Sprchový kout - cena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30302
24.2.12 16:57

Nám zedník doporučil vaničku vykachličkovat, protože plastové vaničky rády praskají a hlavně musí být to místo pro ně hodně přesné a rovné, aby se dala dobře zaizolovat a nezatýkalo pod ní a nedělalo to neplechu. U nás máme křivé zdi tak jsme si radši nechali sprcháč vykachlíčkovat. Na dveřích radši taky moc nešetřit a všichni nám radili ravak, že ty fakt drží. Baterie nám zase doporučili metal Znojmo a ty co tu už máme jsou v pohodě a krásně fungují. Jak bude fungovat ještě nevíme, zatím máme jen obklady bez dveří a baterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
24.2.12 16:59
Nelluška píše:
APuccelli píše:
markule123 píše:
Nelluška píše:
markule123 píše:
Nelluška píše:
ahoj, jestli u nás v domě něco vyměnit, tak sprchový kout. Do toho se opravdu vyplatí investovat. My máme dvě koupelny, proto jsme na něm šetřili a je malý, prohýbá se dole vanička, neodtéká odpad, prostě peklo. Navíc jsou dost malé. Takže opravdu radím, na sprcháči rozhodně nešetřit. sousedka má skleněnej, je opravdu nádherný, ale zůstávají na tom kapičky vody a musela na to koupit nějaký drahý přípravek.
na sprchovém koutu zůstávají kapičky vody??!!
a to je špatně nebo co? my tam máme taky kapičky vody a za celých 5 let co ten sprchový kout máme se s ním nic nestalo… 8o
bóoože, no tak ti to nevadí. Ono na funkci to samozřejmě vliv nemá, jen z estetických důvodů to vypadá jak špinavý. na skleněném prosím.
aha, takže jen estetický důvod. :mrgreen: sousedka je asi otrok své domácnosti, že? :lol: no, líbí se mi ta tvá věta „MUSELA na to koupit nějaký drahý přípravek“…by mě zajímalo teda co jí to doma teče za vodu, že to nešlo odstranit obyčejným hadrem nebo ručníkem. :lol: my skleněný sprcháč máme teda taky, ale že by se někde tvořila plíseň či voda nešla odstranit hadrem, to jsem ještě nežažila. ona ta plíseň asi nebude z důvodu té vaničky, ale spíš z toho, že jim ta koupelna nevětrá. :roll:

Tak to určitě ne ;-)

Buď ráda, že s tím problémy nemáte. Ale 99% odborníků na koupelny a stavařů Ti řekne, že vaničky fakt ne…
Ježiš, ty si se sem přišla hádat nebo co? tady nejde proboha o vaničku. Vy jí máte skleněnou? Psala jsem jen, že holky mají pravdu, že je lepší ta zděná vanička a sprchový kout, že je skleněný nádherný, ale zůstávají ja tom ty jakoby zaschlý kapičky vody. A proč by to mělo plesnivět? nic jim tam neplesnivý. takže klídek.

To bylo na me?Ja jen,ze jsem snad nenapsala nic,cim bych se hadala.A tu druhou zpravu jsem nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
24.2.12 17:02

ne na tebe ne:-)
To bylo na příspěvek:aha, takže jen estetický důvod. sousedka je asi otrok své domácnosti, že? no, líbí se mi ta tvá věta „MUSELA na to koupit nějaký drahý přípravek“…by mě zajímalo teda co jí to doma teče za vodu, že to nešlo odstranit obyčejným hadrem nebo ručníkem. my skleněný sprcháč máme teda taky, ale že by se někde tvořila plíseň či voda nešla odstranit hadrem, to jsem ještě nežažila. ona ta plíseň asi nebude z důvodu té vaničky, ale spíš z toho, že jim ta koupelna nevětrá.
Tak to určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
24.2.12 17:10

Tak my máme normálně ve sprcháči tu plastovou vaničku, máme ji tam už 13 let a bez problému :-) Jen dvířka bych koupila jiný, těma protíká voda :nevim: ale já jsem stejně většinou naložená ve vaně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
300
24.2.12 18:40
MUFICE píše:
My máme sprchový kout bez vaničky, máme obložené stěny, podlahu a v tom takový ten podlouhlý kanál na odtok. Sprchu jsem kupovala v Hornbachu asi za 3 tisíce, je tam ruční i horní sprcha a vypadá dost luxusně.

Ahoj, můžu se zeptat jak jste s tímhle systémem spokojeni, plánuji to do koupelny taky, vaničky se mi nelíbí, ale neznám nikoho kdo to má, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.2.12 19:04

Sprcháč jsme hodně řešili, protože u nás je hodně využívaný. Zděný by se nám do koupelny nevešel a ani se mi nelíbil
Takže nakonec máme vaničku z litého mramoru, plastovou nekupovat.. Na tu naší si dala babička židli, posadila se na ní a v pohodě, a to nejštíhlejší není. Na plastovce by se propadla skrz. Vanička byla trošku dražší, ale hrůza to taky nebyla.
Zástěnu máme skleněnou s kouřovým sklem (nejsou na něm vidět ony kapičky :palec:) a otvírací dveře ven!! Nejhorší co může být, jsou šoupací dvířka.. je tam hrozně míst, kam se hadrem nedostaneš, usazuje se tam špína a vypadá to hrozně
Baterie máme též Metalia se 7-letou zárukou (máme je všude), ve sprcháči termostatickou :palec:

