, takže neměl čas ![]()
Pamatuju si, že když před pár lety děti dotáhly vši ze školy/školky, tak jsem pro ně sice používala šampony na bázi oleje a tea tree oil typu Hedrin, Paranit, atd., ale na sebe jsem si naplácala Orthosan pro psy (měla jsem hodně dlouhé vlasy a představa, jak z nich dostávám ten olej, byla hororová). Dětem jsem to dávat nechtěla hlavně proto, že tam bylo hodně důrazné varování, že nesmí přijít do očí, což u dětí je vždy trochu problém (nemusí spolupracovat).
Ani ten Orthosan není úplně zázrak, mně to ty vši jen „omráčilo“, ale nezabilo. Takže při vyčesávání jsem viděla, že se hýbou, i když velmi velmi pomalu. Jestli to fungovalo na hnidy, nevím (patrně jsem žádné ani neměla; nestihly naklást). Určitě na hnidy nefungují ony Hedrin, Paranit & spol., jak už tu bylo řečeno… musí se to řešit opakovanou aplikací po uplynutí doby líhnutí.
@berusa.m Díky, my ten všiváček právě už máme, jenže děcka mi u toho pláčou, že je to tahá, takže se nám nikdy nepodařilo vyčesat úplně všechny hnidy, tak jsem hledala něco, co by ty zbylé zabilo. Vím, že dříve býval ten Orthosan s carbarylem, ale to už se asi neprodává. Jinak samozřejmě peru, uklízím a dávám paranit nebo olej, tea trea oil a slivovici a vyčesáváme, furt dokola. Máme bohužel teď vši ve škole i ve školce, takže to asi bude věčný boj ![]()
Bylo období kdy si moji dva hároši nosili vši každý měsíc i dvakrát ze školy. Strašný peníze za různý sajrajty na vši a samozřejmě klasický všiváček…
Nakonec mě to dožralo a když jsem kupovala psovi „kapku“ na blešky tak jsem jim kápla taky.
Zabralo to. Žádné podráždění na kůži a zabilo to i hnidy. Od té doby byl klid takže bez „kapky“ ani ránu. ![]()
@Queen Amy Díky! A jak se ten přípravek jmenuje? Když bude nejhůř, vyzkouším to taky ![]()