Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, vybírám nový sprchový kout a chci se zeptat na Vaše zkušenosti. Nevím, zda vybrat sprchu jakoby bez otvírání nebo s úchytkami, potřebovala bych praktické zkušenosti, co je dle Vás lepší?
Mas na mysli bud sklenenou zastenu bez dveri a nebo nornalni sprchova dvirka?
Mám na mysli způsob otvírání, viz foto, asi jsem se špatně vyjádřila. Co je lepší, praktičtější?
Úchytky jsou praktičtější v tom, že nebudeš mít opatlané sklo. i když je to sprcháč, tak si kamarádka pořád stěžuje, že to z venku musí pořád leštit.
Úplně nejlepší je sprchový kout Walk in bez dveří. Nemůžu si to vynachválit.
Já mám úchytky.
Jinak si myslím, že je to vlastně jedno, jestli je tam plastovej rantl nebo úchytka ![]()
Víc mě štve, že se v prostoru, kam se ty dveře posouvají, drří vlhkost a bordel. Takže mít víc prostoru, pořídím né posuvné dveře, ale třeba to „walk in“. Čím méně drážek, tím méně nervů u úklidu ![]()
My měnili sprchový kout s posuvnými dveřmi za kout s otvíracími dveřmi. Ty posuvné totiž nikdy nevyčistíš, vždy je tam překryv, kam se blbě dostává. A časem je to hnus.
My máme rok sprcháč se šoupacími dvířky a vevnitř je takový knoflíček a venku madýlko na otvírání a není s tím žádný problém.
Nemusí nutně. Ty naše dvířka mají dole čudlíčky, které když zmačknu, tak mi spodek dveří vyskočí z kolejničky, takže to můžu snadno vyčistit.
Dělám to tak co 2-4 týdny, většinou savem a kartáčem a je to uplně v pohodě.