• Citovat
  • Upravit
2041
24.2.12 19:14
madi píše:
Sprcháč jsme hodně řešili, protože u nás je hodně využívaný. Zděný by se nám do koupelny nevešel a ani se mi nelíbil
Takže nakonec máme vaničku z litého mramoru, plastovou nekupovat.. Na tu naší si dala babička židli, posadila se na ní a v pohodě, a to nejštíhlejší není. Na plastovce by se propadla skrz. Vanička byla trošku dražší, ale hrůza to taky nebyla.
Zástěnu máme skleněnou s kouřovým sklem (nejsou na něm vidět ony kapičky :palec:) a otvírací dveře ven!! Nejhorší co může být, jsou šoupací dvířka.. je tam hrozně míst, kam se hadrem nedostaneš, usazuje se tam špína a vypadá to hrozně
Baterie máme též Metalia se 7-letou zárukou (máme je všude), ve sprcháči termostatickou :palec:
úplně ho vidím a opravdu závidím. Vyplatí se investovat a naprosto ve všem souhlasím+to mytí všech záhybů, peklo!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
holly1234
24.2.12 19:26

Ahoj, psalo se tu o nějakém přípravku, který zřejmě zabrání usazování vodního kamene (zaschlé kapičky na skle). Ráda bych věděla co je to zač a jestli to funguje, popř. kde se to dá koupit. Ono voda sice jde utřít ručníkem, ale to by se to muselo dělat po každém sprchování. Já mám skleněný box a za týden je celý bílý od vodního kamene a na vyčištění vždycky padne půl flašky fixinely nemluvě o výparech z ní a času co tomu musím věnovat. brrr. Takže předem díky moc za jakýkoliv tip. :)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.2.12 20:07

Ještě jsem zapomněla dodat, že vše máme od firmy Rolltechnik, která dělá i takové jakoby vosky na sprcháče. Sklo se tím namaže a mělo by to zaručit to, že kapky budou sjíždět a nezůstanou na skle. Aktivně jsem to objednala, ale jak jsme se sprcháčem spokojení, tak tohle si myslím, že zas tak účinné není.

Jinak ty kapičky přes to kouřové sklo vidět nejsou zvenku, zevnitř jen hodně detailní prohlížení. Manžel je nevidí, já jo :mrgreen: Ale máme tedy dobrou měkkou vodu. Vyzkoušela jsem už hodně přípravků a pořád nic moc, zklamal mě Denktmit, W5 a teď mám Pullirapid a ten zatím ok, i když kapičky úplně nezmizely

• Citovat
  • Upravit
50125
24.2.12 22:42
Nelluška píše:
myslím Marculi
MUFICE píše:
markule123 píše:
Nelluška píše:
markule123 píše:
Nelluška píše:
ahoj, jestli u nás v domě něco vyměnit, tak sprchový kout. Do toho se opravdu vyplatí investovat. My máme dvě koupelny, proto jsme na něm šetřili a je malý, prohýbá se dole vanička, neodtéká odpad, prostě peklo. Navíc jsou dost malé. Takže opravdu radím, na sprcháči rozhodně nešetřit. sousedka má skleněnej, je opravdu nádherný, ale zůstávají na tom kapičky vody a musela na to koupit nějaký drahý přípravek.
na sprchovém koutu zůstávají kapičky vody??!!
a to je špatně nebo co? my tam máme taky kapičky vody a za celých 5 let co ten sprchový kout máme se s ním nic nestalo… 8o
bóoože, no tak ti to nevadí. Ono na funkci to samozřejmě vliv nemá, jen z estetických důvodů to vypadá jak špinavý. na skleněném prosím.
aha, takže jen estetický důvod. :mrgreen: sousedka je asi otrok své domácnosti, že? :lol: no, líbí se mi ta tvá věta „MUSELA na to koupit nějaký drahý přípravek“…by mě zajímalo teda co jí to doma teče za vodu, že to nešlo odstranit obyčejným hadrem nebo ručníkem. :lol: my skleněný sprcháč máme teda taky, ale že by se někde tvořila plíseň či voda nešla odstranit hadrem, to jsem ještě nežažila. ona ta plíseň asi nebude z důvodu té vaničky, ale spíš z toho, že jim ta koupelna nevětrá. :roll:
Možná má tvrdou vodu a dělá se jí tam kamenec a ty bílé fleky jsou fakt hrozné.
Máš pravdu, mají tvrdou vodu. Vypadá to jako špinavý. Ono to umýt jde, ale je s tím hodně práce.

My máme zase ty šmouhy na černém granit.dřezu :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
24.2.12 22:45
evakra píše:
MUFICE píše:
My máme sprchový kout bez vaničky, máme obložené stěny, podlahu a v tom takový ten podlouhlý kanál na odtok. Sprchu jsem kupovala v Hornbachu asi za 3 tisíce, je tam ruční i horní sprcha a vypadá dost luxusně.
Ahoj, můžu se zeptat jak jste s tímhle systémem spokojeni, plánuji to do koupelny taky, vaničky se mi nelíbí, ale neznám nikoho kdo to má, díky.

Zatím jsme spokojeni a ten sprcháč máme 1,5×1,5m :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
24.2.12 22:47
holly1234 píše:
Ahoj, psalo se tu o nějakém přípravku, který zřejmě zabrání usazování vodního kamene (zaschlé kapičky na skle). Ráda bych věděla co je to zač a jestli to funguje, popř. kde se to dá koupit. Ono voda sice jde utřít ručníkem, ale to by se to muselo dělat po každém sprchování. Já mám skleněný box a za týden je celý bílý od vodního kamene a na vyčištění vždycky padne půl flašky fixinely nemluvě o výparech z ní a času co tomu musím věnovat. brrr. Takže předem díky moc za jakýkoliv tip. :)

Tyhle přípravky jsem viděla v katalogu fy Ravak, tak se mrkni na jejich webovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
24.2.12 22:52

Doporučuji vaničku z litého mramoru a sprchový kout ravak. Máme 5 let, a vše jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný