Plíseň v kuchyní

696
30.11.20 11:55

Plíseň v kuchyní

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou, zda někdo nemáte nějakou zkušenost s plísní v kuchyni. Dnes jsem se pustila do velkého úklidu kuchyně a chce se mi z toho brečet. Bydlíme asi 3/4 roku ve zrekonstruovaném domě, plíseň jsme měli v jednom rohu, po postříkáním savem zmizela, dnes jsem ji však objevila ve vrchních skříňkách. Nemáte prosím někdo nějakou radu jak se toho zbavit, či nějaké tipy.
Kuchyň je nová a nebyla zrovna levná, nerada bych o ní přišla…
Předem všem děkuji za jakékoliv rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
30.11.20 12:00

Odstranit plíseň a pořádně větrat. Plíseň je tam kde je vlhko, budeš větrat nebude vlhko a nebude ani plíseň.

Já se trápím s plísní v jednom pokoji, špatně větrány kout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
30.11.20 12:05

Ve skříňkách jsem ji teď vytrřela, trošku se bojím co je za linkou… Jinak větrám furt, ale je pravda že na této straně okno není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.11.20 12:07

Vetrat, koupit si pohlcovac vlhkosti (ne ty tablety, ale elektricky) nasim taky plesnivel dům a ten odvlhcovac kazdej den vytahnul ze vzduchu litr vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.11.20 12:07

Vytírat se to nemá, můžeš rozprášit spory. Je to skříňka nad sporákem? Kam stoupá pára?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
30.11.20 12:09

Odstranit vlhkost, celkem jednoduchy. Proc kud nepomaha vetrani a digestor. Tak poridit el. odvlcovac. Urcite levnejsi, nez znicena linka a zdravi plisnema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
30.11.20 12:13

Mě tohle dělalo na chodbě než jsme ji podřezali, skříňka chytla plíseň od zdi. Nebude problém na zdi za tou skříňkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
30.11.20 12:16

Neporadím, ale budu sledovat rady. My letos bojujem s plísní hrozně…dělala se nám jen v jednom rohu v koupelně. A letos? Skoro celá koupelna, kuchyně bohužel i v dětskym pokoji jsem jí objevila :(. A to větrám fakt poctivě. Uvažuji o pohlcovači vlhkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.11.20 12:16

Můžete mít blbě udělanou digestoř (máte jen tu s filtrem nebo odtahem ven?), ta stěna na které je ta skříňka může táhnout vodu.

Celkově můžete mít doma vyšší vlhkost (špatně odizolováno nebo naopak neprodyšná okna).

Zlikviduj plíseň a kup elektrický odvlhčovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
30.11.20 12:17

@Alllca Nechci Tě strašit, ale v jednom nájmu jsme takhle kdysi objevili plíseň ve spáře skříně, a po odsunutí byla celá ta zadní tenká stěna z překližky z druhé strany úplně zelená :(
U babičky v bytovém domě když vyměnili okna za plastová a zateplili barák, tak první zimu něco zplesnivělo téměř ve všech rodinách - nikdo nebyl zvyklý tak moc větrat. A doteď nadávají lidi, kteří si zrekonstruovali byt tak, že si zvětšili koupelnu o prostor chodby. Protože ta chodba sousedí se studeným schodištěm a jakmile v té koupelně je teplo a vlhko a z druhé strany zdi studené schodiště, tak se to tam sráží a plíseň se dělá mnohem víc. Jsou to staré zfušované baráky, a to utěsnění jim hrozně uškodilo.

Můžeš zkusit ještě takový ten pohlcovač vlhkosti, ať si uděláš obrázek, jestli tam vlhko fakt je. My když to dali k té babičce, tak se to plnilo skoro před očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.11.20 12:17

Problém bude v tom, že zeď za skříňkou je studená a proto tam kondenzuje voda.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
30.11.20 12:21

Chytrá houba. Savo je jen dočasné..ale chce to vyřešit příčinu.

• Citovat
  • Upravit
2349
30.11.20 12:33

Pomohl až odstraňovač vlhkosti. Máme nešťastně řešený byt, kde dveře do koupelny vedou z předsíně, ta je ale předsunutá, takže tři stěny, podlaha a strop jsou vlastně mimo barák a ještě tam není topní :roll: to může člověk větrat jako blázen, ale stejně se vždycky najde nějaký plesnivý kout. Vždycky na noc zapínáme odsávač a od tý doby dobrý, jinak nic nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.11.20 12:34

Letos díky vydatným dešťům je plíseň hodně rozšířená a častý problém všech. Pokud je tepelný most chladné zdi, dá se pomoci izolačním nátěrem Eternal IN THERMO. Ale aspoň ve dvou až třech vrstvách. Pomáhá v koupelnách i IN Steril nátěr, mám osobně, ale práce pouze s novými pomůckami a ředit jen destil. vodou. Na hladké povrchy (kuch. linka)se dal použít antibakteriální lak od Eternalu, ale už se nedělá, jedině zbytky zásob někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.11.20 12:35

A Savo neničí dostatečně plísně, lepší je Fungisan, ten neobsahuje chlór a nezasoluje zeď, která má tendenci stále vlhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný